Teška ljubav ili kako kupiti udobne potpetice


Ljubav prema cipelama s visokom petom ponekad je ljubav bez uzajamnosti. Zašto su igle koje toliko volimo
neugodno?

Ljubav prema cipelama s visokom petom ponekad je ljubav bez uzajamnosti. Zašto su igle koje volimo tako neugodne? Postoje li savršene pete? Kako pronalazite visoke potpetice na kojima želite provesti ostatak života ili barem nekoliko sezona? Tajna svake uspješne veze je ... kompromis.

Veličina je bitna!

Suprotno izgledima, odabir prave veličine cipela s visokom petom uopće nije jednostavna stvar. Stilettosi, osobito visoki, kako bi se pravilno prilijepili za stopalo, mogu biti malo čvršći od standardne veličine koju nosite. Zapamtite, međutim, da biste trebali odlučno reći za pete, kurje oko i upletene prste, jer se od vaših stopala očekuje da poštuju jedni druge.

Mislim da se svatko od nas sjeća bajke o Pepeljuzi kako gubi cipelu na balu. Vremena su se promijenila, pa ako želite postati kraljica zabave ne možete si priuštiti klizave cipele. Bajka o odsutnoj djevojci koja šiva cipele uči nas i o još jednom važnom pitanju. Pepeljuga se na svoj san lopta igrala samo do ponoći, a vlasnik lijepih cipela sigurno bi trebao plesati u njima cijelu noć.

Često se dogodi da se čak i dobro podignute igle malo raspadnu i postanu previše labave. To se najčešće odnosi na plastične cipele, iako su cipele izrađene od prirodnih materijala također podložne ovom fenomenu, iako u manjoj mjeri. Ako si ne možete priuštiti čizme od suknje ili kože i smatrate da je obuća prevelika, možete koristiti silikonske umetke.

Pumpa na pogled na petunije Gianmarko 70/1 bež

Što je veće, to je bolje?

Ovo se pravilo odnosi samo na vašeg partnera, na čijoj se strani možete predstaviti u visokim potpeticama iz snova. Princip "što je bolje, to bolje" djeluje obrnuto, u slučaju visine peta. Iako pretjerano visoke čizme iskušavaju lijep izgled i poboljšavaju vlasnikove noge, one nisu ni udobne, ni zdrave za kralježnicu i stopala, za koje kretanje "stenama" nije prirodan položaj. Zdrava visina pete je 4-5 cm, dok se peta visine do 7 cm smatra savršenom visinom za dan. Pete iznad 10 cm više su večernji izbor za žene koje su već osposobljene za kretanje na visokim potpeticama.

U visokim cipelama trebali bismo se osjećati lijepo, ugodno i ugodno. Zasigurno će odrednica stabilnosti cipela biti peta postavljena na sredini pete. Osim toga, dame s nježnim stopalima preporučuju se malo niže cipele, jer su u ovom slučaju važni proporcije između duljine stopala i pete. Elegantki s većim stopalima mogu priuštiti mnogo veće papuče.

Unutrašnjost broji

Kada kupujete obuću i odluku da se vežete s njima na duže vrijeme, također biste trebali obratiti pozornost na nekoliko detalja. Stoji poput prirodnih materijala, stoga će najbolji izbor biti obuća s podstavkom od organskih sirovina - poput meke kože. Također je vrijedno provjeriti postoje li u unutrašnjosti šavovi koji mogu trljati ili iritirati kožu dok hodate.

Ljubav, posebno ljubav prema visokim potpeticama, ne poznaje granice. Međutim, moramo se sjetiti da su lijepe, ali nestabilne i neudobne cipele prikladne samo za izložbu. Tajna uspješne veze je blizina, zbog čega su sretne cipele cipele koje imaju čest kontakt sa stopalom. Pazite da ne slomite srce ili sebe, jer pola svoje plaće trošite na čizme koje leže u ormaru ili usamljene cipele kojima nedostaje toplina vaših osjetljivih stopala.