Kako i čime očistiti bijeli potplat u cipelama?


Ostaci blata, zelene mrlje od trave, pa čak i sunčeva svjetlost, čine da potplati cipela izgube svoju izvornu, snježno bijelu boju. Saznajte kako pravilno njegovati cipele s bijelim potplatom kako biste izbjegli prerano trošenje. U nastavku ćete pronaći nekoliko sjajnih savjeta o tome kako očistiti bijeli potplat.

Bijele cipele izgledaju iznimno učinkovito, savršeno nadopunjujući svaku stilizaciju. Unatoč svom elegantnom i elegantnom izgledu, imaju jedan nedostatak koji nas često sprječava u kupovini. Problem je, naravno, ružna prljavština, koja je osobito vidljiva na bijelim cipelama, a element koji se vrlo brzo prlja su bijeli potplati. Saznajte o pouzdanim načinima za održavanje bijelog potplata cipela!

Bijeli potplat - pravilna njega i prevencija

Najvažnije pravilo pri posjedovanju bijelih cipela je redovita i temeljita njega, kao i pravilna impregnacija. Glavni razlog je taj što se stare mrlje i zapuštena prljavština mnogo teže uklanjaju, pa će učinci našeg rada biti puno manje vidljivi. U slučaju svijetlih cipela, prevencija je ključna.

Prije nego što prvi put obujete cipele, upotrijebite odgovarajuću impregnaciju koja će stvoriti nevidljivi premaz koji sprječava nakupljanje prljavštine i prodiranje u materijal.

Također, pokušajte redovito uklanjati zaostalo blato, travu i drugu prljavštinu koja se nakupila na vašim cipelama tijekom vašeg boravka vani. Kad se vratite kući, obrišite bijele potplate vlažnom krpom ili četkom s mekim čekinjama. Ova akcija će vaše omiljene cipele dugo izgledati savršeno!

Ne zaboravite da je skladištenje obuće izvan sezone također od velike važnosti i da bi se u tu svrhu trebalo odvijati u odgovarajućim uvjetima. Prije spremanja cipela u ormar, temeljito ih očistite i impregnirajte, zahvaljujući čemu prljavština neće moći prodrijeti u materijal, a cipele će biti pravilno pripremljene za novu sezonu. Kartonska kutija bit će savršena za spremanje obuće, koja će dodatno zaštititi cipele od taloženja prašine.

Profesionalni preparati za čišćenje bijelog potplata

Ako su unatoč redovitoj i temeljitoj njezi cipela bijeli potplati dobili ružnu, tamnu ili žutu nijansu, vrijedi posegnuti za profesionalnim proizvodima koje možete pronaći u trgovini.

To je najsigurniji i najjednostavniji način da se riješite prljavštine koja je već prodrla čak i na teško dostupna mjesta. U trgovinama obuće lako možete pronaći razne vrste tekućina, paste, losione i izbjeljivače koji će vam, zahvaljujući pažljivo odabranim sastojcima, pomoći da se riješite prljavštine s bijelog potplata. Štoviše, bit će nježni i prema materijalu od kojeg su izrađeni.

Korištenjem pripravaka u skladu s preporukama proizvođača, ne morate brinuti o slučajnom oštećenju cipela. Profesionalna priprema uklonit će neuglednu promjenu boje s potplata bez oštećenja njegove strukture, zahvaljujući čemu će cipele izgledati sjajno mnogo duže.

Čišćenje bijelog potplata - kućni lijekovi

Ne želite potrošiti dodatni novac na pripravke za izbjeljivanje koji su dostupni u trgovinama? Imamo nekoliko savjeta za vas kako sigurno očistiti bijele potplate pomoću kućnih lijekova.

  • Otopina vode sa sapunom

    Ovo je definitivno najlakši, ali i siguran način da se riješite prljavštine s cipela. Bijele potplate samo temeljito obrišite pamučnom krpom namočenom u otopinu vode sa sapunom. Zatim osušite cipele i pustite ih da se potpuno osuše.

  • Pasta za zube

    Nanesite malu količinu blage paste za zube na vlažnu krpu, a zatim obrišite potplat cipela kružnim i prilično energičnim pokretima (pazite da pasta za zube ne dopusti materijal na materijalu iznad potplata). Uklonite ostatke paste obrišite je samo vodom.

  • Pasta za zdravlje i sigurnost

    Očistite đon s malo paste za zube i četkicom za zube sa finim čekinjama. Na ovaj način možete sigurno vratiti bjelinu gumenih elemenata.

Čišćenje bijelog potplata zahtijeva redovitost i strpljenje, ali uz malo upornosti možete dugo uživati ​​u netaknutoj bjelini cipela. U tome će pomoći i profesionalni pripravci koji se mogu pronaći u trgovinama cipela i nezamjenjivi kućni lijekovi. Koju ćete metodu odabrati?