Potpetica klizi iz cipele? Imamo rješenje!


Valjda je svatko od nas iskusio onaj frustrirajući osjećaj kada potpetica isklizne iz cipele i na korak ste od bolnog pada. Srećom, sada možete odahnuti! Sakupili smo na jednom mjestu najučinkovitije kućne lijekove, zahvaljujući kojima ćete se lako nositi s ovim problemom i jednom zauvijek zaboraviti na klizanje peta. Raditi!

Zašto mi peta klizi iz cipele?

Valjda je svatko od nas iskusio onaj frustrirajući osjećaj kada potpetica isklizne iz cipele i na korak ste od bolnog pada. Ne samo da to ugrožava vašu sigurnost, već može značajno utjecati na vaše samopouzdanje. Štoviše, cipele s petom koja klizi mogu uzrokovati žuljeve i ometati ukupnu mehaniku kretanja, čak rezultirati trajnim promjenama u vašem hodu.

Pitate li se zašto se to uopće događa? Možda je to zbog pogrešne veličine. Dodatni prostor u cipeli pomaže stopalu da se kreće naprijed, tako da peta može slobodno kliziti. Drugi razlog za to može biti da oblik cipele ne odgovara pravilno anatomiji vašeg stopala. Vjerojatno su vam cipele preširoke za stopala. Do klizanja stopala u cipeli dolazi i zbog prekomjernog znojenja.

Ako u svojoj kolekciji obuće imate cipele u kojima osjećate ovaj problem, ne morate se odvajati od njih. Znamo učinkovite kućne lijekove zahvaljujući kojima će vam stopala prestati klizati iz cipela i sigurno ćete stići na odredište. Počnimo!

Lak za kosu

Kad peta tvrdoglavo klizi iz cipele, trebat će vam ... lak za kosu. I nije zato što će lijepa podignuta glava na glavi odvratiti pozornost od klizajućeg stopala :-) Donji dio stopala poprskajte lakom i pričekajte da se osuši. Na taj način ćete dobiti dodatni, ljepljivi sloj koji će spriječiti klizanje.

Psst! Ovu metodu koriste čak i slavne osobe tijekom gala i nastupa na crvenom tepihu!

dvostrana traka

Dvostrana traka djelovat će na sličan način kao lak za kosu. Korištenje ove metode uključuje Jessica Alba lijepi ga na uložak svoje cipele prije nego što uvuče nogu.

Međutim, stisak se može smanjiti kako se stopala postupno znoje. Također, pazite da traka ne promijeni svoj položaj, jer to može uzrokovati otiske prstiju. Želite li biti sigurni da će postignuti rezultati biti trajni, možete uložiti u dvostranu platnenu traku (tzv. tapecirani pojas).

Puder za bebe

Možete isprobati i dječji puder. Ova metoda će djelovati kada je uzrok klizanja potpetica u cipeli znoj. Talk će upiti vlagu u tren oka, a vaša stopala će se konačno prestati nekontrolirano micati. Samo pospite malo proizvoda na uložak prije obuvanja i gotovi ste. 

Ako je problem prekomjerno znojenje stopala, odaberite cipele od prirodnih materijala. Također, izbjegavajte nanošenje hidratantnih losiona neposredno prije obuvanja i koristite posebne antiperspirante dostupne u drogerijama ili ljekarnama.

Štikle ili vata

Kod zatvorenih cipela koje su malo labave, možete upotrijebiti potpetice i uz male troškove spriječiti klizanje pete. Zalijepite ih na stražnju stranu cipele (s unutarnje strane gornjeg dijela). Eto voila! Možete krenuti na put! Slično će djelovati i vata kojom možete popuniti prazan prostor među prstima.

Protuklizni ulošci ili čarape

U trgovinama obućom u ponudi su i protuklizni, gel ili silikonski ulošci koji će vam pružiti maksimalnu udobnost u hodu. Ova metoda će proći test kada se radi o npr. sandalama na iglu ili drugim cipelama u kojima ne možete koristiti vatu ili potpeticu. Prozirni umeci su praktički neprimjetni, a što je najvažnije, djeluju vrlo učinkovito. 

Kada niste u prilici otići do dućana, protuklizne umetke možete zamijeniti ...sanitarnim ulošcima. Pažnja! Ova metoda neće funkcionirati s otvorenim cipelama, ali će učinkovito spriječiti pomicanje stopala tijekom hodanja. Uz ugrađenu obuću možete nositi i neklizajuće čarape.

Isprobajte drugu tehniku ​​vezivanja

Ako vam cipele klize dok hodate, možda ih vežete prelabavo. Isprobajte učinkovite tehnike vezivanja koje će spriječiti klizanje stopala unutar cipele i osigurati njezino maksimalno pristajanje. Zategnite vezice na isti način kao i uvijek, zatim napravite dvije omče kroz koje ih naizmjenično provlačite i zavežite kao i obično. Ovako umotane vezice blokirat će mogućnost kretanja stopala.

Odaberite cipele u drugoj veličini

Ako niti jedna od navedenih metoda nije donijela očekivane rezultate, možda su vam cipele jednostavno prevelike. U ovoj situaciji bit će razumno rješenje kupiti cipele pola broja manje.

Problem riješen!

Vjerujemo da su vam naši savjeti pomogli da se nosite s problemom izmicanja potpetica iz cipela. Isprobajte ih sada i riješite se frustrirajućeg osjećaja da vam se stopala kreću naprijed jednom zauvijek!