Volite li trčati Pogledajte razne tenisice


Trčanje je odličan način da poboljšate svoju figuru, blagostanje ili provedete slobodno vrijeme. Međutim, kako bi aktivnost bila zadovoljavajuća, učinkovita i prije svega sigurna za vas, pobrinite se da nabavite prave tenisice. Pripremili smo nekoliko savjeta kako odabrati pravi i popis prikladnih modela koji će vam se možda svidjeti!

Cipele za trčanje - kako odabrati pravu?

Ako ste početnik i još niste kupili cipele za trčanje, vodič u nastavku sigurno će vam biti izuzetno koristan. Također vas preporučujemo da pročitate ljude koji već imaju iskustva u trčanju, ali nisu pridavali veliku važnost obući. Osiguravamo da će imati kvalitetan model, trčanje će biti mnogo ugodnije i sigurnije. Zašto? Dobro odabrane cipele osigurat će maksimalnu udobnost treninga, smanjiti rizik od ozljeda i pospješiti smanjenje boli, što može proizaći iz, npr., Pogrešnog stila trčanja ili zdravstvenih problema (npr. Hallux).

Prilikom odabira tenisica obratite pažnju na:

  • Vrsta površine na kojoj ćete trčati - sve dok je u pitanju teretana u teretani, fitnes cipele u kojima trenirate svaki dan trebaju biti dovoljne. No ako trčite vani, uzmite u obzir dominantno tlo. Za trčanje po asfaltu, kaldrmi ili betonu najbolje će biti cipele s većom apsorpcijom udara i stabilizacijom stopala. Zauzvrat, kada tražite tenisice na neasfaltiranim šumskim, planinskim i blatnjavim stazama, bolje je odabrati snažno profilirane tenisice s odgovarajućim jastučićima.
  • Težina - ovaj je parametar vrlo važan, posebno u pogledu amortizacije. Ljudi koji teže teže trebaju potražiti cipele s vrlo dobrim jastucima kako bi lakše podržali tjelesnu težinu i olakšali zglobove i kralježnicu.
  • Vrsta refleksije tijekom trčanja - kada tražite cipele koje će poboljšati trčanje iz sredine stopala, najbolje je odabrati model s manjim pomakom, tj. S laganom visinskom razlikom između pete i nožnih prstiju. Zauzvrat, kada trčite s pete, obucite tenisice s većim jastucima na stražnjoj strani i većim offsetom.
  • Veličina - naručite veličinu cipela. Mit je da su ti trebali biti malo veći - peta bi uvijek trebala biti na mjestu kako se stopalo ne bi pomicalo dok trčite. U suprotnom ćete izgubiti stabilnost i možda ćete biti ozlijeđeni.
  • Sezona - za razliku od izgleda, vrijedi odabrati model koji će biti prikladan sezoni. Na višim temperaturama debela obuća može biti neugodna i neugodna, pa je bolje odabrati prozračnu (npr. Mrežicu). Zauzvrat, kada tražite obuću za jesensko ili zimsko trčanje, debele varijante će biti bolje, dodatno zaštićene od utjecaja vremenskih uvjeta.

Udobne tenisice - popularni modeli

Nadamo se da ćete sada lako pronaći odgovarajuće tenisice. Slijedite naše savjete i provjerite popis prijedloga na butymodne.pl. Postignite uspjehe i poboljšajte svoje zdravlje trčeći u jedinstvenim tenisicama!