Kako nositi cipele s visokom petom? Naučite 6 provjerenih trikova


Šipke su savršen dodatak svakom stajlingu. Noge u ovim cipelama izgledaju duže i vitkije. Ako se ne osjećate ugodno u visokim cipelama, ne morate uopće riskirati. Sve što trebate učiniti je koristiti nekoliko provjerenih trikova, a hodanje s gracioznošću bit će vam vrlo jednostavno. Započnimo!

Hodanje u visokim potpeticama lakše je nego što mislite

Za mnoge žene hodanje u štiklama prava je noćna mora. Međutim, postoje prilike koje od vas izravno traže da nosite ove cipele. Visoke potpetice optički produžuju noge, čineći da cijela silueta izgleda proporcionalnije.

Iako je hodanje u visokim potpeticama umjetnost, njime se može upravljati sve dok slijedite nekoliko jednostavnih smjernica. Raditi!

# 1 Izbjegavajte žurbe

Trčanje u cipelama s visokom petom ne samo da može izgledati komično, već može pridonijeti i bolnom padu, pa čak i ozljedi. Brzo hodanje u takvoj obući također može uzrokovati da vaše tijelo nekontrolirano zauzme neprirodan položaj, a vi ćete nalikovati na šuljavog dinosaura.

Kada hodate u visokim potpeticama, idite manjim koracima. Na taj način ne samo da ćete izbjeći uganuće gležnja, već ćete i lakše zadržati ravnotežu. Štoviše, hodajući relativno sporim tempom, steći ćete dodatno samopouzdanje.

# 2 Peta - Prsti za elegantan hod

Vjerojatno ste više puta vidjeli žene čije hodanje u štiklama nije izgledalo elegantno. To je vjerojatno uzrokovano postavljanjem cijelog stopala na tlo na sličan način kao i cipele s ravnim potplatom, poput balerina ili tenisica.

Ako želite da vam hod izgleda prirodno, prvo stavite petu, a zatim nožne prste. Ali ne zaboravite zadržati ravnotežu i ne pritiskati previše. To može uzrokovati pretjerani pritisak na petu i oštetiti cipele ili čak ozlijediti cipele.

# 3 Vodite računa o pravilnom držanju tijela

Obratite posebnu pozornost na držanje tijela. Za graciozan hod držite leđa ravno, skupite lopatice i lagano uvucite trbuh. Dodatni način održavanja ravnoteže je… sport. Upišite se na satove pilatesa i učvrstite svoje držanje. 'Pisanje' slova abecede u zraku nogama također je odlična vježba. To možete učiniti, na primjer, dok gledate svoju omiljenu seriju.

Česta pogreška je gledanje prema vlastitim cipelama kako biste bili sigurni da hodate ravno. Umjesto toga, pogledajte odredište na koje idete. Ako želite biti sigurni da ovu rutu možete pratiti u ravnoj liniji bez ikakvih problema, samo zamislite ovu liniju. Vidite kako je lako?

Prirodna je tendencija mnogih žena da guraju torzo prema naprijed kada hodaju u štiklama. Ako ste primijetili da imate problem s tim, lagano se nagnite unatrag kako biste zadržali ravnotežu.

# 4 Provjerite jesu li vam pete prave veličine i prave visine

Slijedeći sve ove savjete, i dalje vam je teško graciozno se kretati u cipelama s visokom petom. Razlog tome može biti neusklađena veličina. Cipele koje su premale ili prevelike svakako će vam otežati postizanje prirodnog, elegantnog hoda.

Na prevelike pete možete zalijepiti posebne potpetice. Ulošci postavljeni na stražnju stranu cipele osigurat će vam stabilniji korak, a izbjeći ćete izlete i moguće padove. U slučaju premalenih cipela stvar je malo kompliciranija, ali znamo učinkovite metode o kojima smo govorili u našem vodiču. Naći ćete ga klikom ovdje.

Jednako je važno da vam cipele budu dovoljno visoke. Ne može se svaka žena nositi s visokim potpeticama, pogotovo ako joj je ovo prvi par. Ako ne želite izgledati komično, zamijenite s prijateljicom cipele s nešto nižom potpeticom.

# 5 Debljina je bitna

Kod potpetica je bitna debljina. Kada krenete u svoju avanturu s takvom obućom, počnite s klinovima, zatim udobnim stupićima i na kraju prijeđite na usku petu. Iako ovaj proces može biti dugotrajan, svakako se isplati. 

Ako uspijete zadržati ravnotežu dok hodate po stupovima, nakon nekog vremena tanke pete vam ne bi trebale predstavljati poseban izazov.

# 6 Vježba čini savršenim

Zapamtite da praksa čini savršenim. Iz tog razloga vrijedi trenirati hodanje u cipelama s visokom petom po kući. Ako ste zabrinuti zbog prigovora svojih cimera ili susjeda dolje, samo idite na prstima. Tako ćete pripremiti svoje listove i postići ravnotežu. 

Idete li u neku važnu priliku? Pobrinite se da javno nastupate u ovim štiklama do neba koje savršeno odgovaraju vašoj haljini iz snova. Na primjer, možete ih staviti dok obavljate kućanske poslove. Na taj način ne samo da ćete biti sigurni da ćete se nositi s izazovom provođenja određenog vremena u takvim cipelama, već ćete se pobrinuti da budu udobne i da neće uzrokovati kurje oči i žuljeve.

Slijedeći naše savjete, zasigurno ćete postići elegantan, ženstven hod pun gracioznosti. Ako prvi put nosite visoke pete, u torbicu spakirajte rezervni par ravnih cipela. Također će vam trebati flasteri i dezinfekcijski sprej. Ovako pripremljena, možete krenuti svojim putem!