Kako se naviknete hodati u visokim potpeticama?

Prvi korak - odaberite udobne visoke potpetice

Visoke papuče zasigurno će se lijepo predstaviti, ali možda neće biti najbolji izbor ako nemate iskustva u hodanju s visokim potpeticama. Umjesto lakiranih i nestabilnih modela, obucite najudobnije visoke potpetice. Preporučujemo odabir varijante koja će vam biti udobna - i po visini, i po pitanju materijala, i po stilu. Pumpe sa punim zrnom bit će najbolja odluka. Ovaj se savršeno prilagođava vašem stopalu, što jamči udobnost dok ga nosite. Espinto pumpe, crne boje H, savršene za početak. Međutim, ako vam se ne sviđa njihova estetika i više volite moderniji model, možda će vam se svidjeti pumpe Espinto gold 889 na žutoj peti , a ako je prilika za koju se spremate vaše vjenčanje - Espinto biserne pumpe na bijeloj peti bit će savršene.

Drugi korak - postupno povećavajte visinu pete

Nemojte tražiti vrlo visok i tanak pin. Takva peta vas može brzo obeshrabriti, jer se na njoj nećete osjećati samouvjereno i stabilno. Umjesto toga, odaberite malo nižu varijantu s odgovarajuće debelom petom, a zatim je postupno povećavajte. Budite prvi koji će položiti ispit, npr. Goodin pumpe s ukrasnom crvenom prugom , koje imaju potpeticu od 4 cm. Ako ste se već navikli hodati u njima, odaberite više npr. Seastarske pumpe od 8 cm u potkošuljama ili elegantne crpke VINCEZA crne boje s dodatnim remenom koji stabilizira gležanj i drži cipelu na nozi. Nakon što ste savladali umijeće hodanja u visokim potpeticama, drugi modeli mogu biti na peti - npr. Pumpe na antilop mornarsko plavoj boji .

Treći korak - praksa čini savršenu

Ako se želite naviknuti hodati u visokim potpeticama jer se približava važna prilika, ne ostavljajte učenje hodanja za kasnije. Odaberite udobne cipele i počnite hodati po kući u njima. Na početku nekoliko desetaka minuta, a s vremenom se povećavaju ovo vrijeme i pređena udaljenost. Preporučujemo šetnju imanjem ili na visoku petu zbog posla ili sastanka s prijateljima. Što ih češće nosite, veća je šansa da ih nosite prestati biti problematična i problematična. Kao što smo već spomenuli, postepeno povećavajte pete. A kad dođe događaj za koji se pripremate - testirajte cipele u kojima želite nastupiti. Kada planirate plesati u njima cijelu noć ili putujete na velike daljine, morate biti sigurni da će oni položiti ispit.

Četvrti korak - radite na svom stavu

Vježbati hodanje s petama izuzetno je korisno, ali morate se sjetiti nekih savjeta - izuzetno je važno održavati ispravno držanje. Ne kužite se svaki dan? Super! Nažalost, često dame koje nose obuću s višim potpeticama zaboravljaju na ispravno držanje i instinktivno se naginju naprijed kako bi održale ravnotežu. To ne samo da izgleda loše, već i čini da kralježnica zauzima neprirodan položaj, a zglobovi su nepravilno opterećeni. Stoga na početku učenja hoda s petama, sjetite se povući ramena, podići glavu prema gore, saviti trbušne mišiće i ispraviti kralježnicu. S vremenom će održavanje ovog stava postati navika!

Peti korak - nemojte se obeshrabriti!

Učenje hodanja na petama može vas odgurnuti - pogotovo kada prije niste nosili visoke cipele. Ovakav položaj stopala uzrokuje napetost u teletu i prisiljava vas na održavanje ravnoteže. Imajte na umu da, međutim, ta praksa čini savršenu. Ako se nećete obeshrabriti, naviknut ćete se na takav stav i s vremenom će on biti neutralan za vas. Što više treninga podvrgnete, veća je šansa da vam hodanje s petama uđe u krv. Možda ćete se za nekoliko tjedana preseliti u štiklama poput holivudske zvijezde? Sretno!

Nadamo se da će se naš savjet pokazati učinkovitim. Ne zaboravite odabrati udobne cipele - preporučujemo da pogledate ponudu trgovine butymodne.pl. Uvjereni smo da ćete tamo pronaći pravi model koji će vam pomoći da se naviknete hodati u visokim potpeticama!