Kakve planinarske cipele za djecu?


Kad idemo na planinarenje s djecom, često se pitamo koju obuću odabrati. Želimo da bude prikladan, udoban i izdržljiv. Također je važno da djetetovom stopalu osigurava odgovarajuću stabilizaciju i amortizaciju. Predstavljamo našu ponudu planinarskih cipela za djecu.

Jesu li uopće potrebne posebne dječje cipele?

Neki roditelji pretpostavljaju da se ne isplati ulagati u dječje cipele jer će iz njih vrlo brzo izrasti. Istina je da dječje stopalo raste vrlo brzo, ali zaslužuje i odgovarajuću udobnost i udobnost, osobito tijekom planinarskih izleta. Odabir odgovarajućih cipela u planinama za dijete također je vrlo važan za njegovu sigurnost. Dobre cipele s neklizajućim potplatom zaštitit će vas od pada sa strme padine i pružiti odgovarajuću stabilizaciju pri kretanju uzbrdo.

Izlet u planine radost je za dijete i nevjerojatna poslastica. Mnoga djeca vole ovaj oblik tjelesne aktivnosti jer je to i dobar način za provođenje slobodnog vremena s roditeljima. Naravno, takvo putovanje treba pametno isplanirati. Djeca mogu krenuti na izlet s roditeljima u niske planine u nosiljci za bebe, dječjim remenčićima ili kolicima, ako je ruta tome prilagođena, a samo za vrijeme odmora mogu pješačiti planinskim stazama. No, što se tiče starije djece, ona od 5-6 godina mogu se naviknuti na planinske rute i krenuti samostalno, što će biti prilagođeno njihovim mogućnostima. No, odgovarajuće cipele su bitne i nijedno putovanje na planinu ne može bez njih - i za malu djecu i za tinejdžere.

Dječje čizme za snijeg

Snijeg često pada u planinama, zbog čega je kvalitetan čizme za snijegSavršeni su za izlete u ta područja. Dobro su izrađene i vrlo stabilne. Također štite od pada i klizanja na strmim planinskim padinama. U asortimanu naše trgovine pronaći ćete nekoliko modela koji se odlikuju najvišom kvalitetom i dobro će funkcionirati i za djevojčice i za dječake.

Dječje čizme za snijeg rade čak i u ekstremnim uvjetima. Unutra imaju gusto i toplo krzno zbog čega su vrlo topli i savršeni čak i tijekom oštre zime. Modeli dostupni na našoj web stranici dostupni su u različitim veličinama i bojama pa svako dijete može izabrati onaj koji mu se sviđa - npr. smeđe dječje eskimske čizme za snijeg, crne dječje najlonske čizme  ako Čizme na čičak Mt Trek. Svi oni imaju čvrst, sportski potplat koji adekvatno izolira od snijega i hladnog vjetra.

Traperi za djecu

Suprotno izgledu, djeca su vrlo zahtjevni kupci. Potrebne su im pravilno oblikovane cipele, udobne i prilagođene aktivnom načinu života, a sve neugodnosti mogu rezultirati nespremnošću da nastave putovanje. Dječje planinske cipele stoga moraju biti posebno udobne za uporabu i izdržljive. Šetnja planinama veliki je napor, osobito za najmlađe, pa je jako važno da visokokvalitetne cipele olakšaju što je više moguće. Iz tog razloga naša ponuda uključuje cipele izrađene samo po najvišim standardima, koje će zasigurno ukrasti srca djece i njihovih roditelja.

Savršeni su za univerzalnu uporabu u planinama čizme vrsta hvatača. U asortimanu naše trgovine pronaći ćete obje varijante za dječake, npr. Traperi za dječake American American Cluba crna, kao i prijedlozi za djevojčice, npr. lijepi i funkcionalni sivi hvatači Američko -američki klub. 

Cipele se lako oblače jer se zatvaraju zatvaračem. Izrađene su od visokokvalitetne ekološke kože koja se pravilno prilagođava obliku dječjeg stopala i osigurava stabilnost. Unutra su izolirani krznom, zbog čega savršeno štite od hladnoće i vjetra. Gumeni potplat također će štititi od klizanja, a ukočeni brojač pete učinit će stopalo jastučnijim. 

Čizme za djecu

Tople, vodootporne čizme još su jedan dobar izbor dječjih cipela u planinama. Važno je da su izrađene od visokokvalitetnih materijala. Naša trgovina nudi, među ostalim Zarro djevojačke čizme izrađena od prirodne kože, koja savršeno štiti od mraza i fleksibilno se prilagođava djetetovom stopalu. Iznutra su izolirani obućarskim krznom, zbog čega savršeno štite od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Za dječake, na primjer, funkcionalni su izvrsni čizme s opnom Bartek. Ove cipele imaju certifikat "Zdrava stopala", što dokazuje visoku kvalitetu izrade i sigurnost uporabe. Pokazat će se tijekom zime, planinarenja, jer pravilno stabiliziraju stopalo i štite ga od hladnoće. Obogaćene su i membranom "BRTKtex", čiji je glavni zadatak zaštita od vjetra i snijega. Cipele također pružaju stopalima odgovarajuću ventilaciju, unatoč izolaciji krzna iznutra. Vrijedno je zapamtiti da je ova nekretnina vrlo važna tijekom putovanja. 

Na našoj web stranici pronaći ćete najkvalitetnije planinarske cipele za djecu. Čizme za snijeg, planinarske čizme i tople čizme bit će izvrstan izbor. Radi djetetove udobnosti i sigurnosti, vrijedi odabrati obuću koja će amortizirati stopalo, štititi od pada, a istovremeno pružiti odgovarajuću zaštitu od mraza, vjetra i snijega. Pozivamo vas da se upoznate s našom ponudom! Sigurni smo da ćete u planinama za svoje dijete pronaći prave cipele!