Kako odabrati najbolje tenisice?

Zima je povezana s udobnom kaučom, toplim papučama i ukusnom čokoladom, a ne fizičkom aktivnošću. Praksa pokazuje, međutim, da će osjećaj blaženstva biti samo privremen - hladni mjeseci uskoro će proći, a mi ćemo ostati s viškom kilograma. Stoga, prije nego što se svi sjetimo kupaćih kostima utisnutih u garderobu, već možemo biti u obliku životne forme. Zima nije izgovor! Kad se prozor prohladi, avanturu možemo započeti sportom u teretani u lokalnom fitnes klubu. Trake za trčanje čekaju da im stave noge. Sve što trebamo su prave cipele.

Znate li kakvo je vaše stopalo?

Trčanje nogama je najvažnije - zato usmjerimo vašu pažnju na njih. Potraga za savršenim cipelama započnimo s određivanjem tipa našeg stopala, bilo da se pronalazi, okreće se ili je neutralno. Saznat ćemo gledajući svod (kolokvijalno podignut - dio stopala koji se savija u karakterističan luk), ako je visok, stopalo se okreće dok trči, pri čemu niska (ili ravna stopala) govorimo o brzini predlaganja. Zašto vrijedi znati? Cipele u kojima ćemo se trčati trebaju imati odgovarajuće jastuke. Kako odrediti vrstu stopala? Sve što trebamo učiniti je napraviti jednostavan test vode kod kuće: navlažit ćemo stopalo i pritisnuti na lim. Zatim ćemo pogledati koliki je luk, odnosno svod. Što bismo još trebali zapamtiti pri odabiru tenisica ?

Usredotočite se na veličinu

Cipele za trčanje trebale bi biti udobne, zato ne biramo veličinu tenisica , odnosno kontakt. Važno je da u prstima postoji neki zastoj. Koliko točno? Ovisi o tome koje daljine planiramo prijeći. Početnom trkaču trebat će pola manjeg broja. Kako steknete iskustvo i prevladavate veće udaljenosti, vaše stopalo trebat će više prostora. Kako trčite, vaš otkucaji srca se povećavaju i vaše srce počinje brže pumpati krv. Sljedeći prijeđeni kilometri utječu na stopala - počinju nabubriti i čvrsto ispunjavaju slobodni prostor cipela. Otpornost sprečava ogrebotine, ne osjećamo ugnjetavanje i možemo nastaviti biti aktivni. Savršeno podudarne tenisice možete naručiti od Butymodne.pl.

Kamo ćete trčati?

Ne žive svi u blizini zelenih površina. Najčešće da bismo mogli uživati ​​u trčanju među zelenilom u društvu pjevanja ptica, tj. Na mekoj površini, moramo svladati komad tvrdog terena - kolnik, asfalt. U ovoj situaciji potražimo univerzalne cipele koje će biti idealne i za početnike. No ako trčite usred urbane džungle, mnogo bolji izbor bit će par za tvrdu podlogu - dobar jastuk je osnova. Sjetite se da je samo pitanje vremena kada će naša kolekcija tenisica prerasti u nekoliko parova. Najbolji model za vas sigurno ćete pronaći u trgovini Butymodne.pl.

Trčanje je odličan sport koji, međutim, zahtijeva od nas ne samo da se bavimo, već i odgovarajućim cipelama. Odaberemo par prave veličine koji odgovara obliku našeg stopala tako da je trčanje sigurno, a prevladavanje sljedećih kilometara pružilo nam je puno zadovoljstva.