Kako odabrati odgovarajuću veličinu cipela


Većina nas zna veličinu stopala, također smo svjesni pri kupnji obuće da se veličine pojedinih proizvođača međusobno razlikuju.

Većina nas zna svoju veličinu stopala, također smo svjesni, pri kupnji obuće, da se veličine pojedinih proizvođača međusobno razlikuju, pa je uvijek vrijedno provjeriti "tablicu veličina", koja će nam omogućiti brzo orijentiranje ili, za na primjer, veličina 42 marke XX, koju obično kupujemo, odgovara veličini 42 marke YY koju ćemo kupiti. Ponekad se dogodi da se ljudi ne sjećaju svoje veličine cipela ili su zbunjeni zbog različitih veličina. Postoji način i ujedno jedna od najpouzdanijih metoda odabira cipela u butiku, a osobito onih kupljenih u internetskim trgovinama - određivanje unutarnje duljine uloška za cipele.

Kako odrediti duljinu uloška za cipele? - Izmjerite duljinu stopala. Stavite stopalo u čarapu na list papira A4, ocrtajte njegov oblik, a zatim izmjerite u centimetrima udaljenost između dviju točaka koje najviše strše na konturi stopala, tj. Od vrha najudaljenijeg prsta do potpetica. (Ne zaboravite izmjeriti obje noge, ponekad jedno stopalo može biti kraće). Rezultatu dodamo 0,5-1 cm, slijedeći princip da što je stopalo bolje, veća je margina. Dobiveni rezultat je duljina unutarnjeg potplata cipele. Svaki proizvođač cipela dužan je navesti duljinu umetka za cipele u centimetrima, koja je dodijeljena određenoj veličini. Neki proizvođači, na primjer, uložak duljine 27 cm dodjeljuju veličini 40, drugi 41, a treći 42. Prilikom kupnje cipela na mreži, bez mogućnosti isprobavanja, zapamtite da je vrijedno uzeti samo duljinu unutarnjeg uloška, ​​a ne veličine - na ovaj ćete način izbjeći razočaranja premalim ili prevelikim cipelama.