Savršena veličina cipela ne postoji...


Mislite li da savršena veličina cipela ne postoji? Grdno se varate! Znamo na što trebate paziti pri kupnji cipela kako biste uživali u maksimalnoj udobnosti korištenja. U našem vodiču pronaći ćete savjete koji će vam pomoći u odabiru prave veličine cipela u stacionarnoj i online trgovini.

Koju veličinu cipela odabrati?

Među stotinama dostupnih pari cipela, ova vam je zapela za oko i praktički je vaša. Samo odaberite pravu veličinu i spremno je! Napokon ćete moći pokazati svoju novu akviziciju cijelom svijetu.

Upravo tako... U ovom trenutku stvar postaje malo kompliciranija. Koju veličinu cipela odabrati? Bolje uzeti manju, nadajući se da će se razilaziti, ili naprotiv - odlučiti se za malo veću i preostali prostor ispuniti debelom čarapom?

Razveselite se ako ste suočeni sa sličnom dilemom! Znamo na što obratiti pozornost pri kupnji cipela kako biste uživali u maksimalnoj udobnosti korištenja bez potrebe za kombiniranjem. Uz naše savjete možete jednostavno odabrati savršenu veličinu cipela, bez obzira kupujete li u stacionarnoj trgovini ili online. Započnimo!

Kako pronaći pravu veličinu cipela?

Kupnja cipela pravo je zadovoljstvo. No osim funkcionalnosti i dobrog izgleda iznimno je važno pravilno pristajanje. Upravo će to spriječiti da dani par cipela sleti na dno ormara, a vi nećete dobiti bolne žuljeve i žuljeve. Ne znate kako se nositi s tim? Imamo način!

Prije svega, zapamtite da se oblik stopala stalno mijenja. Stoga, svaki put kada se odlučite kupiti novu cipelu, provjerite jeste li odabrali pravu veličinu. Vrlo je jednostavno u fizičkoj trgovini. Sve što trebate učiniti je obuti željeni par cipela preko stopala i obratiti pažnju na nekoliko aspekata.   

Prvi, izbjegavajte kupnju cipela u prvoj polovici dana. Zapamtite da cirkulacija krvi može uzrokovati oticanje stopala. Kao rezultat toga, para koja će se ujutro činiti nevjerojatno ugodna, može pridonijeti stvaranju mjehurića navečer. Stoga, ako je moguće, u kupovinu krenite popodne.

Drugo, obratite pažnju na čarape. Kada idete u kupovinu, nosite par čarapa koje najbolje pristaju vašoj svakodnevnoj nošnji. Nemojte se odlučiti za debeo, vuneni model ili kao maglu tanku najlonsku odjeću ako obično nosite klasične pamučne čarape.

Treće, izmjerite obje cipele. Mnogi ljudi kupuju cipele nakon što izmjere samo jednu od njih. Međutim, ako želite biti sigurni da će oboje savršeno pristajati, nemojte pokušavati štedjeti vrijeme na isprobavanju. Često je razlika u dimenzijama stopala neprimjetna golim okom, ali se osjeti tijekom korištenja. Isprobajte obje cipele i prilagodite veličinu većem stopalu.

Žurba nije dobar savjetnik

Zapamtite da žurba nije dobar savjetnik. Kada mislite da je par cipela odgovarajuće veličine, svakako u njima prošećite dućanom. Nježno pritisnite palac u vrh cipele kako biste bili sigurni da vaša stopala imaju dovoljno prostora. Mrdajte i prstima, pazeći da im date dovoljno prostora dok hodate.

Uđite u svoje cipele i odgovorite na sljedeća pitanja:

  1. Imaju li prsti dovoljno prostora?
  2. Vire li potpetice iz cipela?
  3. Osjećate li nelagodu tijekom hodanja?
  4. Pristaju li vam cipele po širini? 

Ako smatrate da su cipele zaista udobne, možete uspješno završiti kupnju i uživati ​​u novoj kupnji. Ako osjetite bilo kakvu nelagodu, nemojte pristajati na kompromis i nastavite tražiti. Kupnja neprikladnih cipela nikada nije dobra ideja.

Kako odabrati cipele online?

Kupnja cipela online čini se malo težim zadatkom. Ništa ne može biti pogrešnije! Sve što trebate je komad papira, nešto za pisanje, ravnalo i uspješno ćete odabrati savršenu veličinu.

Pitate se kako izmjeriti broj cipela? To je lako! Samo stavite nogu na papir. To je najbolje učiniti poslijepodne, imajući na umu da vam stopala mogu oticati tijekom dana. Zatim nacrtajte konturu stopala na komadu papira. Napravite dvije okomite linije koje povezuju dvije najudaljenije točke vaših stopala i izmjerite udaljenost između njih ravnalom. 

Ponovite isto s drugom nogom. Kada su rezultati različiti, ni pod kojim okolnostima ne biste trebali uzeti prosjek dvaju rezultata. Uzmite veću kao ispravnu i pronađite je u tablici veličina objavljenoj u online trgovini. Vidite kako je lako?

Upamtite da veličina nije bitna

Stopala se mijenjaju s godinama. Često postaju duže ili šire. Svaki put kad kupujete nove cipele, imajte to na umu i nemojte odabrati jednu veličinu samo iz navike.

Također zapamtite da se veličine pojedinih marki mogu značajno razlikovati. Ni u kojem slučaju ne kupujte cipele naslijepo. Ponekad, za jednog proizvođača, veličina 38 može odgovarati veličini 37 druge marke. Zbog toga možete biti izloženi bolnim kurjim očima ili nepotrebnim troškovima zamjene cipela.

Zato je ključno izmjeriti cipele prije kupnje, kada imate priliku. Ako, pak, kupujete online, svakako pročitajte tablicu veličina i usporedite je s mjerama svojih stopala.