Mario Pala hvaljeni je talijanski umjetnik čiji radovi ukrašavaju javne i privatne prostore diljem svijeta. Rođen 1965. u Sassariju na Sardiniji, Pala se u mladosti zainteresirao za slikarstvo i kiparstvo koje je studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Carrari.

Njegove radove karakteriziraju apstraktni oblici i izražajne boje koje s jedne strane oduševljavaju svojom estetikom, as druge strane potiču na promišljanje o prirodi čovjeka i njegovim odnosima s okolinom.

Rad Maria Palija ističe se originalnim pristupom prostornoj umjetnosti, u kojoj umjetnik spaja umjetnost s funkcionalnošću i upotrebljivošću. Njegovi radovi nalaze se na mnogim javnim prostorima, poput trgova, parkova, kružnih tokova i trgova, gdje služe kao mala arhitektura i mjesta gdje se stanovnici i turisti mogu opustiti i uživati ​​u ljepoti umjetnosti.

Mario Pala također je poznat umjetnik u svijetu privatne umjetnosti, a njegova su djela visoko cijenjena od strane kolekcionara i ljubitelja umjetnosti diljem svijeta. Mnoga njegova djela mogu se vidjeti u umjetničkim galerijama i na aukcijama umjetnina.

Svi radovi Maria Palija su umjetnička djela koja prvenstveno imaju za cilj pružiti emocije i potaknuti na razmišljanje. Njihova bezvremenska estetika i univerzalni sadržaj čine ih aktualnima i važnima i danas.