Čizme biramo za problematične noge. Naučite učinkovite savjete


Kratke noge, čvrsti listovi ili iskrivljena koljena mogu biti izazov pri odabiru čizama. Ako i vi imate problem s odabirom pravog para ovih zimskih čizama, došli ste na pravo mjesto. Znamo učinkovite savjete zahvaljujući kojima ćete pronaći savršene čizme i za najproblematičnije noge.

Provjereni savjeti zahvaljujući kojima možete lako odabrati čizme za problematične noge

Ako želite istaknuti adute svoje figure, pravi par cipela svakako može biti od pomoći. Ne zaboravite da loše odabrane cipele mogu pokvariti i najljepši stajling.

Kako biste spriječili da se to dogodi, slijedite neke od savjeta koje smo obradili u ovom članku i uživajte u savršeno usklađenim čizmama čak i za najproblematičnije noge. Raditi!

Izbjegavajte vizualno odsijecanje nogu od ostatka tijela

Mnogi vlasnici problematičnih nogu pitaju se što učiniti kako bi izgledali povoljno u čizmama. Jedno od osnovnih pravila kojih se morate pridržavati je izbjegavanje vizualnog odsijecanja nogu od ostatka tijela.

Nesvjesno stvaranje odsječene linije može učiniti da se taj dio tijela čini još masivnijim ili kraćim nego što stvarno jest. Kako se to ne bi dogodilo, dovoljno je voditi računa o harmoniji boja prostora.

Ako ćete nositi crne tajice ili tamne, debele tajice, izbjegavajte bež čizme. Umjesto toga, odlučite se za crni model. Ovaj princip djeluje u oba smjera. Za otkrivene noge puno će bolje pristajati cipele u nijansi poput vašeg tena od tamnih čizama.

Koje čizme odabrati za debelu telad?

Bez obzira jesu li vaši masivni listovi rezultat napornog rada u teretani ili prirodnog oblika vašeg tijela, odabir čizama može biti pravi izazov.

Obuvanje čizama može biti prava noćna mora za žene s debelim listovima. Ograničeni prostor unutar cipele obično ne ide ruku pod ruku s masivnom nogom. Odustanite od takve obuće i fokusirajte se na udobnost i funkcionalnost. 

Ako vam je stalo do udobnosti i estetskog izgleda, potražite ga čizme s elastičnim rubom duž patentnog zatvarača na gornjem dijelu. Cipele pričvršćene kopčama ili će jednako dobro poslužiti vezan.

Tako ih možete u trenu prilagoditi širini listova i spriječiti nepotrebne živce prilikom obuvanja. 

Također obratite pozornost na materijal od kojeg su napravljene čizme. Izbjegavajte sintetičke materijale koji nisu fleksibilni. Najrastezljiviji su prirodni materijali poput kože i antilopa. Oni su ti koji se s vremenom mogu prilagoditi obliku nogu, pružajući vam potrebnu udobnost.

Koje čizme odabrati za kratke noge?

Uz kratke noge, ne morate se ograničavati na visoke pete. Odaberite cipele uz nogu koje će vašu siluetu učiniti optički dužom.

Obratite posebnu pozornost na prisutnost upadljivog zatvaračakoji će stvoriti dodatnu iluziju dužih nogu. Okomiti detalji također su dobrodošli.  

Čizme preko koljena suprotno izgledu, može se pokazati da su vam saveznici. Uskladite li ih s bojom donjeg odjevnog predmeta, npr. hlača ili suknje, budite sigurni da ćete nesmetanim trčanjem uspjeti stvoriti željenu okomitu liniju. Na taj način ćete učiniti da noge izgledaju mnogo duže.

Koju dužinu čizama odabrati za problematične noge?

Najbolji izbor za čvrstu telad će se pokazati čizme koje završavaju malo ispod koljena. Dulji modeli također mogu izgledati dobro. Ipak, pazite da ne budu preuske. 

Osigurajte svojim bedrima dovoljno prostora da spriječite neugledan nabor preko koljena. Odaberite model sa širim gornjištem posvećen vlasnicima masivnih nogu.

Ako su vam problem kratke noge, pripazite na čizme koje bi standardno trebale završavati ispod koljena. U vašem slučaju, kraj gornjeg dijela će vjerojatno prelaziti preko središnje linije koljena, što ga čini neudobnim.

Da biste to izbjegli, odaberite čizme preko koljena. Ove cipele ne samo da će vam pružiti dodatnu dozu topline, već će i vaše noge učiniti mnogo dužima.

Koja će peta čizama odgovarati problematičnim nogama?

Prilikom odabira visine potpetice prije svega obratite pozornost na planirane aktivnosti. Visoke čizme svakako će biti savršene za veće izlaske, ali kada satima trčite na poslu ili po gradu, mogu vam stvarati probleme. 

Ako ste relativno visoki vlasnik čvrstih teladi, odustanite od tankih peta u čizmama. Uz ove cipele vaše noge mogu djelovati još masivnije. Umjesto toga odaberite čvrsti stup ili klin. Kao dobro rješenje pokazat će se i ravne čizme.

Niskim damama s kratkim nogama savršene su visoke tanke pete. Na taj način ćete stvoriti iluziju nogu u nebo, a vaša će silueta djelovati skladnije.

Problematične noge nisu problem!

Vidite da problematične noge ne moraju biti problem pri odabiru čizama. Zahvaljujući našim savjetima, ovaj zadatak će se pokazati puno jednostavnijim nego što ste u početku mislili.

Sve što trebate učiniti je obratiti pozornost na nekoliko aspekata i moći ćete uživati ​​u izvrsnom izgledu tijekom jeseni i zime!