Otkrijte provjerene načine za izradu preuskih cipela


Pravi izbor obuće važan je ne samo za tu priliku, već i za vaše zdravlje. Preuske cipele, koliko god šik izgledale, mogu učiniti više štete nego koristi. Loše namještena obuća može uzrokovati mnoge neugodne i tegobne bolesti. Saznajte kako ih spriječiti i što učiniti da cipele koje su preuske i bolje pristaju.

Više štete nego koristi

Preuske cipele, čak i one najelegantnije i unikatne, mogu učiniti više štete nego koristi. Saznajte koji su najčešći problemi povezani s uskim cipelama i kako ih spriječiti. 

Jedan od najtežih problema uzrokovanih uskim cipelama su žuljevi. Nastaju kao posljedica trljanja stopala o unutarnju stranu cipele. Žuljevi se često pojavljuju kada prvi put nosite novi par cipela. Stoga ne zaboravite odvojiti cipele prije nego što ih prvi put pokažete svijetu. Provedite nekoliko dana noseći glomaznu obuću tijekom svakodnevnih kućanskih poslova. Najbolje je da budete strpljivi i da ih nosite oko sat vremena svaki dan. Kada osjetite da vas cipele jako štipaju, obujte debele vunene čarape. Zahvaljujući tome, cipele će se još brže odvojiti. Također, izbjegavajte nositi nove cipele za taj dan. Umjesto toga, nosite ih postupno, pazeći da pravilno pristaju uz vaše stopalo. Tako ćete sigurno spriječiti stvaranje mjehurića.

Drugi problem s uskim cipelama je urasli nokat. U takvim cipelama nokat ima premalo mjesta i počinje urasti u kožu koja okružuje krevet oko njega. Kao rezultat toga, borite se s upalom i osjetljivošću noktiju. Kako se to ne bi dogodilo, pazite da vam nokti budu kratki i slijedite naše provjerene načine za izradu preuskih cipela.

Mnoge žene koje odluče nositi preuske pete s uskim prstima imaju problem s čukljevima. Ova neugledna deformacija stopala pojavljuje se u predjelu prvog prsta i može biti jako bolna i liječi se operacijom. Srećom, znamo učinkovite metode za uske cipele koje će vam pomoći da izbjegnete ovu bolest.

Dođite do jedne veličine

Za uske cipele koje više ne možete vratiti u dućan, mogu vas uspavati. Srećom, ne morate ih stavljati na dražbu ili dati prijatelju. Znamo učinkovite metode koje će vam omogućiti da rastegnete cipele do jedne veličine. Raditi!

Osušite kosu umjesto... cipela!

Isti alat koji koristite za sušenje kose može učiniti čuda s kožnim cipelama koje su preuske. Obucite što više pari čarapa i pokrenite sušilicu. Savijte stopala i pomičite prstima, usmjeravajući mlaz toplog zraka u najuže prostore. Zapamtite da sušilicu treba držati u pokretu kako ne biste izgorjeli kožu. Ne skidajte cipele dok se ne ohlade i uživajte u pravoj udobnosti! Preporučamo korištenje sredstva za njegu cipela koje će spriječiti moguće pukotine na površini cipele. Upozorenje! Ova metoda se ne preporučuje za zalijepljene cipele - ljepljive veze mogu biti oslabljene.

Zamrznite vodeni balon

Na površini se čini da je zamrzavanje balona smiješna ideja. Međutim, prema Murphyjevom zakonu donosi nevjerojatne rezultate. Ulijte vodu u balon, zavežite ga i gurnite blizu najužeg dijela cipele. Stavite cipelu u zamrzivač i pričekajte da se ledena voda proširi i istovremeno proširi vašu cipelu. Umjesto balona možete koristiti običnu vrećicu napunjenu vodom. Međutim, pazite da ne curi. Inače bi se obuća mogla oštetiti. Nakon što izvadite čizme iz zamrzivača, ostavite ih na sobnoj temperaturi oko 20 - 30 minuta. Nakon tog vremena, riješite se balona i isprobajte cipele. Ponovite postupak ako je potrebno.

Koristite mokre novine

Navlažene novine također su korisne za rastezanje cipela. Samo ih zgnječite i stavite što više u cipele. Ipak, pazite da ne pretjerate, kako se obuća ne bi deformirala. Pustite da se novine osuše i ponovno isprobajte cipele. Na taj će način postati fleksibilniji i rastezljiviji. Novine možete uspješno zamijeniti vlažnim čarapama smotanim u kuglice.

Koristite alkohol

Ako imate problema s uskim cipelama, trebat će vam malo alkohola i da ne utopite tugu ;-) Alkohol pomiješajte s vodom u omjeru 1:1 i utrljajte direktno u dijelove cipele koji vas pritišću. Brzo ih stavite na noge i nosite dok se alkohol ne osuši. Ako vas ne štipaju samo pojedini komadi obuće, već je i cjelina pretiska, u pripremljenu otopinu možete navlažiti par pamučnih čarapa. Ne zaboravite ih dobro stisnuti prije nego što ih stavite. Nosite čarape s uskim cipelama dok se alkohol potpuno ne osuši.

Bez obzira na to jesu li cipele preuske po dužini ili širini, vjerujemo da će vam naše metode učinkovito pomoći u rješavanju ovog problema. Korištenjem opisanih metoda vaši nožni prsti i pete dobit će dodatni prostor, a stopala će vam se odužiti izvrsnim stanjem. Nemate što izgubiti!