Neudobna obuća? Kako odabrati prave uloške za cipele?


Neudobna obuća propast je mnogih ljudi. Odabrani model izgleda prekrasno, rado ga stavljamo u naš styling, no nakon nekoliko sati pokazalo se da to nije bila najbolja odluka. Kako se nositi s ovom situacijom? Možete kupiti nove cipele ili se odlučiti za jeftinije rješenje, čime ćemo se sada pozabaviti. Savjetujemo vas kako odabrati prave uloške za cipele!

Ulošci za cipele - zašto ih vrijedi posegnuti?

Ulošci za cipele nisu široko reklamirani proizvod, što je šteta. Mnogi ljudi zaboravljaju da mogu značajno poboljšati udobnost korištenja obuće. Ne morate se odreći upravo kupljenih tenisica, štikli, mokasina ili drugih cipela, čak i ako se pokažu da su neugodne. Zahvaljujući ulošku, cipele možete prilagoditi stopalu i njihovo nošenje neće uzrokovati nelagodu. Dobri ulošci moraju savršeno pristajati stopalu, pa njihovo podešavanje traje dosta dugo.

Posebnu pozornost treba posvetiti ulošcima koji trebaju promicati zdravlje - kako bi ispravili nedostatke držanja, deformitete zglobova ili uklonili bol. Tada je dobro odlučiti se za ortopedske uloške za cipele koji će povoljno djelovati na zdravstvene probleme.

Još jedan razlog za upotrebu uložaka za cipele može biti loša veličina cipela. Jeste li naručili preveliki model i jako vam se svidio i u trenutku emocija odlučili ste ga zadržati? Događa se. Sada, međutim, ne možete izlagati stopala nedostatku udobnosti i nositi cipele za miješanje. Dobro odabrani ulošci riješit će ovaj problem i čak i prevelike cipele učiniti što udobnijima. U nastavku predlažemo kako odabrati umetke za situaciju!

5 savjeta kako odabrati prave uloške za svoje cipele

  • Ako želite da ulošci ne samo da poboljšaju udobnost nošenja cipela, već i pozitivno utječu na zdravlje vaših stopala, držanja ili zglobova - nemojte kupovati gotove ortopedske uloške. Umjesto toga, preporučujemo odlazak ortopedu koji će ih prilagoditi vašim potrebama. Ortopedski umetci za cipele zahtijevaju provjeru koja su mjesta na stopalu previše preopterećena, a koja su nedovoljno opterećena, a ponekad je čak potrebno napraviti i RTG stopala. Tek tada možete biti mirni u pogledu učinkovitosti ovog rješenja. No, imajte na umu da je ova vrsta uloška prilično debela, što je čini neprikladnom za sve vrste obuće. Bit će ih teško nositi s mokasinama, balerinkama, visokim potpeticama, espadrilama ili uskim pumpama, ali savršeno će se slagati s tenisicama, sportskim cipelama, čizmama, čizmama ili cipelama.
  • Ulošci za cipele posebno su korisni u jesen i zimi. Omogućit će dodatnu toplinsku izolaciju protiv hladnoće i vlage - mokra ili smrznuta stopala mogu rezultirati prehladom i brojnim drugim bolestima. Pravilno usklađeni ulošci trebaju biti izrađeni od kvalitetnih materijala, preporučujemo, na primjer, filc, janjeću kožu, frotir pluta ili aluminijsku foliju. Ove vrste uložaka pružit će zaštitu od vlage i izvrsnu toplinsku izolaciju pri umjerenim temperaturama. Međutim, ako dođu jaki mrazovi, odaberite umetke koji su mnogo deblji - na primjer, izrađeni od debele vune, velura ili runa.
  • Jeste li aktivni? Tada bi vas trebao zanimati trčanje uložaka. Ponekad čak i pravilno odabrana obuća - na primjer, s prikladnim gornjim dijelom stopala, lagana, prozračna i s dobrim jastučićima može biti nedostatna. Tijekom trčanja cijela težina tijela počiva na stopalima pa su njihova udobnost i sigurnost iznimno važni. Ulošci za trčanje bit će praktična nadopuna obući. Preporučujemo da odaberete one od kože ili gela, posebno namijenjene trkačima. Ovi proizvodi također nude niz dodatnih svojstava - npr. Zaštitu od bakterija i gljivica koje se brzo razvijaju u vlažnom okruženju.
  • Mirisni ulošci - u proljetnoj i ljetnoj sezoni neugodan miris unutar cipela čest je problem. Loša ventilacija cipela, nekvalitetni materijali koji se koriste u njihovoj proizvodnji ili jednostavno znojenje stopala kao posljedica velikih vrućina doprinose vlažnosti cipela, a time i rastu bakterija i gljivica. Oni mogu stvoriti neugodan miris, zbog čega su parfemski ulošci dobro došli. Ovaj je proizvod namijenjen stopalima osigurati odgovarajuće higijensko okruženje i upiti vlagu, ali i neutralizirati miris.
  • Gelovi su još jedan prijedlog. Njihova najveća prednost je njihova transparentnost, zahvaljujući kojoj ih možete koristiti bez ograničenja čak i u slučaju otvorenih cipela - na primjer, visokih potpetica s otvorenom petom ili sandala. Dostupni gel umetci imaju različite oblike pa ih možete jednostavno prilagoditi stopalu i cipelama. Za čišćenje umetaka samo ih obrišite vlažnom krpom ili upotrijebite vodu sa sapunom. U bilo kojem trenutku možete ih zamijeniti novim ili prenijeti na drugi par cipela. U specijaliziranim prodavaonicama pronaći ćete i ortopedske gel uloške, idealne za ispravljanje različitih vrsta oštećenja stopala.

Kao što vidite, uvijek postoji način da nabavite udobnu obuću. Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći u rješavanju problema, a sada znate odabrati prave uloške za svoje cipele. Međutim, ako ove ne rade ili tražite novi model obuće, preporučujemo vam da se upoznate s ponudom internetske trgovine KeeShoes!