Zdrave dječje cipele


Zdrava noga je sretna noga.

Zdrava noga je sretna noga. Djeca vole istraživati ​​prostore, uče o raznim teksturama, fascinirana su neravninama tla i njegovom specifičnošću. Osjetne dojmove doživljavaju dodirom, što zauzvrat potiče razvoj njihove senzorne integracije. Dječje cipele stoga bi trebale biti izvrstan izgovor za malo naprednije okretanje svijeta i ne bi trebale ograničavati malu djecu.

Dječje cipele - što odabrati?

Zdrava dječja cipela je ona koja je gotovo neprimjetna na nogama mališana. Stoga bi trebali biti izuzetno lagani, mekani, prozračni i pravilno oblikovani na takav način da stopalo može slobodno obavljati svoj posao, čuvajući samo ispravne obrasce kretanja.

Stabilan hod temelj je sigurnog kretanja djeteta - imajte na umu da ipak cipele nisu izvor održavanja ravnoteže i snalaženja na različitim razinama. Ovo je poseban zadatak za stopala djece koja neprestano rade, razvijaju se i treniraju. Zdrava obuća za djecu, dakle, ne može djetetu pomoći u tim aktivnostima, već ga samo podupire.

Prečvrsta, teška obuća s visokim gornjim dijelom ograničit će slobodu reakcije i pridonijeti nelagodi. Samo fleksibilne cipele savijanja 1/3 pravilno će ispunjavati svoju funkciju.

Obratimo pažnju na leđa. Prije svega, peta svakog djeteta je različita, pa će ono što odgovara jednom djetetu biti nezgodno za drugo. Provjerimo, stoga, pridržava li se kolokvijalno poznat kao "brojač pete" i nije li previše krut.

Ponekad se mogu koristiti visoki gornji dijelovi - npr. Zimi. Uzmimo, međutim, u obzir da je to veća potreba i ako se odlučimo za takvo rješenje, provjerimo je li gornji dio dovoljno fleksibilan. Kad čuči, igra se na igralištu ili trči, dijete mora imati maksimaliziran osjećaj slobode manevriranja. Ovo će ga zaštititi.

Obuća za dom

Jednako je važno ono čime se djeca bave izvan kuće, kakve papuče nose kod kuće. Budimo dosljedni. Ako pridajemo važnost izboru cipela, odlučimo se i za zdrave papuče za djecu. Izbjegavajte japanke koje vas ne drže za stopala. Obratimo pažnju na to da su papuče dobro oblikovane, dovoljno lagane i također podupiru stopalo. U ovom slučaju, rep je također od velike važnosti. Ako pravilno izvršava svoju funkciju, peta će ostati na mjestu. Pogledajmo i potplat. Ako je relativno tanak i fleksibilan, neće ograničiti slobodu vašeg djeteta u igri.

Imajmo na umu i korištene materijale. Znojna koža će se skliznuti i nakostriješiti. Pobrinimo se za nježne tkanine ili odaberite papuče od tanke prirodne kože. Provjerimo košuljicu unutra. Ne bi trebao biti potpuno ravan kako bi se spriječila deformacija stopala. Obratimo pažnju na mjesto za nožne prste i širinu cipela.

Ljetne cipele

Zdrave sandale za djecu znače uživanje u ljetnim izletima i mnogim satima provedenim vani. Kako biste izbjegli ogrebotine i žuljeve, potražite mekane i vrlo tanke kožne sandale. Boso stopalo u cipeli osjeća neravnine, točke šivanja ili izbočene ukrase. Pažljivo provjerite unutrašnjost cipela rukama, ima li ljepljivih ostataka ljepila, čvorova, kopča itd.

Bez obzira na godišnje doba, dječje cipele trebale bi udovoljavati određenim uvjetima korištenja. Također u jesenskoj i zimskoj sezoni, trebali bismo tražiti samo zdravu obuću. Za sunčane i hladne dane odaberite cipele s prozračnom membranom i debelim potplatom. Kad dođu mrazevi, potražimo tople, dobro izolirane čizme ili čizme za snijeg koje neće ograničavati djetetove pokrete i zaštititi stopala od hladnoće i vlage.

Budimo oprezni pri odabiru veličine. Ne mora svaki stil obuće koju mališan nosi u isto vrijeme biti potpuno iste veličine. Može se ispostaviti da ćemo zbog zagrijavanja ovčje kože iznutra kupiti veće čizme. No, malo tanje, sportske cipele s uloškom obložene pokrivačem stati će u manju veličinu.

Uvijek bismo trebali kontrolirati dimenzije unutarnje obloge, uzimajući u obzir i probleme poput debljine dječjih čarapa i tajica. Zima je vrijeme za izoliranu odjeću, termo donje rublje, vunene čarape za koljena i debele hlače od mikroflisa. Dijete treba uvijek nositi pravilno odabrane cipele, jer je ono odgovorno za zdrav, neograničen i prirodan hod našeg djeteta.