Modne i praktične cipele za plivanje za ljeto 2019


Pristup stranim putovanjima znači da za nas Poljake ljeto može trajati tijekom cijele godine. Iako će službena sezona započeti tek početkom lipnja, mnogi turisti odlučuju se za travanj ili svibanj. Za put ne zaboravite uzeti praktične cipele za plivanje. Ako želimo stvoriti stil u prostorijama hotela, odabrat ćemo jedan od modernih modela za ovogodišnje blagdane.

Što su cipele za plivanje?

Cipele za plivanje nazivaju se i specijalističkom obućom za vodu. Obukli smo ih kako bismo zaštitili stopalo od kamenja i krhotina koje mogu ležati na obali rezervoara vode - mora, jezera ili rijeke.

Zašto je vrijedno ponijeti cipele za plivanje na odmor?

Cipele za plivanje trebale bi biti u našem koferu kad god idemo u rezervoar za vodu i u inozemstvo. S obzirom na količinu smeća koja padne u rezervoare za vodu, vodena obuća štitit će naša stopala od stakla ili oštrih plastičnih ulomaka. Možemo ih staviti i u šetnju uz obalu i na kupanje. Stjenovita plaža mora imati za zaštitu stopala od oštrog i skliskog kamenja koje je često prekriveno algama. Odaberimo ih ako idemo na šljunčanu obalu - oštri kamenčići neće nam se zalijepiti za dno nogu pri ulasku u vodu. U toplijim morima, na primjer Jadranu, na kojem leži Hrvatska, morski ježevi žive u vodama. Cipele za plivanje zaštitit će vaša stopala od njih i omogućiti nam da izbjegnemo neugodan sastanak koji bi mogao imati vrlo neugodne posljedice.

Vrste cipela za plivanje

Na raspolaganju imamo različite vrste cipela za plivanje. Najpopularniji i najjeftiniji su modeli izrađeni od gume, koji se jako dobro uklapaju u oblik stopala i učinkovito štite od habanja. Njihov najveći nedostatak je loša propusnost, a nošenje po vrućem vremenu može uzrokovati veliku nelagodu. Slične osjećaje doživjet ćemo kad plastične cipele stavimo u vodu. Štoviše, takva se obuća može bolno trljati o znojno i otečeno stopalo od vrućine. Najbolje - najudobnije i izdržljive - vodene cipele su modeli izrađeni od pjene (neopren). Fleksibilni su i dobro pristaju obliku stopala. Možemo birati modele bez potplata, nazvane čarape i namijenjene za ronjenje, te cipele za plivanje s potplatima. Vrijedno je odabrati model s čvrstom zaštitom koja će zaštititi stopalo ispod njega od ozljeda. Visokokvalitetne cipele za plivanje mogu se pronaći u internetskoj trgovini KeeShoes.

Modne vodene cipele

Ako ste uspjeli odabrati pravu vrstu obuće, vrijeme je za boju i stil. Neoprenske čizme su prilično mekane, dobro pristaju stopalu, imaju karakterističan otvor. Riječ je o iznimno praktičnoj obući koju treba obući prije ulaska u vodu. Međutim, ne računajte da ćete biti najljepši i pristajati uz naš pomno odabrani kupaći kostim. Kako se nositi s tim? Odaberite model u energičnoj ljetnoj boji - narančastoj, žutoj ili ružičastoj i stavite je tijekom kupanja. Kad izađemo iz vode, temeljito isperimo stopala i predstavimo se svijetu u elegantnim japankama koje će savršeno pristajati uz našu prekrasnu pareo i modernu blagdansku pedikuru. 

Cipele za plivanje mogu biti estetski oblikovane i dobro odražavati moderne boje određene sezone. Oni su nezamjenjivi tijekom putovanja - kada ih stavimo na noge, osiguravaju našu udobnost i sigurnost. Međutim, ako želimo stvoriti stil u stranom ljetovalištu, pretpostavimo nakon izlaska iz vode moderne japanke.