Kako odabrati pravu veličinu cipela


Većina nas zna njihovu veličinu stopala, a prilikom kupovine obuće znamo i da se veličine pojedinih proizvođača razlikuju.

Većina nas zna veličinu stopala, također znamo prilikom kupovine obuće da se veličina pojedinih proizvođača razlikuje, zato uvijek pogledajte "tablicu veličine", koja će nam omogućiti da se brzo orijentiramo, na primjer, na marku veličine XX XX, koja obično Kupujemo odijela veličine 42 marke YY koja ćemo uskoro kupiti. Ponekad se dogodi da se ljudi ne sjećaju veličine svoje cipele ili su zbunjeni različitim veličinama. Postoji način i istodobno jedna od najpouzdanijih metoda izbora cipela u butiku, a posebno kupljenih u internetskim trgovinama - određivanje unutarnje duljine umetka za cipele.

Kako odrediti duljinu uložaka cipele? - Izmjerite duljinu stopala. Na komad papira A4 stavimo stopalo u čarapu, zacrtamo njegov oblik, a zatim u centimetrima izmjerimo udaljenost između dvaju najviše izbočenih stopala na stopalu, tj. Od vrha najudaljenijeg noga do pete. (Sjetite se izmjeriti obje noge, ponekad je jedno od njih i kraće). Rezultatu dodajte 0, 5- 1 cm, vođen principom da što je brži, to je veća zaliha. Dobiveni rezultat je duljina unutarnje uloške cipele. Svaki proizvođač obuće dužan je u centimetrima osigurati duljinu uložaka cipela koja je dodijeljena određenoj veličini. Neki proizvođači, na primjer, ubacuju uložak duljine 27 cm do veličine 40, drugi 41, a drugi 42. Kupnju cipela online, bez mogućnosti pokušavanja, zapamtite da vrijedi predložiti samo duljinu unutarnje obloge, a ne veličinu - izbjeći ćemo na ovaj način razočaranja premala ili prevelika.