BM, ili Benchmarking, jedan je od najučinkovitijih načina za promatranje i analizu procesa u tvrtki te njihovu usporedbu s vanjskim industrijskim standardima. Benchmarking omogućuje kontinuirani razvoj, poboljšanje funkcioniranja i podizanje kvalitete proizvoda i usluga koje nudimo.

Mjerila se usredotočuju na ispitivanje procesa tvrtke i njihovu usporedbu s najboljim praksama u industriji. To omogućuje vlasnicima poduzeća da procijene gdje se njihova tvrtka nalazi na tržištu, jesu li njeni procesi učinkoviti i koje su slabe točke koje treba poboljšati. To omogućuje korištenje odgovarajućih strategija upravljanja, kao što je lean management, kao i povećanje učinkovitosti i inovativnosti.

BM se sastoji od nekoliko faza. Prvi je identificirati područja koja trebaju poboljšanja. Zatim odaberite industrijske obrasce i slijedite ih. Sljedeći korak je temeljita analiza za otkrivanje neučinkovitosti procesa i identificiranje najboljih praksi.

Benchmarking je metoda koja vam omogućuje poboljšanje kvalitete i učinkovitosti organizacija, bez obzira na njihovu veličinu ili industriju. Zahvaljujući njemu, tvrtke mogu učiti od drugih i implementirati najbolju praksu, čime se povećavaju šanse za uspjeh i održavanje konkurentnosti na tržištu.