Hoće li se kožne cipele razlikovati? Saznajte više o učinkovitim načinima!


Novonabavljenim kožnim cipelama može trebati neko vrijeme da savršeno odgovaraju obliku vašeg stopala. Ako spadate u skupinu ne baš strpljivih ljudi, ovaj proces možete potpomoći kućnim lijekovima. Pitate se kako razbiti svoje kožne cipele? Pripremili smo pregršt učinkovitih savjeta koji će vam pomoći da jednostavno rastegnete kožne cipele.

Hoće li se kožne cipele srušiti?

Nemamo svi sreće kao Pepeljuga da nam nove cipele pristaju kao salivene. Srećom, mjehuri i ogrebotine više ne moraju držati vaše kapke budnima, pogotovo kada imate posla s kožnom obućom.

Koža je iznimno fleksibilan materijal koji se pri nošenju rasteže prema obliku stopala, osiguravajući savršeno pristajanje. Nažalost, ovaj proces može zahtijevati mnogo strpljenja. No, želite li što prije svijetu pokazati svoju novu akviziciju, možete ubrzati proces. Informirajte se o kućnim metodama kojima možete sami razbiti svoje kožne cipele.

Koristite sušilo za kosu

Jedan od najpopularnijih načina za uništavanje kožnih cipela je korištenje sušila za kosu. Sve što trebate učiniti je obuti uske kožne cipele, a strujanje toplog zraka usmjerit ćete direktno na područje gdje osjećate najveću nelagodu. Nakon 30-ak sekundi isključite sušilicu i pričekajte da se koža potpuno ohladi.

Ako imate posla s vrlo neudobnom obućom, na nogu navucite debelu vunenu čarapu kako biste ispunili prostor. Zapamtite, međutim, da je ova metoda prikladna samo za šivane kožne cipele. Zalijepljena obuća može se oštetiti zbog zagrijavanja.

Nakon provedbe ovog postupka vrijedi na kožu nanijeti poseban preparat za impregnaciju koji će kožu isušenu toplinom sušila navlažiti i vratiti joj izvrsno stanje.

Sprej za rastezanje cipela

Ako imate relativno malo vremena, a želite maksimalno ubrzati rastezanje kožnih cipela, otiđite u trgovinu obućom po sprej za rastezanje cipela. Ovaj proizvod će olabaviti strukturu vlakana kože, omogućujući joj da omekša.

Nanesite ga na unutarnji dio cipele gdje osjećate nelagodu. Prema uputama za uporabu, pričekajte nekoliko minuta, a zatim uvucite stopalo u obuću i pustite je da savršeno pristaje obliku.

Ako imate više vremena, odlučite se sprej za istezanje kombinirati s vunenim čarapama. Sve što trebate učiniti je posipati ga po obući na željena mjesta, a zatim unutra staviti nekoliko smotanih pari vunenih čarapa. Ostavite ih u cipeli preko noći, a ujutro uživajte u cipeli koja savršeno pristaje.

Kako razbiti kožne cipele kod kuće?

Pitate se kako razbiti kožne cipele kod kuće? Ovaj je zadatak lakši nego što mislite!

Nosite tijesne cipele kada obavljate kućanske poslove. Brisanje prašine u novim kožnim štiklama možda izgleda pomalo komično, ali vjerujte da se isplati! Ako želite dodatno pojačati efekt, možete ih nositi uz debele vunene čarape. Zahvaljujući tome, ublažit ćete pritisak i smanjiti nelagodu.

Kada na ovaj način rastežete svoje kožne cipele, pazite da ne pretjerate. Iako se može činiti da što ih dulje nosite, brže ih možete slomiti, u stvarnosti se mogu pojaviti bolni žuljevi.

Kako se to ne bi dogodilo, nosite cipele po kući, postupno povećavajući vrijeme od nekoliko do nekoliko minuta. Ovaj proces može trajati od nekoliko dana do dva tjedna, ali će osigurati da vaše cipele savršeno pristaju obliku vašeg stopala.

Koristite impregnaciju za cipele

Hranjenjem cipela ne samo da ćete im produžiti vijek trajanja, već ćete i učiniti kožne cipele znatno mekšima, zahvaljujući čemu se lako mogu polomiti. Sve što trebate učiniti je nanijeti namjensku impregnaciju za cipele na meku krpu i zatim je utrljati u čisto gornjište kružnim pokretima umjerenog pritiska.

Provjerite jeste li ravnomjerno prekrili svako područje cipele, a zatim obrišite sav višak impregnacije. Ako želite biti sigurni da je tkanina upila sve hranjive tvari i da vaše cipele imaju fleksibilnu završnicu, ostavite proizvod preko noći.

Da biste pojačali učinak, možete koristiti drvene drvce za cipele koje postavite unutar cipele. Kako biste izbjegli dodatni trošak, uspješno ih možete zamijeniti smotanim čarapama ili starim novinama smotanim u kuglice.

Molimo za strpljenje

Dobro je biti strpljiv kada razbijate kožne cipele. Prejako rastezanje obuće može dovesti do pretjeranog opuštanja strukture vlakana. Kao rezultat toga, na gornjim dijelovima se mogu pojaviti ružni nabori, bore, pa čak i pukotine. 

Odvojite vrijeme kako biste izbjegli ove probleme. Uvjereni smo da ćete zahvaljujući našim učinkovitim savjetima dobiti zadovoljavajuće rezultate!

No, ako se sami ne možete nositi s ovim izazovom, nemojte se bojati svoj omiljeni par kožnih cipela povjeriti stručnjaku. Postolar ima poseban uređaj zahvaljujući kojem će Vaše cipele biti profesionalno razbijene, a Vi nećete morati brinuti o neželjenim nuspojavama.