Teška ljubav, ili kako kupiti udobne štikle


Ljubav prema cipelama s visokim potpeticama ponekad je ljubav bez uzajamnosti. Zašto visoke potpetice toliko volimo
neugodno?

Ljubav prema cipelama s visokim potpeticama ponekad je ljubav bez uzajamnosti. Zašto su štikle koje volimo toliko neugodne? Postoje li savršene štikle? Kako pronalazite štikle s kojima ćete htjeti provesti ostatak života ili barem sljedećih nekoliko sezona? Tajna svake uspješne veze su ... kompromisi.

Veličina je bitna!

Suprotno izgledu, odabir prave veličine cipela s visokim potpeticama nije jednostavna stvar. Visoke potpetice, osobito visoke potpetice koje dobro pristaju vašem stopalu, mogu biti nešto čvršće od standardne veličine koju nosite. Zapamtite, međutim, da biste trebali reći ne izgnječenim petama, kurjim očima i skupljenim prstima jer bi vaša stopala trebala očekivati ​​uzajamno poštovanje iz vašeg odnosa s cipelama.

Vjerojatno se svatko od nas sjeća bajke o Pepeljuzi koja je izgubila cipelu na balu. Vremena su se promijenila, pa ako želite postati kraljica zabave, ne možete si priuštiti cipele koje stalno klize. Bajka o odsutnoj djevojci koja očekuje cipele također nas uči o još jednom važnom pitanju. Pepeljuga se na balu iz snova zabavljala samo do ponoći, a vlasnica lijepih cipela svakako bi trebala plesati u njima cijelu noć.

Često se događa da se čak i pete velikih dimenzija malo slome i postanu previše opuštene. Najčešće je to slučaj s plastičnim cipelama, iako su i cipele od prirodnih materijala tome podložne, iako u manjoj mjeri. Ako si ne možete priuštiti cipele od antilopa ili kože i smatrate da cipele postaju prevelike, možete upotrijebiti silikonske uloške.

<a href="https://keeshoes.hr/pumpe-na-visoku-petu-gianmarko-70-1-bez-bez-i14035.html"><img src="https://keeshoes.hr/media/ale/auction_image/image1_14035.s2000.jpeg?_=1602356954.6805284" alt="Pumpe On Pin Gianmarko 70/1 bež" title="Kožne Gianmarko pumpice"></a>

Što više to bolje?

Ovo pravilo vrijedi samo za vašeg partnera, s kojim se možete predstaviti za petama svojih snova. Princip "što više to bolje" djeluje obrnuto u slučaju visine pete. Iako pretjerano visoke cipele iskušavaju lijepim izgledom i ističu noge vlasnika, nisu niti udobne niti zdrave za kralježnicu i stopala, za koje hodanje "na štulama" nije prirodan položaj. Zdrava visina pete je 4-5 cm, dok se peta do 7 cm smatra savršenom visinom za taj dan. Štikle preko 10 cm više su večernji izbor za dame koje su već vješte u kretanju na visokim potpeticama.

U visokim cipelama trebali bismo se osjećati lijepo, opušteno i razumno ugodno. Štikla postavljena na sredinu pete zasigurno će biti pokazatelj stabilnosti cipele. Osim toga, damama s filigranskim stopalima preporučuju se nešto niže čizme, jer se u ovom slučaju računaju omjeri između duljine stopala i visine pete. Elegantne žene s većim stopalima mogu priuštiti mnogo veće papuče.

Unutrašnjost je važna

Kad kupujete cipele i odlučujete se na duže obvezivanje s njima, također biste trebali obratiti pažnju na nekoliko detalja. Noge poput prirodnih materijala, pa će najbolji izbor biti obuća s podstavom od organskih materijala - npr. Meke kože. Također je vrijedno provjeriti postoje li unutra šavovi koji mogu trljati ili iritirati kožu tijekom hodanja.

Ljubav, posebno ljubav prema visokim potpeticama, nema granica. No, moramo se sjetiti da su lijepe, ali nestabilne i neudobne cipele prikladne samo za izložbu. Tajna uspješne veze je bliskost, pa su sretne cipele cipele koje imaju česti kontakt sa stopalom. Pobrinite se da ne slomite svoje srce ili sebe trošeći polovicu svoje plaće na cipele koje leže u nizu u ormaru, ili usamljene cipele koje čeznu za toplinom vaših osjetljivih stopala.