Ogrebotine i ogrebotine na cipelama? Provjerite kako ih maskirati!


Stvaranje ogrebotina na cipelama prirodna je posljedica svakodnevne uporabe. Cipele nije moguće zaštititi od manjih ili većih ogrebotina i ogrebotina. Činjenica je, međutim, da ogrebotine cipele oduzimaju željenu estetiku. Provjerite kako zamaskirati ogrebotine na cipelama da im se vrati savršen izgled.

Pojava raznih vrsta nedostataka na cipelama ne znači da su korištene na pogrešan način. Čak i pažljivo rukovanje vašim omiljenim parom neće spriječiti daljnje ogrebotine i ogrebotine. Najosjetljivija mjesta su bočne strane cipela s unutarnje strane koje su najosjetljivije na ogrebotine tijekom hodanja i gornji dio gornjeg dijela koji je izložen nastanku pregiba vezanih uz anatomsku građu stopala i prirodne savijanje nožnih prstiju.

Kako maskirati ogrebotine na cipelama?

Ako su vam cipele ozbiljno oštećene i ogrebotine su duboke, bit će potrebna temeljita obnova vaših cipela. Ove manje i pliće ogrebotine možete jednostavno ukloniti sami, a štoviše – nije to teško izvesti.

Koji će proizvodi biti potrebni za manje popravke oštećenih cipela?

U osnovi sve što trebate je mekana krpa ili četka, krema za cipele i pasta za popravak. Ne zaboravite temeljito očistiti cipele i, u slučaju modela na vezanje, skinuti vezice s cipela.

Nanošenje kreme za popravak jedan je od najučinkovitijih načina uklanjanja ogrebotina i ogrebotina s cipela. Međutim, važno je da boja paste bude što bliža boji cipela. Pigment će prodrijeti u ogrebotinu, ispuniti malu šupljinu, čineći je potpuno nevidljivom. Osim toga, riječ je o proizvodu koji sadrži pčelinji vosak, koji će koži dati odgovarajuću mekoću i elastičnost, što će se dodatno pretočiti u povećanu čvrstoću i otpornost na oštećenja. Posljednji korak je pažljivo poliranje cipela i poliranje mekom krpom.

Jedna od kućnih metoda maskiranja ogrebotina na cipelamaje nanijeti malu količinu paste za zube na mjesto ogrebotine. Nanesite malu količinu proizvoda na ogrebotinu, nježno protrljajte mekom krpom, a zatim ispolirajte cipele. No, ovo je metoda koju treba koristiti s velikom pažnjom, a sama pasta za zube ne smije sadržavati mikrogranule abraziva za izbjeljivanje.

Prije uporabe bilo kakvih preparata testirajte njihov rad na nevidljivom dijelu obuće. Zahvaljujući tome ne samo da ćete moći odrediti boje pojedinih proizvoda, već ćete spriječiti pojavu mnogo ozbiljnijih oštećenja. Ako ste zabrinuti zbog ometanja strukture vaših cipela, najbolje će rješenje biti posjet postolaru. Stručnjak će na profesionalan način maskirati ogrebotine na vašim cipelama, zahvaljujući čemu ćete im produžiti život i vratiti atraktivan izgled svom omiljenom paru.