Biramo prve dječje cipele


Odabir prvih cipela za dijete može postati pravi izazov za roditelje. Mnogi ortopedi preporučuju da se stopala mališana koji je spreman napraviti prve korake obuku u prikladno obuvene cipele. Roditelji često imaju nedoumice i pitaju se koju obuću odabrati kako bi dijete naučilo pravilno hodati. Savjetujemo koje će prve cipele za dijete biti najbolje.

Prvi koraci u stanu

Napraviti prve korake na svom podu vrlo je dobra vježba. Ako je bebina noga u isto vrijeme bosa, beba ima priliku osjetiti teksturu zemlje i naviknuti se na promjenu temperature. To je također dobar način da očvrsnete potplate. Bebina koža je na ovom mjestu vrlo nježna, a dodir s podom učinit će je malo debljom. Učenje hodanja kod kuće također je lekcija o svjesnosti za roditelje. Međutim, u sigurnom okruženju, uspravno stajanje mora biti besprijekorno. Situacija je nešto drugačija kada beba počne hodati tijekom šetnje.

Hodanje na otvorenom - izvrsno učenje hodanja

Puštanje vašeg mališana da izađe iz kolica i samostalno hoda odlično je naučiti hodati. Dijete koje se već samostalno kreće može se prošetati po bloku. Važno je da roditelj bude blizu i drži bebinu ruku. Međutim, za takve lekcije potrebne su odgovarajuće cipele. Sigurnost i higijena trebaju biti na prvom mjestu. Čak i najdeblje čarape neće pružiti odgovarajuću izolaciju od nepoznatog tla. Kakve bi trebale biti prve cipele za bebu?

Koje značajke trebaju imati dječje cipele?

Roditelji moraju obratiti pažnju na nekoliko značajki obuće pri odabiru najboljeg para za svoje dijete. Cipele trebaju biti lagane kako bi dijete naučilo pravilno postavljati stopala. Zapamtite da su prvi koraci veliki izazov za mališana pa mu mora biti ugodno dok uči hodati. Važno je da cipele imaju fleksibilan potplat koji podržava učenje hodanja. U dobro profiliranom paru točka savijanja je 1/3 dna duljine. Odabrani par trebao bi biti mekan i prilično širok na vrhu. Ovaj je prostor bitan za široko rasprostranjene dječje prste. Trebamo obratiti pozornost i na to jesu li cipele prozračne. Nijedno dijete neće uživati ​​u hodanju s mokrim i hladnim nogama. Potražimo cipele od prirodne kože ili visokokvalitetnih tekstilnih materijala. Što još vrijedi uzeti u obzir pri odabiru dječjih cipela?

Pravilna potpora za stopalo

Do prije nekoliko godina najviše su se preporučivale visoke, ukočene cipele koje su trebale stabilizirati dječje stopalo i zaštititi gležanj tijekom učenja hodanja. Pokazalo se da su pokretljivost gležnja i potpora s unutarnje strane stopala od velike važnosti pri poduzimanju prvih koraka. Najvažnije je da cipele dobro priležu tarzusu. Štoviše, prvi par trebao bi imati elastičan brojač pete (ili jezičak) koji čvrsto pristaje uz djetetovu petu. Element bi trebao biti dovoljno fleksibilan da ne ograničava djetetovo kretanje. Važna značajka je i elastičnost - pravilno fleksibilna cipela podržava pravilno postavljanje stopala. Također je važno da bebine čizme nisu previsoke. Modeli ispod gležnja dobro će funkcionirati. Odaberemo li planinarske čizme, trebali bismo potražiti modele s mekanim i fleksibilnim gornjim dijelom. Modne i udobne dječje cipele mogu se pronaći u internetskoj trgovini KeeShoes.

Prve čizme za dijete trebale bi dobro pristajati uz stopalo, ali ne ograničavati kretanje. Važno je da su mekane, lagane i prozračne. Mališani koji se osjećaju ugodno, prve će korake učiniti brže i spremnije.