Izgledajte profesionalno i zračite samopouzdanjem tijekom razgovora za posao


Razgovor za posao važan je događaj u životu svake odrasle osobe. Ako želite ostaviti najbolji dojam, morate se pažljivo pripremiti za to. Upoznajete misiju i viziju tvrtke, razmišljate o vlastitim očekivanjima i što odjenuti. Temeljito ispeglana košulja i elegantne hlače ili suknja nisu dovoljni da ostave nezaboravan dojam na budućeg poslodavca. Jednako su važne i pravilno odabrane cipele.

Kako se pripremiti za razgovor za posao?

Nakon slanja životopisa na razna mjesta, konačno je zazvonio telefon i stigao vam je poziv na razgovor? Oduševili ste svog potencijalnog poslodavca svojim vještinama i iskustvom, pa nemojte dopustiti da prvi dojam pokvari vaš dojam.

Osim upoznavanja područja djelovanja tvrtke i razmišljanja o dodanoj vrijednosti koju nudite, vrijedi se posvetiti i svom izgledu. Uostalom, ne kažu uzalud da kad te vide, napišu te.

Uredno ispeglana košulja i elegantne hlače ili pencil suknja nisu dovoljni da ostave nezaboravan dojam. Jednako su važne i cipele uz koje ćete tijekom razgovora za posao izgledati profesionalno i samouvjereno.

U ovom članku pronaći ćete sve najvažnije informacije o obući za ovu priliku. Nadahnite se i pogledajte koje biste pogreške trebali izbjegavati. Počnimo!

Kako te vide, tako te i doživljavaju

Razgovor za posao važan je događaj u životu svake odrasle osobe. Profesionalni izgled pomoći će vam da ostavite odličan prvi dojam na svog budućeg poslodavca. Srećom, zahvaljujući našim savjetima, odabir cipela za styling za ovu priliku neće biti poseban izazov.

Pitate se na što paziti pri odabiru cipela za razgovor za posao? Pripremili smo malu varalicu.

Prvo, model

Presudna je obuća koja otkriva prste ili petu promašaj tijekom razgovora za posao. Odaberite ugrađene cipele u kojima ćete se osjećati ugodno. 

Drugo, visina

Dame koje se prijavljuju za posao trebale bi prilagoditi visinu cipela prilici. Visoke potpetice definitivno neće izgledati profesionalno, pogotovo kada se u njima osjećate nesigurno. Radije se odlučite za ravne cipele ili cipele s niskom petom.

Treće, stil

Kad idete na razgovor za posao, želite izgledati što profesionalnije. Sve vrste tenisica, sportskih cipela, pa čak i čizama neće biti najbolji izbor. Bolje odaberite cipele koje će izgledati elegantno. Kada se nosite s temperaturama ispod nule, možete uspješno nositi elegantne čizme. Ostalim danima odaberite cipele ili salonke.

Ipak, ne zaboravite uskladiti svoju odjeću što je više moguće dress code'u prevladavajući u društvu. Pokušajte dobiti ove informacije od drugih ljudi prije intervjua.   

Četvrto, boja i dizajn

Također, pripazite da cipele ne odvraćaju pozornost s vas. Upadljive boje i upečatljivi dizajni mogu biti kontraproduktivni. Umjesto toga, odlučite se za prigušene boje - crnu, tamnoplavu, grafitnu ili druge nijanse sive.

Peto, kondicija

Čak i najbolje odabrana obuća neće ostaviti dobar dojam ako je prljava ili oštećena. Obavezno očistite i uglancajte cipele prije razgovora za posao.

Izbjegavajte ove modele

Postoji nekoliko stilova cipela na koje morate pripaziti kada se prijavljujete za novi posao. Česta pogreška je nošenje visokih peta. Upamtite, idete na razgovor za posao, a ne na zabavu. Pokušajte obuću što više uskladiti s prigodom i kladite se na prigušene modele koji će vam pomoći da dobijete profesionalni izgled. 

Japanke, sandale i japanke također će biti loš izbor. Čak i za vrućih dana u mogućnosti ste provesti sat vremena u obući, pogotovo kada se razgovor za posao odvija u uredu ili kafiću. Ako je vani jako vruće, rezervni par ljetnih cipela ostavite u autu i promijenite ih odmah po povratku s razgovora za posao.

Ni u kojem slučaju ne smijete nositi nove, nenošene cipele. Bol i nelagoda koju mogu izazvati učinkovito će vam odvući pažnju i spriječiti vas da ostavite dobar dojam na regrutera u tvrtki.

Koje cipele nositi na intervju?

Sada kada znate na što trebate paziti, a što izbjegavati, vjerojatno se pitate koji modeli cipela najbolje pristaju. Misleći na vas, pronašli smo najzanimljivija rješenja koja će vam pomoći da dobijete profesionalni izgled.

Cipele za razgovor za posao za nju

Kad idete na razgovor, ne morate nositi visoke pete ako se u njima ne osjećate ugodno. Odaberite niže salonke, udobne ženske cipele ili klasične natikače. Ovi će modeli najbolje funkcionirati:

Cipele za razgovor za posao za njega

Boju cipela uskladite s odijelom. Možete odabrati komplementarnu ili blago kontrastnu boju. Uskladite svoje kožne cipele s kožnim remenom u sličnoj nijansi za moderan izgled. Izbjegavajte nositi šarene čarape koje bi mogle uništiti vaš profesionalni izgled. Obratite pozornost na ove modele: