Jesenska njega cipela


O cipelama biste trebali brinuti tijekom cijele godine. Bez obzira na godišnje doba i vrijeme, jer su oni naša vitrina.

O cipelama biste trebali brinuti tijekom cijele godine. Bez obzira na godišnje doba i vrijeme, jer su oni naša vitrina. Uništena, prljava i poderana obuća ne samo da izgleda ružno, već i puno govori o svom vlasniku. Jesensko-zimska sezona je vrijeme kada trebate posebno paziti na svoje cipele kako bi izgledale dobro unatoč kiši, blatu i jesenskoj kiši.

Pravilna njega

<a href="https://keeshoes.hr/zimske-cizme-za-zene-sergio-leone-67569-crna-i15767.html"><img src="https://keeshoes.hr/media/ale/auction_image/image1_15767.s2000.jpeg?_=1602352366.359716" alt="Zimske ženske čizme Sergio Leone 67569" title="Zimske čizme Sergio Leone"></a>

Vrsta materijala od kojeg je izrađena obuća utječe na vrstu njege i održavanja. Cipele od kože, antilopa i tkanine treba održavati na drugačiji način. Stoga će za njegu kože od antilopa i nubuka biti potrebna različita kozmetika, a za glatku kožu i druge materijale drugačija. Vrijedno je pročitati informativne piktograme na cipelama. Samo pravilna njega i održavanje obuće omogućit će cipele da se koriste dugi niz godina.

Zrnasta koža

<a href="https://keeshoes.hr/smede-zenske-cipele-hengst-214702-smed-i13205.html"><img src="https://keeshoes.hr/media/ale/auction_image/image1_13205.s2000.jpeg?_=1602359018.4636846" alt="Smeđe ženske čizme Hengst 214702" title="Hengst čizme za jesen/proljeće"></a>

U slučaju cipela od zrnaste kože, očistite i nanesite tradicionalnu pastu ili kremu, a zatim polirajte cipele. U slučaju svijetlih boja kože, vrijedi razmisliti o zaštiti boje prije prvog nošenja cipela. Impregnacija će pomoći u zaštiti boje od prljavštine koja je neizbježna u jesen.

Lakirana koža

U slučaju lakirane kože, zapamtite da ako je ne poliramo redovito, njezin lijepi i sjajni izgled neće trajati vječno. Stoga, na jesen morate nabaviti sprej za čišćenje i poliranje. Voda i lokve nemaju pozitivan učinak na izgled obuće. Po takvom vremenu samo će gumene čizme raditi ako želimo jamčiti da će nam stopala biti suha.

Za cipele od antilopa ili nubuka trebat će vam četka od antilopa ili nubuka i hranjivi sprej. Zahvaljujući njoj zaštitit ćemo boju i zaštititi cipele od prašine i vode. Obuća od umjetne kože može se tretirati krpom i pripravcima od tekuće kože.

Nemoguće je potpuno zaštititi cipele od natapanja i prljavštine. S druge strane, pravilno odabrani pripravci za impregnaciju, temeljito čišćenje i poliranje mogu pomoći u njezi cipela u jesenskoj sezoni.