Vodilica za uložak


Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta umetaka za cipele. Imate li problema s prekomjernim znojenjem stopala, čukljevima, ravnim stopalima ili bolovima u stopalima, svakako kupite model prilagođen vašim individualnim potrebama. Pitate se koji će najbolje funkcionirati? U našem vodiču pronaći ćete odgovore na pitanja koja vas najviše muče.

Kako odabrati umetke za cipele?

Kako biste uživali u najboljim rezultatima korištenja umetaka za cipele, osigurajte pravilno pristajanje. Prvo obratite posebnu pozornost na veličinu uloška. Mnogi modeli odgovaraju cipelama različitih raspona veličina, zahtijevajući dodatno podrezivanje kako bi se izbjegla neudobnost. Ne zaboravite odrezati stražnju stranu kada skraćujete uložak.

Također provjerite odgovara li materijal od kojeg je uložak izrađen vašim potrebama. Na tržištu postoje ulošci od kože, gela, pjene i pluta. Koža će vam pružiti maksimalnu amortizaciju i svježinu, a gel će učinkovito apsorbirati udarce. Pjena će smanjiti pritisak koji uzrokuje hodanje, a pluto će vam pružiti dodatnu potporu. Bilo da odaberete kožni ili gel uložak za cipele, svakako uklonite tvornički ugrađeni uložak.

Kožni umeci za cipele

Jedan od najpopularnijih umetaka za cipele su kožni modeli. Bez obzira planirate li nositi elegantne cipele na posao ili sportske tenisice za šetnju sa psom, takvi će ulošci učinkovito apsorbirati udarce podupirući svaki vaš korak.

Glavna prednost ovog materijala je maksimalna fleksibilnost, zahvaljujući kojoj ne morate brinuti o ispravnom pristajanju. Osim udobnosti, kožni ulošci osiguravaju pravilnu cirkulaciju zraka, sprječavajući stvaranje neugodnih mirisa.

Umetci za cipele protiv prekomjernog znojenja stopala

Znojenje stopala je potpuno prirodan proces, koji, međutim, može postati malo problematičan kada eskalira. Neliječeno prekomjerno znojenje može čak dovesti do atletskog stopala i drugih kožnih bolesti. Da biste to spriječili, možete koristiti posebne uloške koji će vašu obuću održati svježom boreći se s neugodnim mirisima i sprječavajući nakupljanje vlage.

Za osobe s ovim problemom savršeno će odgovarati antibakterijski ulošci od posebne pjene natopljene namjenskim baktericidom. Jednako učinkovito rješenje bit će i gel umeci s ventilacijskim otvorima koji će poboljšati odvođenje viška topline iz unutrašnjosti cipela.

Gel ulošci za cipele

Gel umeci poznati su po izvrsnoj apsorpciji udaraca. Sve zahvaljujući gelu koji učinkovito apsorbira udarce uzrokovane sportom ili svakodnevnim trčanjem. Zahvaljujući tome, gel ulošci za cipele će odgovarati svim aktivnim osobama koje žele smanjiti umor stopala i povećati energiju.

Ulošci za sportaše

Ulošci su također dostupni u trgovinama za aktivne sportaše kojima je potrebna dovoljna potpora stopalu. Za bicikliste će poslužiti kruti ulošci - idealni za usku obuću, koji će u tren oka smanjiti bol u metatarzalu, a ujedno spriječiti nastanak kurjih očiju i žuljeva. S druge strane, ljubitelje zimskih sportova sigurno će obradovati umeci koji pomažu u zadržavanju topline i osiguravaju pravilnu cirkulaciju krvi. S druge strane, termoplastični ulošci bit će prava stvar za trkače kojima je stalo do pravilne apsorpcije udarca i rasterećenja zglobova i mišića.

Bez obzira kojim se sportom bavite, ne zaboravite nakon treninga ostaviti svoje uloške u dobro prozračenoj prostoriji dok se potpuno ne osuše. Zahvaljujući tome, ne samo da ćete im produžiti život ili spriječiti gubitak vrijednih svojstava, već i spriječiti razvoj bakterija.

Pjenasti umeci za cipele

Drugi materijal koji je vrlo popularan među korisnicima uložaka je pjena memorija. Ne samo da je iznimno mekan, već prije svega osigurava savršeno pristajanje, preslikavajući oblik vašeg stopala. Zahvaljujući tome, sprječava preopterećenje stopala i podržava njihov rad tijekom dana.

Ortopedski umeci za cipele

Kada tražite olakšanje od bolova u stopalima, vrijedi obratiti pozornost na široku ponudu ortopedskih umetaka za cipele. Ako imate bolove u svodu, odaberite pjenasti, kruti ili polukruti uložak koji će vam pružiti udobnost, fleksibilnost i odgovarajuću potporu te dodatno ublažiti bol i nelagodu.

Pjena je također materijal koji će dobro poslužiti osobama koje puno vremena provode na nogama. Zahvaljujući takvim ulošcima rasteretit ćete stopala, a dodatno im pružiti potrebnu potporu tijekom dana.

Za osobe koje pate od čukljeva savršeni će biti kruti umeci koji će ograničiti savijanje prstiju i time spriječiti osjećaj nelagode i boli. 

U potrazi za savršenim ulošcima za ortopedske probleme svakako se obratite stručnjaku koji će vam pomoći da napravite pravi izbor.

Koje umetke za cipele odabrati?

Mnogo je razloga zašto biste trebali uložiti u uloške. Uz nisku cijenu, možete se riješiti neugodnog mirisa, pa čak i problematičnih ortopedskih bolesti. U našem vodiču kroz uloške prikupili smo najpopularnije vrste koje su prilagođene različitim potrebama i očekivanjima. Odaberite model koji odgovara vašim željama i uživajte u udobnosti tijekom cijelog dana!