Jesenska njega obuće


Trebate paziti na cipele tijekom cijele godine. Bez obzira na godišnje doba i vremenske prilike, jer oni su naša vitrina.

Trebate paziti na cipele tijekom cijele godine. Bez obzira na godišnje doba i vremenske prilike, jer oni su naša vitrina. Uništena, prljava i isprekidana obuća ne samo da izgleda ružno, već također puno govori o vlasniku. Jesensko-zimska sezona vrijeme je kada treba posebno paziti na cipele, kako bi izgledale dobro unatoč kiši, blatu i jesenskom vremenu.

Pravilna njega

Zimske čizme za žene Sergio Leone 67569

Vrsta materijala od kojeg su izrađene cipele utječe na vrstu njege i održavanja. Kožne, antilop i cipele od tkanine treba održavati na drugačiji način. Zato će biti potrebna druga kozmetika za njegu kože od antilop i nubuk kože, a druga za glatku kožu i druge materijale. Vrijedno je pročitati informativne piktograme koji se nalaze na vašim cipelama. Samo pravilna njega i održavanje cipela omogućit će vam da koristite cipele dugi niz godina.

Zrnata koža

Smeđe ženske cipele Hengst 214702

U slučaju cipela od zrnate kože očistite i nanesite tradicionalnu pastu ili kremu, a zatim polirajte obuću. U slučaju svijetle boje kože, vrijedno je razmisliti o zaštiti boje prije prvog stavljanja cipela. Impregnacija će pomoći u zaštiti boje od prljavštine koja je neizbježna u jesen.

Lakirana koža

U slučaju lakirane kože, imajte na umu da ako je ne redovito poliramo, lijep i sjajan izgled neće trajati zauvijek. Zato je za jesen potrebno nabaviti sprej za čišćenje i poliranje. Voda i puderi ne utječu na izgled obuće. Samo će Wellies raditi u takvim vremenima ako želimo jamčiti da će nam stopala biti suha.

U slučaju cipela od antilop ili nubuka, trebat će četka za antilop ili nubuk i hranjivi sprej. Zahvaljujući njemu štitimo boju i štitimo cipele od prašine i vode. Cipele od umjetne kože mogu se njegovati krpom i tekućim preparatima za kožu.

Ne možete u potpunosti zaštititi cipele od namakanja i prljavštine. Međutim, pravilno odabrani impregnirajući preparati, temeljno čišćenje, lijepljenje mogu vam pomoći u njezi cipela u jesenskoj sezoni.