Volite li trčati? Pogledajte razne tenisice za trčanje


Trčanje je odličan način za poboljšanje figure, blagostanje ili provođenje slobodnog vremena. No, kako bi aktivnost bila zadovoljavajuća, učinkovita i nadasve sigurna za vas, svakako nabavite odgovarajuće tenisice za trčanje. Pripremili smo nekoliko savjeta kako odabrati pravi i popis udobnih modela koji bi vam se mogli svidjeti!

Cipele za trčanje - kako odabrati pravu?

Ako ste početnik u trčanju i još niste kupili tenisice, sljedeći vodič će vam zasigurno biti iznimno koristan. Potičemo i ljude koji već imaju iskustva u trčanju, ali nisu mnogo obraćali pažnju na obuću. Uvjeravamo vas da će trčanje biti mnogo ugodnije i sigurnije uz kvalitetan model. Zašto? Dobro odabrane cipele osigurat će maksimalnu udobnost treninga, smanjiti rizik od ozljeda i pomoći u smanjenju boli koja može nastati, na primjer, zbog pogrešnog stila trčanja ili zdravstvenih problema (npr. Halucinacije).

Prilikom odabira tenisica za trčanje obratite pozornost na:

  • Vrsta terena na kojem ćete trčati - ako se najčešće radi o traci za trčanje u teretani, fitnes cipele u kojima vježbate svaki dan trebaju biti dovoljne. Međutim, ako trčite na otvorenom, razmislite o dominantnom terenu. Za trčanje po asfaltu, kaldrmi ili betonu najbolje će biti cipele s većom apsorpcijom udara i stabilizacijom stopala. S druge strane, kada tražite cipele za trčanje po neasfaltiranim šumskim i planinskim stazama te po močvarnom terenu, bolje je odabrati visoko oblikovane tenisice za trčanje s odgovarajućim jastučićima.
  • Težina - ovaj parametar je vrlo važan, posebno u smislu amortizacije. Ljudi koji imaju veću težinu trebali bi tražiti cipele s vrlo dobrim amortiziranjem kako bi lako podnijele težinu tijela i rasteretile zglobove i kralježnicu.
  • Vrsta odskoka tijekom trčanja - kada tražite obuću koja će poboljšati vaše trčanje od sredine stopala, najbolje je odabrati model s manjim pomakom, tj. S malom razlikom u visini između pete i prstiju. S druge strane, kada trčite s petom, birajte tenisice s više jastuka na leđima i većim pomakom.
  • Veličina - naručite veličinu cipela. Mit je da bi oni trebali biti nešto veći - peta bi uvijek trebala biti na mjestu kako se stopalo ne bi pomaklo tijekom trčanja. U protivnom ćete izgubiti stabilizaciju i riskirati ozljedu.
  • Sezona - suprotno pojavama, vrijedi odabrati model koji će biti primjeren datoj sezoni u godini. Debele cipele mogu biti neugodne i neugodne na višim temperaturama, pa odaberite cipele koje propuštaju zrak (npr. S mrežom). S druge strane, kada tražite cipele za jesensko ili zimsko trčanje, deblje varijante bit će bolje, dodatno zaštićene od vremenskih uvjeta.

Udobne tenisice za trčanje - popularni modeli

Nadamo se da ćete sada pronaći prave tenisice za trčanje. Slijedite naše savjete i pogledajte popis prijedloga KeeShoes. Ostvarite uspjeh i poboljšajte svoje zdravlje trčeći u unikatnim tenisicama za trčanje!