Odabiremo dječje cipele s visokim podstavom


Visoki luk zahtijeva odgovarajuće cipele, posebno za djecu koja su puna energije i koja su stalno u pokretu. Pogrešan model cipela može uzrokovati nelagodu, pa čak i bol uzrokovanu pritiskom na stopalo. Srećom, izbor dječjih cipela za visoke podloge ne mora vas držati budnima noću. Pripremili smo vodič koji će vam pomoći da donesete odluku.

Kombinirajte posao s užitkom i provjerite podizanje svoje bebe

Ponekad je dovoljan jedan pogled da se provjeri kakva je vrsta nastavka kod djeteta. Saznajte što trebate tražiti da biste utvrdili uhićenje vaše bebe.

Ako vidite da se djetetovo stopalo lagano lomi od tla na spoju prstiju i pete, onda imate posla normalna povišica. U ovom slučaju, težina tijela je podržana na najprirodniji način. 

Stopalo potpuno dodiruje tlo znači niska povišica i može uzrokovati naprezanje mišića, probleme sa zglobovima, pa čak i ravna stopala. Ovu deformaciju, iako se može promijeniti s rastom djetetovih stopala, potrebno je konzultirati s fizioterapeutom koji će poduzeti sve mjere kako bi spriječio njezin razvoj.

Z-stopa se također pokazuje problematičnim visoka povišicakoji u sredini nije u dodiru sa tlom. Ova struktura stopala može dovesti do prekomjernog opterećenja mišića i zglobova. Za djecu koja su toliko željna trčanja i poskakivanja, njihova stopala možda neće moći pravilno apsorbirati šok. 

Ako i dalje imate problema s određivanjem djetetovog luka, spojite posao s užitkom. Obojite djetetovo stopalo bojom ili ga umočite u vodu s bojom, a zatim utisnite na komad papira. Rezultirajući otisak je odličan pokazatelj s kakvom povišicom imate posla. Ako je udubljenje u otisku stopala teško vidjeti, tada beba ima nizak luk. S druge strane, velika rupica predstavlja visoko pojačanje. Vidite kako je lako?

Visok nagib kod djeteta. Što je sljedeće?

Sada kada znate da stopala vašeg djeteta imaju visoke lukove, vrlo je važno nadoknaditi nedostatak prirodne apsorpcije udara. Na taj ćete način spriječiti bebu da preopterećuje zglobove i mišiće.

Morate imati na umu da visoki luk stvara dodatni pritisak na metatarzalne kosti, što može doprinijeti bolovima u stopalima. Dijete s visokim jastučićima također ima tendenciju prebacivanja tjelesne težine na prste kada hoda. Ostali problemi koji ga mogu pratiti uključuju napetost mišića u donjem dijelu potkoljenice i ukočenost stopala.

Kako biste to spriječili, potrebno je pravilno oblikovati cipele koje će eliminirati pretjerani pritisak na prste i petu. Punu potporu duž cijelog luka pružit će vam pravilno odabrane cipele koje će imati neusporediv utjecaj na udobnost vašeg djeteta.

Koje cipele odabrati za djetetov visoki bok?

Pitate se zašto se vaše dijete žali na preuske cipele, iako ste sigurni da su cipele pravilno podešene po širini i dužini? Uzrok može biti visoka povišica. Tada je vrh stopala relativno visok, što može uzrokovati pritisak i pridonijeti stvaranju žuljeva i kurjeg vida. 

Kako bi se stopalo vašeg djeteta slobodno kretalo potrebne su podesive cipele. Bez obzira planirate li kupiti vrtićke papuče, sandale, tenisice, tenisice ili zimske čizme, odaberite modele na vezice i čičak, a izbjegavajte patent zatvarače. Prisutnost elastične trake također će biti vrijedna, jer će pomoći da se cipela još bolje prilagodi stopalu.

 Pripremili smo nekoliko prijedloga visokih cipela koje će odgovarati i za šetnju i za vrtić.

Visoke cipele za djevojčice

Što kažete na profilaktičku obuću s krutom petom, profiliranim uloškom, fleksibilnim potplatom i visokim gornjim dijelom? Velcro kopčanje će vam pomoći da učinkovito pričvrstite cipelu na stopalo s visokim podstavom. Savršene su za ljeto sandale izrađena od najkvalitetnije prirodne kože. Ružičasta boja i motiv cvijeća svidjet će se svakoj mladoj dami. 

Zimi birajte tople, ružičaste čizme s podignutim gornjim dijelom, konturiranim uloškom i neklizajućim laganim potplatom. Zahvaljujući odgovarajućoj strukturi i čičak kopčenju, ove cipele savršene su za djevojke s visokim podstavom.   

Odaberite slatko za vrtić tenisice izrađen od fleksibilnog potplata s krutom petom. Motiv mačića i posrebreni elementi osvojit će srca i najzahtjevnijih djevojaka. I što je najvažnije, udobna elastična traka i elastične vezice osigurat će pravu udobnost korištenja uz visok korak.

Visoke cipele za dječaka

Sandale u boji energizirajuće narančaste izvrsna je ljetna opcija za svakog dječaka. Kopčanje na čičak pomoći će prilagoditi visinu i širinu cipele, a upečatljiv smiješni print učinit će nošenje ove praktične cipele ugodnijim.

Prilikom odabira zimskih čizama za dječaka s visokim podstavom, odlučite se za izolirani, vodootporni model s čvrstim potplatom i krutom potpeticom. Vrijednost onih koje mi preporučujemo čizme Tu je i čičak zatvarač i univerzalna boja koja ide gotovo uz sve.

Pitate se kakve će cipele funkcionirati papuče za vrtić za dječaka s visokim bokom? Model koji se kopča na čičak i ima čvrstu potpeticu definitivno je prava stvar. Dodatna prednost je slatki, crveni automobil na prednjoj strani cipele.

Sigurni smo da će se zahvaljujući našim savjetima odabir dječje čizme s visokim podstavom pokazati jednostavnim i ugodnim zadatkom.