Vodite računa o stanju... svojih cipela!


Briga o cipelama nije samo njihovo redovito čišćenje, pravilno skladištenje i sustavna zamjena uložaka. Ako želite da vaša obuća bude u najboljem stanju, kladite se na razne proizvode obuće. U ovom smo članku prikupili najpopularnije od njih i raspravljali o njihovoj svrsi i načinu korištenja.

Kako njegovati cipele?

Svaki dan brinete o stanju svog tijela, kose i odjeće. Pa zašto se ne pobrinuti za svoje cipele? Svakako, brzo će vam se odužiti besprijekornim izgledom. Pravilna njega cipela također je učinkovit način produljenja njihovog vijeka trajanja.

Za najbolje rezultate, redovito čistite cipele, pravilno ih pohranitei redovito mijenjajte umetke.

Lakše, brže, učinkovitije

Briga o cipelama često je mukotrpan proces koji, na sreću, uvijek donosi odlične rezultate. Vaša obuća ne samo da izgleda bolje, već vam i služi mnogo duže. Kako biste olakšali ovaj zadatak, nemojte se bojati koristiti namjenske proizvode za cipele. 

Na tržištu postoji mnoštvo različitih preparata i dodataka zahvaljujući kojima će njegovanje vaših cipela biti znatno lakše! Pitate se koji će vama najbolje odgovarati? Kako bismo odagnali sve vaše nedoumice oko toga, okupili smo najpopularnije proizvode za njegu cipela na jednom mjestu i razgovarali o njihovoj primjeni. Raditi!

Impregnacija cipela

Jedna od najpopularnijih kozmetika za cipele su impregnacije u spreju, čija je zadaća zaštititi cipele od prljavštine i vode. Korištenje ovog proizvoda daje materijalu dodatni zaštitni sloj, zadržavajući njegova svojstva prozračnosti. 

Upotreba:

 1. Očistite cipele.
 2. Protresite bocu sa sredstvom za impregnaciju.
 3. Raspršite impregnaciju po cijeloj površini cipele.
 4. Obrišite višak proizvoda čistom, suhom krpom.
 5. Pričekajte 24 sata prije nego što ponovno obujete cipele.

Laštilo za cipele

Kožne cipele često su prava investicija. Kako biste uživali u njihovom besprijekornom izgledu i istakli prirodnu ljepotu kože, ne zaboravite na redovito poliranje cipela. Zahvaljujući tome, vaše će cipele također dobiti dodatnu zaštitnu barijeru koja će spriječiti ogrebotine ili mrlje, a ujedno će usporiti proces blijeđenja.

Upotreba:

 1. Očistite cipele i riješite se vezica.
 2. Nanesite malu količinu kreme za cipele na gornjište.
 3. Trljajte površinu cipele ravnomjerno kružnim pokretima krpom od mikrovlakana.
 4. Ulaštite cipele četkom od konjske dlake.
 5. Neka se cipele osuše.

Dezodorans za cipele

Ako se nakon izuvanja u zraku osjeća neugodan miris, možda se isplati uložiti u dezodorans za cipele. To je učinkovit način za uklanjanje mirisa iz unutrašnjosti obuće, borbu protiv bakterija i održavanje mirisa svježim tijekom dana.

Upotreba:

 1. Dobro protresite bočicu proizvoda s mlaznicom okrenutom prema dolje.
 2. Stavite bočicu u cipelu, usmjerite sprej prema prstima.
 3. Raspršite proizvod oko sekunde.
 4. Pričekajte malo i uživajte u svježini.

Izbjeljivač cipela

Relativno nedavno na tržištu su se pojavili posebni proizvodi posvećeni izbjeljivanju bijelih cipela. Ovo je učinkovit način borbe protiv žutih mrlja i mrlja koje se teško uklanjaju. Nosite ga na svoje omiljene tenisice i uživajte u snježnobijelom i estetskom izgledu vaše obuće.

Upotreba:

 1. Očistite cipele i riješite se vezica.
 2. Protresite bočicu proizvoda za izbjeljivanje cipela.
 3. Pritisnite aplikator kako biste ravnomjerno rasporedili sredstvo na točke ili po cijelom gornjem dijelu.
 4. Ostavite cipele da se osuše.

Osvježivač boje

Antilop je jedan od najzahtjevnijih materijala. Brzo upija vlagu, sklona je mrljama i blijeđenju boje. Ako želite uživati ​​u živim bojama na svojim omiljenim cipelama od brušene kože, uložite u osvježivač boje jednostavan za korištenje. Odaberite sprej u boji koja odgovara gornjem dijelu i vratite boje u život.

Upotreba:

 1. Očistite cipele i riješite se vezica.
 2. Protresite bočicu s proizvodom kako biste osvježili boju.
 3. Raspršite proizvod postupno, držeći se sigurnog razmaka (min. 20 cm).
 4. Ostavite proizvod da se osuši prije nanošenja drugog sloja.
 5. Ostavite cipele da se osuše.

Nosiljka za cipele

Svaka šetnja u novim cipelama vam je prava noćna mora? Kako biste učinkovito spriječili ogrebotine i žuljeve, koristite proizvod namijenjen rastezanju cipela. Poseban sprej ili pjena u trenu će proširiti kožu, dati joj elastičnost, a vi ćete konačno uživati ​​u savršenom pristajanju i udobnosti cijeli dan. 

Upotreba:

 1. Poprskajte unutrašnjost cipela.
 2. Obuci cipele na noge.
 3. Pričekajte dok se proizvod potpuno ne osuši.
 4. Ponavljajte postupak dok ne dobijete željene rezultate.

Brinite se o okolišu brigom o svojim cipelama

Sva ova kozmetika relativno je jeftina, a njezina uporaba može donijeti iznenađujuće rezultate. Ipak, kada kupujete proizvode za obuću, ne zaboravite brinuti o okolišu. Odaberite biorazgradive tehnologije koje su prijateljske prema prirodi. Pobrinite se da se pribor koji kupite može reciklirati. Sretno!