Kako brzo i bezbolno distribuirati nove cipele?


Vaše nove cipele još se nisu uspjele prilagoditi obliku vašeg stopala? Osjećate li da su previše ukočeni i da hodanje u njima uzrokuje bol i trljanje? Ne brini! Iako je obično potrebno strpljenje kako bi vaš novi dolazak bio udoban, mi znamo učinkovite i bezbolne načine da vaše cipele brzo olabavite. Započnimo!

Nove cipele bez žuljeva? Moguće je!

Kupnja novih cipela jedna je od najugodnijih prilika za trošenje novca. Svakako pažljivo birate njihovu kvalitetu i izgled, usklađujući ih sa svojim jedinstvenim stilom. Uvjereni smo da i vi posebnu pozornost posvećujete tome da im bude što udobnije. Uživate u novoj kupnji do...

Kad ih obučete za svoju prvu šetnju, ispostavi se da vam vjerojatno nije suđeno. Prve ogrebotine i mjehuri izazivaju želju da ih se što prije riješite. Srećom, nije tako loše kao što se čini! Znamo provjerene načine za brzo i bezbolno obuvanje i izuvanje novih cipela.

Locirajte bolna mjesta i pravilno ih navlažite

Obujte nove cipele i hodajte s njima po kući što duže možete. Nakon otprilike sat vremena vidjet ćete koje su točke na vašim stopalima najsklonije neugodnom trenju. To je ono što može uzrokovati stvaranje mjehura. Nakon što ste locirali ta mjesta, pravilna hidratacija je ključna. Trebat će vam krema za stopala ili vazelin. Navlažite stopala nekoliko puta dnevno, pazeći na prethodno identificirane točke. Suha stopala imaju veću vjerojatnost za razvoj bolnih plikova.

Također, ne zaboravite redovito guliti stopala. Tako ćete se riješiti odumrlih stanica kože, a preparati koje koristite učinkovitije će se apsorbirati. Ovako ćete biti na putu na noge bez žuljeva!

Bonus: Hidrirana i pravilno njegovana stopala nagradit će vas prekrasnim izgledom!

Koristite antiperspirant kako biste spriječili znojenje stopala

Znojna stopala savršeno su okruženje za stvaranje žuljeva. Kako biste to spriječili, nemojte zaboraviti koristiti antiperspirant za stopala. Kreme protiv znojenja i puderi od talka također su dostupni u drogerijama i ljekarnama. Odaberite oblik koji vam najviše odgovara i otklonite problem hiperhidroze stopala. Zahvaljujući tome, bit ćete korak bliže bezbolnoj distribuciji novih cipela.

U hladnim danima navucite dodatni par čarapa

Iako ova metoda neće posebno dobro djelovati u proljeće ili ljeto, u hladnim danima donosi briljantne rezultate. Sve što trebate učiniti je navući dodatni par debelih čarapa, koje će vaša stopala učiniti manje osjetljivima na trljanje zahvaljujući dodatnom sloju.

Bonus: Dodatni par čarapa pomoći će vam da još brže rastegnete nove cipele.

Ako je usred vrućeg ljeta, od velike pomoći mogu biti i čarape! Uvijek ih nosite kada pokušavate distribuirati nove cipele po svom domu. Nosite ih sve dok se osjećate ugodno.

Izbjegavajte popuštanje vezica

Jeste li u iskušenju olabaviti vezice u novim tenisicama? Mislite li da će to vašim stopalima dati više prostora? Ništa ne može biti lošije! 

Cipele koje su prelabavo vezane mogu uzrokovati trljanje koje želite spriječiti. Zapamtite da što su vezice čvršće vezane, to je brži proces odvajanja cipela.

Ne odustajte od nošenja novih cipela

Ako želite učinkovito rasprodati svoje nove cipele, imajte na umu da je to postupan proces koji zahtijeva strpljenje. Znamo koliko želite pokazati svoju novu akviziciju svijetu. Srećom, ne morate odustati od nošenja svježe kupljenog para cipela. Stavite ih na mjesta na kojima nećete biti prisiljeni stajati ili hodati dulje vrijeme. Savršeno za čekanje u redu za posjet liječniku. Pod utjecajem topline koju stvaraju vaša stopala, ona će se rastegnuti kako bi pristajala svom obliku.

Međutim, vrijedno je imati sa sobom rezervni par udobnih cipela, koje će vam koristiti u hitnim slučajevima.

Kako se riješiti žuljeva?

Ako ipak imate bolne plikove na nogama, nemojte ih pokušavati istisnuti. Ako su jako neugodne, probušite mjehur dezinficiranom iglom. Tako ćete se riješiti tekućine u njemu. Ni u kojem slučaju ne smijete guliti preostalu kožu. Ona je ta koja štiti vaša stopala tijekom liječenja. Također možete koristiti posebne flastere koji će zaštititi mjehur i pružiti mu potrebnu zaštitu od moguće infekcije.

Nove cipele vas ne moraju držati budnima noću. Ako je njihova kupnja popraćena posebnom prigodom, isplati se započeti proces rastezanja dovoljno rano kako biste izbjegli neugodno iznenađenje na važan dan za vas. Svakako provjerite i druge načine nabave uskih cipela, koje smo opisali u drugom članku.