Papuče za rasadnik


Mališani izvan kuće trebali bi se osjećati što ugodnije. Stoga mu vrijedi osigurati odgovarajuće cipele za dječji vrtić, kako bi mogao osjetiti slobodu kretanja tijekom igre.

Upamtite, međutim, da je ovo ključna faza u razvoju djetetova tijela, pa nam je ispravan hod i zdravlje stopala prioritet pri traženju pravih papuča.

Cipele za dječje i dječje vrtiće - koju odabrati?

Prije svega, zdrav hod - važno je voditi računa o njemu. Pa obratimo pažnju jesu li dječje papuče koje volimo stabilne, prikladno mekane, lagane i prozračne, a istovremeno držite petu na pravom mjestu, sprječavajući deformacije i kretanje mališana. Drugo važno pitanje je fleksibilni potplat koji ne grebe podove - bilo bi dobro da ima bijelu boju.

Pogledajmo noseve i njihov oblik. Ako je prst cipele previše zašiljen, djetetovim prstima bit će oduzeta sloboda kretanja. Prsti stoga trebaju biti zaobljeni i dovoljno široki. Odlučimo se i o što jednostavnijem obliku pričvršćivanja cipela. Čičak će definitivno biti najprikladnija opcija.

Udoban i prozračan

Djeca ove dobi najvjerojatnije će istraživati ​​svijet bosa, pa bi dječje cipele za jaslice trebale biti lagane i fleksibilne. Tada ne sputavaju svoja mala stopala. Materijal od kojeg su izrađene ne smije okaljati kožu. U ljetnoj sezoni obujmo cipele s rupama - to će osigurati pravilnu cirkulaciju zraka. Zimi, međutim, ne bismo trebali birati izolirana rješenja. Dijete će se igrati u grijanim prostorijama pa mu sigurno neće biti hladno.

Provjerimo i koje dimenzije nagiba i stopala ima naše dijete. Neće se svaki rez pokazati prikladnim - vrijedi izmjeriti nekoliko različitih modela. U slučaju uskih stopala, preširoke cipele dovest će do naginjanja pete i bacanja stopala u stranu tijekom kretanja. Zauzvrat, preuske papuče za dijete u slučaju širokog stopala uzrokovat će nelagodu, ogrebotine i bol.

Važno je znati veličinu. Zahvaljujući tome odabrat ćemo pravi par. Preuske dječje cipele pridonijet će uvijanju prstiju, dok će prevelike iskriviti hod i održati negativne uzorke pomaka.

Vrsta unutarnje obloge

Uložak - najbolja opcija je koža, prozračna, dobro oblikovana. Važno je da su leđa pravilno fleksibilna, ali blizu pete. Ne kupujemo ortopedske papuče ako nema takvih preporuka liječnika ortopeda. Trenutno se toplo preporučuje djetetu ne obuvati takve cipele.

Prevencija zdravih stopala prvenstveno su fleksibilne, ali stabilne cipele koje omogućuju da se stopalo osjeća ugodno kao kad ste bosi, ali nema rizika od iskrivljenja i deformacija, jer se noga pravilno "drži".

Gornji dijelovi. Previsoko može ograničiti vaše kretanje pri čučnju, stajanju ili trčanju. Malo dijete tek uči preciznost kretanja i vježba ravnotežu. Često pada i spotiče se. Metoda pokušaja i pogrešaka stječe nova iskustva, stoga svi ti napori ne smiju biti ni na koji način ograničeni vanjskim čimbenicima.

Izbjegavajte ukrasne papuče koje su samo dekorativne za fotografije. Takozvani puževi, kako samo ime govori, nisu namijenjeni hodanju, pa dijete koje provodi nekoliko sati dnevno u takvim cipelama može razviti ozbiljne probleme s pravilnim hodanjem.

Nemojmo to podcjenjivati, jer je jasličko doba vrijeme kada mališani sve uče od nule, a stečene vještine učvršćuju. Pogrešni obrasci kretanja ostat će s njim godinama. Obuću za bebe ostavljamo kao savršen i elegantan dodatak ostalim odjevnim predmetima, no nošene samo u kolicima. Za vrtić osigurajmo djetetu zdrave, stabilne i mekane papuče, zahvaljujući kojima će se njihova stopala razvijati i oblikovati bez ikakvih nuspojava.

Njega i čišćenje

Cipele za jaslice trebaju biti izrađene od materijala koji se može lako prati u perilici bez straha od oštećenja. Mališan će provesti mnogo sati na satovima pa ga je za održavanje pravilne higijene cipela vrijedno povremeno očistiti i osvježiti blagim deterdžentom.

Moderno i šareno

Kako bi potaknuo mališana, rado je obukao papuče za vrtić, izaberimo zanimljive uzorke i žive boje. Tada će obuća za dijete postati nešto vizualno privlačno kao omiljena igračka, a ne obavezni odjevni element. Papuče u boho stilu ili možda espadrile? Ako zadovoljavaju sve zahtjeve kvalitete i zdravlja, pustite mašti na volju i poigrajte se s modom. Sretni mališani spremni nositi nove papuče bit će najbolji recenzent obavljene kupnje. I to je poanta!