Kako se nositi s neudobnom obućom?


Ponekad kupnja obuće nije u potpunosti zadovoljavajuća. Čak i ako cipele zadovoljavaju naše estetske potrebe, prilikom nošenja mogu biti neugodne. Pitate se kako se nositi s neudobnom obućom? Zatim upoznajte naš vodič u kojem vam predstavljamo 5 praktičnih savjeta!

Savjeti - kako distribuirati nove cipele ...

  1. Izvadite cipele

Nove igle za vjenčanje prijatelja? Ili možda cipele unaprijed? Ako ste kupili cipele za posebnu priliku, obavezno ih nabavite prije ovog događaja. Ne otpisujte ih odjednom. Nekoliko puta preporučujemo da ih stavite oko kuće ili u šetnju. Zahvaljujući tome, možete ih prilagoditi obliku stopala, slomiti ih i smanjiti rizik da će vas sljedeći put potjerati. Uvijek se možete odlučiti za plan B i staviti model presovanja na debele čarape ili zamoliti osobu s malo većim stopalom da uđe malo. Tada će se cipela slomiti i biti udobnija.

  1. Koristite uloške

Ovo je jedno od najpopularnijih rješenja. Ako model obuće nije dobro prilagođen vašim stopalima, previše je labav ili nepravilno profiliran - stavite desne uloške. Odaberite one koji će se savršeno uklopiti s obućom - ne mogu se savijati, mahati ili isticati. Važan je i materijal. Za toplije dane preporučujemo umetke od janjeće kože ili gela, dok će deblje varijante - npr. Filc, vuna ili aluminijska spužva - bolje djelovati u jesen i zimi. Savršeno namještena uložak ključ je uspjeha kada želite dobiti udobnost za svoja stopala.

  1. Polovični umeci i potpetice također mogu biti rješenje

Svatko ima svoje preferencije u pogledu obuće, a ostali će modeli jamčiti udobnost. Ako uložak ne jamči za vašu udobnost, možda će vam trebati rješenje koje će podržati vašu sredinu stopala ili pete. U tu svrhu preporučujemo provjeru polovica i pete. To su posebno popularne među damama koje vole hodati u visokim potpeticama. Nažalost, takav položaj stopala često uzrokuje metatarzalnu bol, što je rezultat nedostatka odgovarajuće potpore. Polusatnik također vrijedi dostići pogotovo za obuću s tankim potplatima koja će dobro obložiti stopalo prilikom hodanja. I kako se nosite s neudobnom obućom kada imate oštre rubove? Kada su cipele izrađene od, primjerice, tvrde kože, mogu guliti Ahilovu tetivu i uzrokovati nelagodu, stoga će potpetice pomoći. Oni podižu dio stopala, pa je rub obuće na manje osjetljivom mjestu.

  1. Obućari razbijaju cipele

Ova je metoda vrlo popularna kada kupujete malo premale cipele ili ako imate nesrazmjer u duljini uložaka na obje noge. U takvom slučaju, sve što morate učiniti je naručiti obućaru da razbije cipele i prilagodi ih željenim veličinama - do maksimalno otprilike polovine. Uvjet je, međutim, da moraju biti kožne cipele. Tada ih je moguće nametnuti tzv zadnji će ih pustiti da se dijele. Ostali materijali možda nisu podložni takvim postupcima i mogu čak biti oštećeni. Trošak projekta je mali - od nekoliko do nekoliko zlota, a učinak vas može zadovoljiti.

  1. Istezanje sprej za cipele

Specijalizirani sprej je još jedan način rješavanja neugodne obuće. Kemijska smjesa je da prodre u strukture materijala, proširi ih i obuću učini udobnom za nošenje. Ekstenzija spreja uključuje alkohol, vodu, poseban plastifikator i sredstvo za kondicioniranje. Ovdje opet naglašavamo da će ova metoda položiti ispit u slučaju prirodne kože. Sprej su pogodni za sve vrste grube i glatke kože, ali ne smiju se koristiti na patentnoj koži. Način uporabe je jednostavan - prskate cipele, stavljate na noge i nosite najmanje 30 minuta. Materijali navlaženi pripravkom podložni su istezanju i savršeno odgovaraju obući nozi.

Nadamo se da će se naši savjeti pokazati korisnima i da se lako možete nositi s problemom neudobne obuće. Ne zaboravite izmjeriti čarape koje obično nosite i izmjerite veličinu prema tablici. Međutim, ako već imate neugodnu obuću na zalihama - slijedite naše savjete i možda možete popraviti situaciju. Sretno!