Školske cipele


Kada dovršavamo školski raspored za malu djecu, razmišljamo o mnogim detaljima. Djetetu želimo pružiti sve što je ugodno, kvalitetno i praktično.

Provjeravamo svaki detalj i ocjenjujemo izvršenje. Među pernicama, ruksacima i mnogim dodacima školske cipele zauzimaju strateško mjesto. Tamo dijete provodi mnogo sati svaki dan. Pa - koje cipele odabrati za školu i što uzeti u obzir?

Što treba uzeti u obzir pri odabiru cipela za školu?

Prvo, praktičnost i udobnost. Sjetimo se da će u obući koju kupujemo dječje noge provesti u prosjeku 6 do 8 sati dnevno. Stoga je važno da budu prozračni, fleksibilni te istodobno stabilni i dobro oblikovani. Obratimo pažnju na materijal i njegova svojstva. Ako je koža - je li dovoljno mekana i nježna? A ako je plastika dovoljno propusna za zrak?

Težina cipela je također važna. Preteška će postati neizdrživi uzrok umora i iritacije nogu. Šetnja hodnicima i provođenje mnogih sati u školi u laganim cipelama neće predstavljati smetnju.

Mjerenje stopala za bebe

Na početku treba naglasiti da je kupnja prevelikih cipela pogrešan potez. Dijete u širokim cipelama osjećat će se nelagodno, osim toga to će imati negativan utjecaj na stopala, a može čak rezultirati i iskrivljenjem hoda i abrazijama. Dječje stopalo brzo raste, to je činjenica. Međutim, neprihvatljivo je odabrati prevelike cipele "za budućnost".

Trebali bi dobro stati kako bi nogu pravilno držali. Važno je ne zaboraviti na moguću promjenu veličine stopala ovisno o dobu dana - događa se da stopalo može biti duže ili šire, posebno ljeti, u izuzetno vrućim danima. Kretanje cijeli dan u cipelama jednostavno je zamorno za noge, pa pri odabiru veličine pripazite da školske cipele ne budu preuske.

Udobnost nošenja

Ovisno o sezoni i vremenu vani, odaberite najoptimalnije rješenje za svoje dijete. Obratite pažnju da školske cipele nemaju nikakve krute ili oštre ukrasne elemente. Čičak-pričvršćivači pokazat će se dobrim rješenjem, iako za starijeg učenika to neće biti toliko važno, uzimajući u obzir njegovu neovisnost.

Sportska obuća za školu

Mališanu treba osigurati obje cipele za vježbe tijekom nastave tjelesnog odgoja, kao i za svakodnevno funkcioniranje tijekom predavanja. Jedan par cipela nije uključen. Prvo, to će biti nehigijenski. Znojna stopala nakon odbojkaške utakmice trebaju se odmoriti u suhoj, svježoj obući. Drugo, sportska obuća različito je oblikovana, a funkcija kretanja školskim hodnicima je različita. Ostavimo sportsku obuću za timske igre i trčanja. Dijete mora imati drugi par za preostale lekcije.

Kada tražimo sportsku obuću, uzmimo u obzir materijal koji se koristi u proizvodnji. Mora biti prozračna, brzosušeća i nježna za bebinu kožu. Pogledajmo i potplat - je li dovoljno savitljiv i elastičan? Specifičnost predavanja tjelesnog odgoja je da je trening ispunjen raznim oblicima aktivnosti, od timskih igara do elemenata joge ili kondicije. Sportska obuća za djecu stoga treba biti što je moguće prilagođenija intenzivnoj uporabi.

Također bismo se trebali prisjetiti bijelog ili sivog potplata koji ne ostavlja tragove i koji neće ostavljati tragove na gimnastičkoj podlozi. Imajte na umu da su cipele stabilne i da se djetetove noge u njima ne savijaju - stabilizacija će jamčiti sigurnost tijekom naglih pokreta, skokova i izvođenja figura.

Moderan i zdrav za vaše noge

Djeca, posebno starija, sve više i više obraćaju pažnju na modu i dizajn. Kroz razne stilove žele se izraziti i osjećati samopouzdano među svojim vršnjacima. Promatraju sklonosti svojih prijatelja, prate trendove i tako odabiru nešto što najbolje odražava njihovu osobnost. Dajmo im priliku da pronađu cipele u kojima će se osjećati ne samo ugodno, već i moderno.

Važne su i boje i dizajn (ili njihov nedostatak, ako dijete više voli minimalizam). Pri odabiru obuće za školu uzmimo u obzir činjenicu da se svakodnevno naše dijete za nastavu odijeva potpuno drugačije, pa bi obuća trebala biti što svestranija, kako se ne bi izdvajala od odjevnog predmeta.

Moderan izgled ne mora značiti žrtvovanje zdravlja. Postoje mnogi modeli školskih cipela, čija se visoka kvaliteta usklađuje s izvornim izgledom. Važno je kroj prilagoditi djetetovim stopalima, uzimajući u obzir sve specifične anatomske značajke. Dobro odabrana obuća znači dobro odmoreno tijelo.