Grize li vaš pas cipele? Otkrijte 5 provjerenih rješenja


Grize li vam vaš četveronožni prijatelj notorno cipele? Započnite s pronalaženjem uzroka problema, a zatim se pobrinite da se više ne dogodi. Pitate se koje će metode biti najučinkovitije? Pripremili smo vodič koji će vam pomoći da jednom zauvijek riješite problem pasa koji vam grizu cipele.

Proklet! Moj pas žvače cipele!

Skupi par dizajnerskih štikli ili nošene papuče koje su vas služile nekoliko godina? Vašem psu to vjerojatno nije važno! Sve su istog ukusa ;-)

Pitate li se zašto vaš pas notorno grize vaše cipele? Želite li spriječiti svog četveronožnog prijatelja da uništi još papuča? Tražite li učinkovit savjet za rješavanje ovog problema jednom zauvijek?

Na pravom ste mjestu! U našem vodiču sakupili smo najdragocjenije savjete za vlasnike neposlušnih pasa. Počnimo!

Utvrdite uzrok problema

Obavezno odvojite vrijeme za utvrđivanje uzroka problema prije nego što nešto poduzmete. Ovo je najučinkovitiji način da ga potpuno uklonite.

Imate li posla sa psićem? To je lako! Najvjerojatnije vaš pas tako uči o svijetu oko sebe. Njegova usta i zubi savršeno su oruđe. Kao i kod beba, nicanje zubića kod štenaca može uzrokovati da sve što im se nađe na putu gotovo automatski ode u njihova usta, umirujući njihove natečene desni.

Nedostajete li vašem psu toliko, čak i kad ga nakratko ostavite samog? Ne zaboravite da vlasnikov miris ostaje na cipelama. Noseći ih u ustima, četveronožac pod stresom osjeća njegovu prisutnost i lakše se nosi s tjeskobom odvajanja i snažnom čežnjom.

Ovisno o uzroku problema, poduzmite određene radnje. Posebno za vas prikupili smo 5 učinkovitih metoda zahvaljujući kojima se tragovi zuba prestaju pojavljivati ​​na vašim cipelama.

#1 Izbjegavajte ostavljati cipele na dohvat vašeg psa

Ostavite li cipele na lako dostupnom mjestu, znatno se povećava vjerojatnost da će vaš pas na kraju doći do njih. Uostalom, obuća ima savršenu teksturu za njega. Relativno visoka fleksibilnost i dovoljna snaga čine da ih četveronošci jednostavno vole. Pogotovo kada su cipele izrađene od prirodne kože. 

Srećom, lako možete spriječiti da problem eskalira. Sve što trebate učiniti je sakriti cipele u zatvoreni ormar nakon povratka kući. Ako su izvan vidokruga vašeg ljubimca, vjerojatno više neće biti tako primamljivo privlačni. Vidite kako je jednostavno?

#2 Provjerite je li vaš ljubimac pravilno stimuliran

Mješanac, čistokrvni pas ili križanac - nitko od njih ne voli dosadu. Sve aktivne životinje trebaju raznolikost i aktivnost. Ako vaš pas neprestano žvače vaše cipele, to bi moglo biti zabavno.

Kako biste spriječili ovaj problem, sve što trebate učiniti je pravilno stimulirati svog ljubimca. Izvrsna zamjena za cipele bit će žvakaće kućne ljubimce. Odaberite gumene proizvode ili prirodne kosti. Na taj način ne samo da ćete se riješiti problema, već i podržati oralnu higijenu svog dlakavog prijatelja.

#3 Posvetite svom ljubimcu više pažnje

Psi se vole igrati. Kad ne provodite dovoljno vremena s njima, možda će u vašim cipelama pronaći polovične mjere. Uostalom, pogled na četveronožnog prijatelja s njegovom omiljenom tenisicom u ustima tjera vas da gotovo automatski odustanete od svega što radite u potrazi za svojim ljubimcem. 

Na taj način vas vaš pas uključuje u zajedničku aktivnost. Kako biste ga učinkovito zaustavili, sve što trebate učiniti je obratiti više pažnje na njega. Umjesto izležavanja ispred TV-a, izvedite psa u šetnju ili bacajte njegovu omiljenu loptu po sobi.

Ako nemate priliku provoditi dodatno vrijeme sa svojim ljubimcem, uložite u logične igračke namijenjene psima koje će spriječiti dosadu i omogućiti im da treniraju svoj um.

#4 Ne tretirajte stare cipele kao igračke

Mislite da će vaše stare cipele biti izvrsna igračka za vašeg psa i umjesto da ih bacite, odlučili ste ih reciklirati i tretirati ih kao način da dodatno zabavite svog četveronošca?

Ovo je jedna od najčešćih grešaka! Uostalom, vašem psu će možda biti teško razlikovati stare, iznošene papuče od novih dizajnerskih štikli koje koštaju pravo bogatstvo.

#5 Ne bojte se koristiti pomoć stručnjaka

Ako nijedna od metoda nije uspjela, a na cipelama još uvijek imate ružne tragove zuba, vrijedi potražiti pomoć iskusnog stručnjaka. Veterinar ili biheviorist će u tren oka dijagnosticirati sve probleme i provesti učinkovito liječenje.

Uhvaćen na djelu?

Sada kada znate kako se nositi s problemom vašeg psa koji grize cipele, vrijedi se usredotočiti i na odgovarajući odgovor.

Kada svog četveronošca uhvatite u djelu, ni u kojem slučaju ga ne počnite loviti po kući. Priđite psu s koskom za žvakanje i smireno obavite razmjenu.

Budite čvrsti i dajte psu do znanja da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

S vremenom možete psa naučiti naredbu "ostavi ga". Svakako će se pokazati korisnim u šetnjama, kada vaš ljubimac odluči kušati nešto što bi mu moglo naškoditi.

Problem riješen!

Kao što vidite, postoji mnogo načina za učinkovito rješavanje problema pasa koji grizu cipele. Identificirajte uzrok ovakvog stanja stvari, a zatim isprobajte naša rješenja dok ne uspijete. Budite dosljedni i sigurno ćete brzo primijetiti učinke. Sretno!