Kako se nositi s neugodnom obućom?


Ponekad se pokaže da kupnja cipela nije sasvim zadovoljavajuća. Čak i ako cipele zadovoljavaju naše estetske potrebe, može se pokazati da su neugodne pri nošenju. Pitate se kako se nositi s neugodnom obućom? Zatim pogledajte naš vodič gdje vam predstavljamo 5 praktičnih savjeta!

Savjeti - kako obući nove cipele ...

  1. Izuj cipele

Nove štikle za vjenčanje prijatelja? Ili možda cipele u planinama? Ako ste cipele kupili za posebnu prigodu, svakako ih prodajte prije događaja. Nemojte ih odmah otpisivati. Preporučujemo da ih stavite nekoliko puta po kući ili u šetnju. Zahvaljujući tome prilagodit ćete ih obliku vašeg stopala, slomiti ih i smanjiti rizik da će vas sljedeći put nabosti. Uvijek možete izabrati plan B i obući pripijeni model preko debelih čarapa ili zamoliti osobu s nešto većim stopalom da nosi neke od njih. Tada će se cipela pokvariti i biti ugodnija.

  1. Koristite uloške za cipele

Ovo je jedno od najpopularnijih rješenja. Ako model obuće ne pristaje dobro vašim stopalima, previše je labav ili nepravilno oblikovan - stavite odgovarajuće uloške za cipele. Odaberite one koje će se savršeno uskladiti s obućom - ne smiju se savijati, valoviti niti isticati. Materijal je također važan. Za toplije dane preporučujemo modele od janjeće kože ili umetke od gela, dok su za jesen i zimu bolje deblje varijante - npr. Od filca, vune ili aluminijske spužve. Savršeno uklopljeni uložak ključ je uspjeha kada želite dobiti udobnost za stopala.

  1. Polu-ulošci i jastučići za pete također mogu biti rješenje

Svatko ima vlastite preferencije u pogledu obuće, a drugi će mu modeli jamčiti udobnost. Ako ulošci ne jamče vašu udobnost, možda će vam trebati rješenje koje će pravilno podupirati vaš srednji dio stopala ili petu. U tu svrhu preporučujemo provjeru polu-uložaka i jastučića za pete. Posebno su popularne među ženama koje vole nositi štikle. Nažalost, ovo postavljanje stopala često uzrokuje bol u metatarsusu, što je posljedica nedostatka odgovarajuće podrške. Također vrijedi posegnuti za polu-ulošcima, osobito s cipelama s tankim potplatima, koje će dobro ublažiti stopalo tijekom hodanja. A kako se nositi s neugodnom obućom kad vas oštri rubovi povrijede? Kad su cipele izrađene od, na primjer, tvrde kože, mogu stisnuti Ahilovu tetivu i uzrokovati nelagodu pa će vam umetci za petu biti od pomoći. Oni podižu dio stopala, tako da je rub obuće na manje osjetljivom mjestu.

  1. Razbijanje cipela kod postolara

Ova je metoda vrlo popularna kada kupujete malo premale cipele ili kada imate neravnotežu u duljini uloška na obje noge. Tada je postolaru dovoljno naložiti da razbije cipele kako bi ih mogao prilagoditi veličinama koje želite - do otprilike pola veličine. Uvjet je, međutim, da to moraju biti kožne cipele. Tada ih je moguće nametnuti na tzv posljednji da se rastaju. Drugi materijali možda neće biti podložni takvim tretmanima, pa čak mogu biti i oštećeni. Cijena projekta je mala - od nekoliko do desetak zlota, a učinak bi vas mogao zadovoljiti.

  1. Sprej za istezanje cipela

Drugi način rješavanja neugodnih cipela je specijalizirani sprej. Kemijska smjesa treba prodrijeti u strukture tkanine, proširiti ih i učiniti cipele ugodnima tijekom nošenja. Nosila u spreju sastoje se od alkohola, vode, posebnog plastifikatora i sredstva za njegu. Ovdje, međutim, ponovno ističemo da će ova metoda funkcionirati za prirodnu kožu. Sprejevi su prikladni za sve vrste grube i glatke kože, ali se ne smiju koristiti na lakiranoj koži. Način uporabe je jednostavan - prskate cipele, stavljate ih na noge i nosite najmanje 30 minuta. Materijali navlaženi pripravkom rastežu se i obuću točno uklapaju u stopalo.

Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći i sada ćete se lako nositi s problemom neudobne obuće. Ne zaboravite izmjeriti čarape koje obično nosite i uzeti veličinu prema tablici. Međutim, ako već imate neugodnu obuću u svojim resursima - slijedite naše savjete i možda se situacija može ispraviti. Sretno!