U zdravom tijelu zdrav duh! Cipele biramo za fizičku aktivnost


Ne kaže se bez razloga da u zdravom tijelu zdrav duh. Uostalom, tjelesna aktivnost podiže razinu endorfina, čini lice nasmijanim, a glavu svjetlijom. Ako ne volite klasične treninge u teretani ili trčanje na otvorenom, odaberite druge sportove. Predlažemo koji će modeli cipela najbolje pristajati za ragbi, squash, kuglanje, jahanje i boks.

Živite zdravo bez ograničenja

Trudite li se živjeti zdravo, svjesno birate proizvode koji vam završe na tanjuru, umjesto kratkih vožnji automobilom odlučujete se za šetnje i pazite li da pijete dovoljno vode tijekom dana? Kako bi vam se tijelo brzo odužilo izvrsnom kondicijom, dodajte mu fizičku aktivnost.

Ne volite klasične treninge u teretani, a pomisao na trčanje na otvorenom tjera vas da se sakrijete ispod pokrivača? Ništa izgubljeno! Puno je drugih sportova koji će također utjecati na vaše dobro raspoloženje, podići razinu endorfina i izmamiti osmijeh na lice. 

Što kažete na uzbudljivu igru ​​ragbija ili squasha? Ili ćeš odabrati drugi timski sport i otići na kuglanje s prijateljima? Još jedna opcija koja će vašem tijelu osigurati zdrav duh je jahanje i boks. Odaberite ono što vam se najviše sviđa i živite zdrav život bez ograničenja, a mi ćemo vam reći koje će vam cipele najbolje odgovarati za ove tjelesne aktivnosti kako biste imali najbolje iskustvo.

Ragbi čizme

Mnogi ragbijaši početnici treniraju u klasičnim kopačkama koje su dovoljno lagane i čine ih bržim i okretnijim. Međutim, zapamtite da to možda neće biti dovoljno kada je u pitanju potreba za dodatnim prianjanjem i stabilnošću.

Prije svega, obratite posebnu pozornost na plastične ili metalne klinove, zahvaljujući kojima se nećete kliziti po travnjaku. Ovaj završetak će funkcionirati bez obzira na poziciju, posebno na mokrim i blatnim terenima. Ne zaboravite da što više klinova imate, to će vaša težina biti učinkovitije raspoređena na veće područje, što će vam omogućiti bržu promjenu smjera.

Za odlazak na ragbi utakmicu obujte čizme od čvrste, kvalitetne kože koja će zaštititi vaša stopala od gaženja i uz čvrste vezice osigurati savršeno pristajanje tijekom utakmice ili treninga. Drugi aspekt koji treba uzeti u obzir pri odabiru ragbi čizama je visina gornjeg dijela. Niži modeli pružit će vašim gležnjevima i stopalima više slobode, dok će viši jamčiti bolju potporu i sigurnost.

Cipele za squash

Kada tražite tenisice za squash, ciljajte na izvrsnu amortizaciju, neklizajući potplat i dovoljnu apsorpciju udaraca. Upamtite da što su vam cipele lakše, to se brže možete kretati po terenu. No, premala težina cipela može ubrzati njihovo trošenje, izlažući vas dodatnim troškovima. 

Također, ne zaboravite na važnost prave veličine. Uostalom, stalni pokreti naprijed i s jedne na drugu stranu uzrokuju jak pritisak na nokte, što rezultira nesnosnom boli. Kako biste im dali više prostora, izbjegavajte široku obuću. U takvoj obući ćete izgubiti stabilnost, što može rezultirati bolnim izletom, pa čak i ozljedom.

Tenisice za boks

Iako su najvažniji atribut svakog boksača rukavice, brzinu i okretnost u ringu osigurava odgovarajuća obuća koja pomaže u lakšem kretanju, a ujedno osigurava sigurnost tijekom sparinga. Prilikom odabira obuće za ovu tjelesnu aktivnost pripazite da vam cipele budu dovoljno lagane kako vam ne bi usporavale pokrete. Najbolje će pristajati modeli s tankim, gumenim potplatom koji će vam pružiti izvrsnu trakciju tijekom treninga. Jednako važan čimbenik je visina gornjeg dijela. Težite višim modelima koji će pružiti dodatnu potporu i zaštitu vašim gležnjevima.

Cipele za kuglanje

Idete li na kuglanje, sigurno znate da je tijekom igre potrebno imati promjenjivu obuću. Iz higijenskih razloga ne želite iznajmiti modele dostupne u kuglani? Investirajte u vlastiti par obuće za kuglanje i uživajte u maksimalnoj udobnosti. Odaberite cipele s niskom petom i glatkim gumenim potplatom koje će vam pomoći da se lakše krećete, podižući vašu igru ​​na višu razinu.

Čizme za jahanje

Kada jašete konja, svoju sigurnost stavite na prvo mjesto. Ni u kojem slučaju ne smijete jahati konja u običnim tenisicama ili tenisicama. Kako biste izbjegli poskliznuće i zapinjanje za uzengije u slučaju pada, potrebne su vam cipele s glatkim potplatom i malom petom. Odgovarajuća obuća za jahanje pružit će i odgovarajuću zaštitu vašim stopalima ako konj slučajno stane na njih.

Aktivan u svom stilu

Kao što vidite, tjelesna aktivnost ne mora biti ograničena na dosadne vježbe u teretani ili trčanje. Umjesto da tražite izgovore, pronađite disciplinu koja će ispuniti vaša očekivanja i izmamiti vam osmijeh na lice. Sigurni smo da će vam, kada za to odaberete odgovarajuću obuću, aktivan način života postati čisti užitak, a vrlo brzo ćete osjetiti da u zdravom tijelu leži zdrav duh!