4 kućna lijeka kako bi vaše bijele mrežaste cipele izgledale kao nove


Kada vaše omiljene mrežaste cipele pokažu znakove korištenja, ne morate se odvajati od njih. Umjesto da investirate u novi par i uskoro se opet borite s istim problemom, pogledajte ove jednostavne savjete koji će vam pomoći da jednostavno očistite mrežaste cipele i vratite im nekadašnju bijelu boju.

Prozračan, lagan i prozračan

Mrežaste cipele su morati imati u vašoj kolekciji obuće. Prozračne su, lagane i prozračne te vrlo moderne. Oduševljavaju svojim savršenim izgledom ... sve dok se na njima ne pojave prvi znakovi korištenja. Srećom, znamo kako se nositi s njima. 

Mrežaste cipele obično su izrađene od plastike. Iako obično ne požute poput svojih tkanina, nije ih dobro prati u perilici rublja. Međutim, ako se odlučite za ovaj put, imajte na umu da se na osjetljivom gornjem dijelu mogu pojaviti male rupice i neugledni, veći poderotini. Upozorili smo vas! 

Kako biste izbjegli ovaj scenarij, slijedite pravila bolje spriječiti nego liječiti. Pokušajte ih izbjeći nositi na bose noge. Na taj se način mogu pojaviti mrlje i promjene boje. Sa sobom vrijedi imati gumicu za brisanje i paket vlažnih maramica koje možete koristiti čim primijetite prljavštinu.

Nakon ptica? Glavu gore! Znamo kako obnoviti mrežaste cipele tako da ponovno izgledaju sjajno Učinimo to!

Osjetljivi materijal zahtijeva nježno rukovanje

Mreža je vrlo nježan i osjetljiv materijal. Oštro postupanje može uzrokovati nepopravljivu štetu! Umjesto snažnog trljanja prljavštine tvrdom četkom, budite strpljivi. Četka s mekim vlaknima i polagani, kružni pokreti koji se ponavljaju gotovo do mučnine trebali bi dati željene rezultate. 

Međutim, prije nego počnete, svakako uklonite vezice. Na taj način ćete moći temeljito ukloniti tvrdokorne mrlje. Čipke perite s bijelim rubljem kako bi im se vratila iskonska bjelina. Također ih možete potopiti u sredstvo za izbjeljivanje. Ako to ne uspije, zamijenite ih novima. Uz nisku cijenu, svojim ćete cipelama dati drugi život. 

Prije primjene metoda o kojima smo govorili, gornji dio cipela obavezno obrišite četkom s mekim vlaknima. Na taj način ćete ukloniti nakupljenu prašinu i prljavštinu te spriječiti njezino prodiranje u materijal.

#1 Sredstvo za pranje posuđa i topla voda

Jedan od najlakših i najjeftinijih načina da se riješite tvrdokornih mrlja na mrežastim cipelama je korištenje mješavine vode i sredstva za pranje posuđa. Ovako dobivenu pjenu kružnim pokretima utrljajte u materijal. Učinite to nježno starom četkicom za zube s mekim vlaknima. 

Prljavština se ne skida? Dobro je potopiti cipele u zdjelu s toplom vodom i sapunom ili tekućinom za pranje posuđa. Međutim, imajte na umu da je za sušenje mokre obuće potrebno vrijeme. Nemojte ubrzavati proces korištenjem sušila za kosu jer bi se potplat mogao odlijepiti.

Umjesto toga, ostavite cipele na toplom i suhom mjestu. Dobro rješenje bit će ih izložiti suncu, zbog čega će mrežica malo pobijeliti. Kako biste skratili vrijeme čekanja, u cipele možete staviti bijeli papirnati ručnik. Izbjegavajte stare novine koje bi mogle promijeniti boju gornjeg dijela.

#2 Soda bikarbona i hidrogen peroksid

Ako se želite riješiti mrljastih nečistoća, možete pripremiti pastu od sode bikarbone, vodikovog peroksida i vode u omjeru 2:1:1. Utrljajte smjesu u prljavštinu četkicom za zube s mekim vlaknima. Činite to pažljivo kružnim pokretima.

Ostavite smjesu na cipelama oko 30 minuta, a zatim je temeljito uklonite. Pažnja! Takva pasta može imati učinak izbjeljivanja. Također je vrijedno prevući ga preko ostatka gornjeg dijela kako se stara prljavština ne bi isticala od ostatka materijala.

#3 Ocat

Još jedan kućni lijek za čišćenje bijelih mrežastih cipela je korištenje octa. Sigurno ga imate u svojoj kuhinji! Ulijte ga u bocu s raspršivačem i poprskajte prljavštinu. Ostavite li cipele na suncu, dobit ćete dodatni efekt izbjeljivanja i cipele će izgledati kao nove.

#4 Izbjeljivač

Posljednje sredstvo u borbi protiv prljavštine na bijeloj mrežici u cipelama može biti sredstvo za izbjeljivanje. Imajte na umu da ova metoda može donijeti neželjene rezultate, pa je vrijedi tretirati kao posljednje sredstvo.

Kako biste izbjegli žutu promjenu boje, izbjeljivač pomiješajte s vodom. Koristite omjer slike 1:5. Također, ne zaboravite nositi rukavice. Nanesite točku proizvoda na tkaninu kako biste uklonili vidljivu prljavštinu. Zatim isperite cipele hladnom vodom i ostavite da se potpuno osuše.

Ne zaboravite na detalje

Kada vaše mrežaste cipele izgledaju gotovo kao nove, ne zaboravite na detalje. Konačni učinak može biti kontraproduktivan ako ostavite prljave vezice, a guma na potplatu požuti. Za učinkovito izbjeljivanje možete koristiti "čarobnu spužvu". Namočite ga u toplu vodu i dobro iscijedite. Zatim brišite tabane dok ne povratite snježnobijelu boju.