Neudobna obuća? Kako odabrati prave uloške?


Neudobna obuća temelj je mnogih ljudi. Odabrani model izgleda prekrasno, rado ga stavljamo u svoju stilizaciju, no nakon nekoliko sati ispada da to nije bila najbolja odluka. Kako se nositi s ovom situacijom? Možete kupiti nove cipele ili odabrati jeftinije rješenje, kojim ćemo se sada pozabaviti. Predlažemo kako odabrati prave uloške!

Ulošci - zašto biste trebali posegnuti za njima?

Ulošci nisu široko reklamirani proizvod, što je šteta. Mnogi zaboravljaju da mogu značajno poboljšati udobnost korištenja obuće. Ne morate odustati od tenisica, visokih potpetica, mokasina ili drugih cipela koje ste upravo kupili, čak i ako se pokažu neugodnim. Zahvaljujući ulošku, obuću ćete prilagoditi stopalu i osigurati da njihovo nošenje neće uzrokovati nelagodu. Dobri ulošci moraju se savršeno uklopiti u podnožje, tako da njihovo uklapanje traje prilično dugo.

Posebnu pozornost treba posvetiti ulošcima koji su namijenjeni zdravoj prirodi - ispraviti defekt u držanju, deformacije zglobova ili ukloniti bol. Tada je dobro odlučiti se za ortopedske uloške koji će povoljno utjecati na zdravstvene probleme.

Drugi razlog za korištenje uložaka može biti pogrešna veličina cipela. Naručili ste model koji je prevelik i koji vam se jako svidio te ste ga u naletu osjećaja odlučili zadržati? Dogodi se. Međutim, noge ne možete izložiti udobnosti i nošenju tenisica. Dobro odabrani ulošci riješit će ovaj problem, a čak i prevelike cipele mogu biti maksimalno udobne. U nastavku predlažemo kako odabrati umetke za situaciju!

5 savjeta kako odabrati prave uloške

  • Ako želite da ulošci poboljšavaju udobnost nošenja cipela, ali i pozitivno utječu na zdravlje stopala, držanje ili zglobove - nemojte kupovati gotove ortopedske uloške. Umjesto toga, preporučujemo vam da odete kod ortopedskog kirurga koji će ih prilagoditi vašim potrebama. Ortopedske uloške zahtijevaju provjeru koja su mjesta na stopalu preopterećena, a koja preopterećena, a ponekad je čak potrebno i rendgenski snimak stopala. Tek tada možete biti mirni u pogledu učinkovitosti ovog rješenja. Imajte na umu da je ova vrsta đonova prilično gusta, što znači da ne odgovara svakoj vrsti obuće. Teško će ih biti staviti na mokasine, balerinke, visoke potpetice, espadrille ili uske pumpe, ali one će biti savršene za tenisice, sportsku obuću, čizme, čizme ili cipele.
  • Ulošci su posebno korisni u jesensko-zimskoj sezoni. Oni će pružiti dodatnu toplinsku izolaciju protiv hladnoće i vlage - natopljena ili smrznuta stopala mogu rezultirati prehladom i mnogim drugim bolestima. Pravilno postavljeni ulošci trebaju biti izrađeni od kvalitetnih materijala, preporučujemo na primjer filc, janjetinu, frotirnu pluto ili aluminijsku foliju. Ove vrste obloga pružaju zaštitu od vlage i izvrsnu toplinsku izolaciju pri umjerenim temperaturama. No ako dođu jaki mrazovi, odaberite deblji uložak - npr. Gustu vunu, velur ili runo.
  • Usredotočujete li se na aktivnost? Tada bi vas trebali zanimati trčanje uložaka. Ponekad čak i pravilno odabrana obuća - na primjer, gornja prilagodba stopalu, lagana, prozračna i uz dobar jastuk, može biti nedovoljna. Dok trčite, cijela tjelesna težina počiva na nogama, zbog čega su udobnost i sigurnost izuzetno važni. Trake za trčanje bit će praktičan dodatak obući. Preporučujemo odabir kože ili gela posebno za trkače. Proizvodi koje nude također nude i niz dodatnih svojstava - npr. Zaštitu od bakterija i gljivica koje izričito rastu u vlažnom okruženju.
  • Obloge mirisa - u proljetnoj i ljetnoj sezoni čest problem je neugodan miris unutar cipela. Loša ventilacija cipela, nekvalitetni materijali koji se koriste za njihovu proizvodnju ili jednostavno znojenje stopala zbog velike vrućine potiču vlažnost obuće, a samim tim i razvoj bakterija i gljivica. Oni mogu generirati neugodan miris, zbog čega su nam dobro došli aromatski jastučići. Ovaj je proizvod osiguran stopalima u odgovarajućem higijenskom okruženju i apsorbiranju vlage, ali i u neutralizaciji mirisa.
  • Gel umetci su još jedan prijedlog. Njihova najveća prednost je transparentnost, zahvaljujući kojoj ih možete slobodno koristiti i u slučaju otvorene obuće - npr. Potpetice s otvorenom petom ili sandale. Dostupni gel ulošci poprimaju različite oblike pa ih možete lako prilagoditi stopalu i obući. Da biste ih očistili, samo ih obrišite vlažnom krpom ili upotrijebite sapunicu. Možete ih zamijeniti i novim ili ih u bilo kojem trenutku prenijeti na drugi par cipela. U specijaliziranim prodavaonicama također ćete pronaći ortopedske gel umetke, idealne za ispravljanje različitih vrsta oštećenja stopala.

Kao što vidite, uvijek postoji način za udobnu obuću. Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći da se riješite problema i sada znate kako odabrati prave uloške. No ako ovi ne polože ispit ili tražite novi model obuće, preporučujemo da pogledate ponudu internetske trgovine butymodne.pl!