Loš miris iz cipela?


Otkrijte 10 učinkovitih načina za stvaranje smrdljivih cipela!

Loš miris iz cipela ovo je prilično neugodan, ali uobičajen problem. Razlozi za to mogu biti mnogi, pa je važno identificirati uzrok neugodnog mirisa s cipela što je više moguće. Ako se problem odnosi i na vas, preporučujemo vam da pročitate članak u nastavku. Predstavit ćemo najčešće uzroke pojave mirisa i opisati ga 10 učinkovitih načina za izradu smrdljivih cipela.

Zašto cipele smrde?

Kada tražite odgovor na pitanje zašto mi cipele smrde, vrijedi početi s osnovama.

Najčešći uzroci neugodnog mirisa iz cipela ovaj:

  • obuća od umjetnih materijala,

  • čarape od umjetnih vlakana koja ne dišu,

  • nepravilna higijena stopala,

  • nepravilna njega cipela,

  • problemi s prekomjernim znojenjem.

Dobra vijest je da se gotovo svi čimbenici koji pridonose pojavi neugodnih mirisa iz cipela mogu ukloniti provjerenim i učinkovitim metodama. Štoviše, u slučaju smrdljivih cipela djelovat će pouzdane, kućne metode koje su već koristile naše bake i koje pomažu u rješavanju ove neugodne situacije. Dakle, upoznajte 10 učinkovitih načina izrade smrdljivih cipela.

Što učiniti kada cipele smrde? 10 učinkovitih načina za uklanjanje neugodnih mirisa iz cipela

Procjenjuje se da problem pogađa do jedne od tri odrasle osobe. Uzrok nije samo prekomjerno znojenje stopala zbog zdravstvenih čimbenika, već i svakodnevni nemar, koji dugoročno rezultira pojavom neugodnog mirisa s cipela.

To morate znati smrdljive cipele znak je da neke vaše navike nisu ispravne. I premda je znoj prirodni rezultat tjelesne termoregulacije, višak znoja u kombinaciji s drugim čimbenicima može uzrokovati neugodan miris iz cipela. Što učiniti kada cipele smrde?

1. Vodite računa o osnovama.

Odaberite obuća od prirodnih materijalana primjer, koža s odgovarajućom ventilacijom.

Osim kožnih cipela, bitno je nositi i čarape od prirodnih vlakana. Sintetički materijali, iako mnogo jeftiniji, mogu nanijeti više štete nego koristi. Stopalo ne diše, a cirkulacija zraka je također podcijenjena, pa se povećava razmnožavanje mikroorganizama i bakterija, za koje je toplo i vlažno okruženje gotovo idealno za razvoj.

2. Ulošci od kože za obuću.

Ako vam kupnja kožnih cipela predstavlja preveliki financijski teret, uložite u kožne uloške. To je element obuće koji ima najveći kontakt sa stopalom, pa bi trebao biti izrađen od prirodnog, prozračnog materijala.

3. Biljne kupke za stopala.

Loš miris iz cipela često je posljedica pojačanog znojenja. Redovite kupke s dodatkom ulja ili bilja donose izvrsne rezultate. Stručnjaci preporučuju ulje čajevca, ulje eukaliptusa, izvarak lavande i kadulje. Optimalna količina je 2-3 sesije po nekoliko minuta tjedno kako bi se značajno smanjio problem smrdljivih cipela.

4. Soda za smrdljive cipele.

Jedna od bakinih metoda koja se koristi i danas. Problem smrdljivih cipela pomaže u prevladavanju uobičajene sode, koja se nalazi u gotovo svakoj kuhinji. Unutrašnjost cipela dovoljno je pokriti sodom bikarbonom, najbolje preko noći, a zatim nježno ukloniti ostatke praha. Soda savršeno upija neugodne mirise iz cipela i sprječava nakupljanje vlage.

5. Kora agruma.

Još jedan kućni lijek za smrdljive cipele. Ogulite limun ili naranču, ogulite koricu na male trakice, pa stavite u platnenu vrećicu i stavite u cipele na nekoliko sati. Agrumi imaju vrlo snažan antibakterijski učinak pa osim lijepe arome ostavljaju i osvježenu unutrašnjost cipela.

6. Mačje leglo.

Svi vlasnici mačaka bit će zadovoljni ovim načinom dobivanja neugodnog mirisa iz cipela. Šljunak ima velika svojstva da upija višak vlage i loš miris, zbog čega se ova metoda često preporučuje, a što je najvažnije - vrlo učinkovita.

7. Antiperspiranti za stopala.

Osobe koje pate od prekomjernog znojenja stopala trebaju nabaviti specijalistički antiperspirant koji, ako se redovito koristi, značajno smanjuje bolest. Učinkovite sprejeve za stopala možete kupiti u dobrim prodavaonicama cipela, ljekarni ili drogeriji. Vrijedi odabrati verzije koje sadrže prirodne tvari koje imaju antibakterijska i antifungalna svojstva.

8. Dezodoransi za cipele.

Osim pripravaka namijenjenih uporabi izravno na stopalima, s problemom smrdljivih cipela Dezodoransi, koji se trebaju poprskati s unutarnje strane obuće, izvrsno rade svoj posao. Važno je da ova mjera djeluje u raznim modelima, pa će osim pokrivenih cipela, poput čizmi, pumpi ili gležnjača, biti od pomoći i u slučaju sandala i svih cipela koje pokazuju stopalo.

9. Talk za cipele.

Talk djeluje na sličan način kao i soda bikarbona. Upija vlagu i smanjuje neugodne mirise. No, ako vas kućni lijekovi za smrdljive cipele ne uvjere, možete odabrati gotove pripravke dostupne u trgovinama cipela ili u ljekarni.

10. Često provjetravanje cipela.

Ono što je važno, ne zaboravite redovito provjetravati cipele. Mrazni zimski zrak najbolje funkcionira, ali svako vrijeme je pravo. Također je vrijedno povremeno prati znojnu obuću, iako ne mogu sve vrste cipela biti izložene tako intenzivnom kontaktu s vodom. Uvijek provjerite preporuke proizvođača i načine korištenja cipela kako ih ne biste oštetili.

 

Gore smo opisali najučinkovitiji načini da nabavite smrdljive cipele i uzroke problema. Kao što vidite, većina ih se može lako ukloniti, pa neugodan miris iz cipela, iako nije baš ugodan, nije nepremostivo stanje. Slijedite naše savjete i riješite se izvora svojih problema.