Zdrave dječje cipele


Zdravo stopalo je sretno stopalo.

Zdravo stopalo je sretno stopalo. Djeca vole istraživati ​​prostore, upoznavati razne teksture, fascinirana su neravninama tla i njegovom specifičnošću. Osjetilne dojmove doživljavaju dodirom, što zauzvrat potiče razvoj njihove osjetilne integracije. Dječje cipele stoga bi trebale biti odličan izgovor za malo napredniji obilazak svijeta i ne bi trebale ograničavati mališana.

Dječje cipele - koju odabrati?

Zdrave dječje cipele su one koje su gotovo neprimjetne na stopalima mališana. Stoga bi trebali biti iznimno lagani, mekani, prozračni i pravilno oblikovani tako da stopalo može slobodno obavljati svoj posao, čuvajući samo ispravne obrasce kretanja.

Stabilan hod temelj je za sigurno kretanje djeteta - imajte na umu, međutim, da cipele ne trebaju biti izvor održavanja ravnoteže i snalaženja na različitim razinama. Ovo je poseban zadatak za stopala djece koja stalno rade, razvijaju se i treniraju. Zdrave cipele za djecu, dakle, ne mogu pomoći mališanu u tim aktivnostima, već ih samo podržavaju.

Previše kruta, teška obuća s visokim gornjim dijelom ograničit će slobodu reakcije i uzrokovati nelagodu. Samo će fleksibilne cipele savitljive za 1/3 pravilno obavljati svoju funkciju.

Obratimo pozornost na leđa. Prije svega, peta svakog djeteta je različita, pa će ono što odgovara jednom djetetu drugom biti nezgodno. Provjerimo, dakle, da li se kolokvijalno poznat kao "brojač pete" dobro pridržava i nije li previše krut.

Ponekad se mogu koristiti visoki gornji dijelovi - npr. Zimi. Uzmimo, međutim, u obzir da je to veća potreba i ako se odlučimo za takvo rješenje, provjerimo je li gornji dio dovoljno fleksibilan. Dok čuči, igra se na igralištu ili trči, dijete mora imati maksimalni osjećaj slobode manevriranja. To će ga čuvati na sigurnom.

Obuća za dom

Jednako je važno ono čime se djeca kreću izvan kuće, koje papuče nose kad su kod kuće. Budimo dosljedni. Obratimo li pozornost na izbor cipela, odlučimo se i za zdrave papuče za djecu. Izbjegavajte japanke koje ne drže noge. Obratimo pozornost na činjenicu da su papuče dobro oblikovane, dovoljno lagane i podupiru stopalo. U ovom slučaju, rep je također od velike važnosti. Ako pravilno obavlja svoju funkciju, peta će ostati na mjestu. Pogledajmo i potplat. Ako je relativno tanak i fleksibilan, neće ograničiti slobodu vašeg djeteta u igri.

Imajmo na umu i upotrijebljene materijale. Znojna koža će se skliznuti i pokvariti. Pobrinimo se za nježne tkanine ili birajmo papuče od tanke prirodne kože. Provjerimo košuljicu unutra. Ne smije biti potpuno ravna kako bi se spriječila deformacija stopala. Obratimo pozornost na mjesto za prste i širinu cipela.

Ljetne cipele

Zdrave sandale za djecu znače uživanje u ljetnim putovanjima i mnogo sati provedenih na otvorenom. Kako biste izbjegli ogrebotine i žuljeve, potražite meke i vrlo tanke kožne sandale. Bosa noga u cipeli osjeća bilo kakvu neravninu, točke šivanja ili izbočene ukrase. Pažljivo bismo trebali provjeriti rukama unutrašnjost cipela, ima li ostataka ljepila, čvorova, kopči itd.

Bez obzira na godišnje doba, dječje cipele trebale bi zadovoljavati određene uvjete korištenja. Također u jesensko -zimskoj sezoni trebali bismo tražiti samo zdravu obuću. Za sunčane i hladne dane odaberite cipele s prozračnom membranom i debelim potplatom. Kad dođu mrazevi, potražimo tople, dobro izolirane čizme ili čizme za snijeg koje neće ograničavati djetetovo kretanje i zaštititi mu stopala od hladnoće i vlage.

Budimo oprezni pri odabiru veličine. Ne mora svaki stil obuće koji nosi dijete u isto vrijeme biti potpuno iste veličine. Možda se ispostavi da ćemo kupiti veće čizme zbog zagrijane ovčje kože unutra. S druge strane, nešto tanje, sportske cipele s uloškom obloženim dekom uklopit će se u manju veličinu.

Uvijek bismo trebali kontrolirati dimenzije unutarnje obloge, uzimajući u obzir i pitanja poput debljine djetetovih čarapa i tajica. Zima je vrijeme za izoliranu odjeću, termo donje rublje, vunene čarape za koljena i debele hlače od mikroflisa. Dijete bi uvijek trebalo nositi pravilno odabrane cipele, jer je ono odgovorno za zdrav, neograničen i prirodan hod našeg djeteta.