Modna i praktična obuća za ljetno plivanje 2019. godine


Pristup stranim putovanjima znači da i za nas Poljake ljeto može trajati čitavu godinu. Iako će službena sezona početi tek početkom lipnja, mnogi odmori odlučuju se za odmor u travnju ili svibnju. Ne zaboravite ponijeti praktične cipele za plivanje na putovanje. Ako želimo pitati za šik u području hotela, izaberite jedan od modnih modela za ovogodišnje blagdane.

Što je obuća za plivanje?

Cipele za plivanje nazivaju se i specijalnom obućom za vodu. Stavljamo ih kako bismo zaštitili stopalo od kamenja i smeća koji mogu ležati na rubu akumulacije - mora, jezera ili rijeke.

Zašto je vrijedno ponijeti obuću na odmor?

Cipele za plivanje trebale bi biti u našem kovčegu kad god idemo preko akumulacije i inozemstva. S obzirom na količinu smeća koja padne u vodna tijela, obuća za vodu će zaštititi naša stopala od stakla ili oštrih komada plastike. Možemo ih staviti i na šetnju uz more i na kupanje. Na kamenoj plaži mora se zaštititi stopala od oštrih i skliskih stijena koje često rastu preko algi. Odaberemo ih ako idemo na šljunčanu obalu - oštri šljunak neće se zaglaviti u dnu naših stopala prilikom ulaska u vodu. U toplijim morima, na primjer, Jadranu, nad kojim leži Hrvatska, morski ježeri žive u vodama. Cipele za plivanje zaštitit će vaša stopala od njih i omogućiti nam da izbjegnemo neugodan sastanak koji bi mogao imati vrlo neugodne posljedice.

Vrste obuće za plivanje

Možemo odabrati različite vrste kupaćih cipela. Najpopularniji i najjeftiniji modeli izrađeni su od gume koja se vrlo dobro prilagođava obliku stopala i učinkovito štiti od ogrebotina. Njihov najveći nedostatak je slaba propusnost, a pretpostavka tijekom vrućine može uzrokovati veliku nelagodu. Slični osjećaji pratit će nas i kada obučemo vodene cipele od plastike. Štoviše, takva obuća može bolno obrisati znojne i natečene noge od vrućine. Najbolje - najudobnije i izdržljive - vodene cipele su modeli izrađeni od pjene (neoprena). Fleksibilne su, dobro se uklapaju u oblik stopala. Možemo birati između modela bez potplata, koji se nazivaju čarapama i koji su namijenjeni ronjenju i cipelama za plivanje s potplatima. Vrijedno je odabrati model s čvrstom zaštitom koji će zaštititi stopalo odozdo od ozljeda. Visoka kvaliteta obuće za kupanje možete pronaći u internetskoj trgovini ButyModne.pl.

Modne vodene cipele

Ako ste uspjeli odabrati pravu vrstu obuće, vrijeme je za boju i modu. Neoprenske cipele su prilično mekane, dobro se uklapaju u podnožje, imaju karakterističan komot. To je izuzetno praktična obuća koju bi trebalo nositi prije ulaska u vodu. Međutim, ne računajmo na činjenicu da će one postati najljepše i uklopiti se u naš pažljivo odabrani kupaći kostim. Kako se nositi s tim? Odaberemo model u energičnoj ljetnoj boji - narančastoj, žutoj ili ružičastoj i stavimo je na kupanje. Kad izađemo iz vode, temeljito isprati stopala i predstaviti se svijetu u elegantnim flip-flopsima koji će se savršeno uklopiti s našim prekrasnim pareoom i modernom prazničnom pedikurom. 

Cipele za plivanje mogu biti estetski dizajnirane i dobro odražavaju modnu boju sezone. Oni su nezamjenjivi tijekom putovanja - postavljeni na noge brinu za našu udobnost i sigurnost. Međutim, ako želimo uspostaviti modu u inozemnom odmaralištu, pretpostavimo nakon izlaska iz vode moderni džemperi,