Kako se naviknuti na hodanje u visokim potpeticama?


Koristite li udobnost svakodnevno i nosite ravne cipele, ali bliži vam se prilika kad trebate bez štikli, klinova ili potpetica? Znate li da vam hodanje u visokim cipelama nije jača strana - drhtavi ste, noge vas bole i umjesto da razmišljate o događaju, samo sanjate o tome da ih promijenite u udobnije? Zatim pročitajte naš vodič o tome kako se naviknuti na hodanje u visokim potpeticama!

Prvi korak - odaberite udobne štikle

Štikle će zasigurno izgledati lijepo, ali možda nisu najbolji izbor ako nemate iskustva u hodanju u štiklama. Umjesto lakiranih i nestabilnih modela, odaberite najudobnije cipele s visokim potpeticama. Preporučujemo da odaberete varijantu koja će vam biti prikladna - kako u pogledu visine, tako i materijala ili dizajna. Najbolja odluka bit će pumpe od zrnaste kože. Ovaj će savršeno pristajati vašem stopalu, što će jamčiti udobnost tijekom nošenja. Za početak će biti savršeni Crne crpke Espinto H. Međutim, ako vam se ne sviđa njihova estetika i više volite moderniji model, možda će vam se svidjeti Espinto golden 889 crpke na žutoj iglici, a ako je prigoda za koju se pripremate vaše vjenčanje - bit će savršeni Espinto crpi bijeli biser na iglu.

Drugi korak - postupno povećavajte visinu pete

Ne hvatajte se za vrlo visoku i tanku iglu. Takva peta može vas brzo obeshrabriti jer se na njoj nećete osjećati samopouzdano i stabilno. Umjesto toga, odaberite nešto nižu varijantu s prikladno debelom petom, a zatim je postupno povećavajte. Oni će prvi položiti ispit, na pr. Goodin pumpe s ukrasnom crvenom prugomkoji imaju blok petu od 4 cm. Ako se naviknete hodati u njima, odaberite višu, npr. 8 cm Seastar prijevoznici ili elegantne crne crpke VINCEZA s dodatnim remenom, stabilizacijom gležnja i održavanjem cipele dobro na nozi. Nakon što ste svladali umijeće hodanja u visokim potpeticama, sljedeći modeli mogu biti na visokim potpeticama - npr. pumpe na stiletto peti tamnoplava antilop.

Treći korak - praksa čini savršenstvo

Ako se želite naviknuti na hodanje u štiklama jer se bliži važna prilika, ne ostavljajte učenje hodanja za kasnije. Odaberite udobne cipele i počnite hodati po kući u njima. Na početku nekoliko desetaka minuta, a s vremenom se povećava ovo vrijeme i prijeđena udaljenost. Preporučujemo šetnju imanjem, nošenje visokih potpetica na posao ili susret s prijateljima. Što ih više nosite, veća je šansa da će vam njihovo nošenje prestati biti problematično i neugodno. Kao što smo ranije spomenuli, također povećavajte petu postupno. A kad dođe događaj za koji se pripremate - isprobajte svoje cipele u kojima želite nastupiti. Kad ćete cijelu noć plesati u njima ili putovati na velike udaljenosti, morate biti sigurni da će proći test.

Četvrti korak - poradite na svom držanju

Dok je hodanje s petama iznimno korisno, morate zapamtiti jednu stvar - održavanje pravilnog držanja tijela iznimno je važno. Ne klonete svaki dan? Izvrsno! Nažalost, često dame koje obuju cipele s visokim potpeticama zaboravljaju na ispravno držanje i instinktivno se naginju prema naprijed kako bi održale ravnotežu. Ovo ne samo da izgleda loše, već i čini da vaša kralježnica zauzme neprirodan položaj, a zglobovi su nepravilno opterećeni. Stoga, kad počnete učiti hodati u štiklama, ne zaboravite povući lopatice, podići glavu prema gore, zategnuti trbušne mišiće i držati kralježnicu ravno. S vremenom će vam navika zadržati ovakav stav!

Peti korak - nemojte se obeshrabriti!

Učenje hodanja u štiklama može vas odbiti - pogotovo ako prije niste nosili visoke čizme. Ovaj položaj stopala opterećuje tele i tjera vas da održavate ravnotežu. Ali zapamtite da praksa postaje savršena. Ako se ne obeshrabrite, naviknut ćete se na ovaj stav i on će s vremenom biti neutralan za vas. Što više treninga radite, veća je vjerojatnost da će vam hodanje u štiklama ući u krv. Možda ćete se za nekoliko tjedana kretati u visokim potpeticama poput holivudske zvijezde? Sretno!

Nadamo se da će vam naši savjeti biti učinkoviti. Ne zaboravite prije svega odabrati udobne cipele - preporučujemo da provjerite ponudu trgovine KeeShoes. Sigurni smo da ćete tamo pronaći odgovarajući model koji će vam pomoći da se naviknete na hodanje u visokim potpeticama!