Biramo cipele za proljeće za dijete


Dolazak proljeća povezan je s potrebom za kupnjom nove dječje obuće. Kada vam djeca izrastu iz prošlogodišnjih cipela, a sve veća inflacija vas tjera da sve više stežete džep, postoji samo jedno pravo rješenje - svjesna kupovina. Reći ćemo vam na što treba obratiti pozornost pri odabiru proljetne obuće za dijete kako ne biste bacali novac niz vodu.

Proljeće, proljeće okolo…

Pogled na rascvjetano cvijeće tjera vas da zapjevate poznatu pjesmu Skald? Ne dopustite da vaš pozitivan stav nestane kada se sjetite zamijeniti djetetove cipele.

Od odabira prave dužine i širine obuće jezite se, a ovo je tek početak? Opustiti! U ovom smo članku sakupili sve najvažnije karakteristike koje biste trebali uzeti u obzir pri kupnji dječje obuće za proljeće. Vidjet ćete da je ovaj zadatak dječja igra!

Zdravo stopalo za zdrav razvoj

I dok u slučaju odraslih izbor cipela nije posebno kompliciran, kupovina dječje obuće može se činiti kao pravi izazov. Uostalom, malim stopalima moraju se osigurati pravi uvjeti za zdrav razvoj.

Srećom, u većini slučajeva dovoljne su prave cipele. Šarmantni uzorci i boje čine da je teško odvojiti pogled od nekih modela. Međutim, privlačan dizajn nije sve. Odgovarajuća obuća treba ispunjavati mnoge uvjete kako bi pružila dovoljnu potporu dječjim stopalima.

Pravilno pristajanje je ključno

Počnimo s osnovama - odnosno s pravim pristajanjem. U ovom slučaju nemojte dopustiti nikakve kompromise. Kupnja prelabavih cipela jednako je loša kao i guranje svojih sitnih stopala u pretijesne cipele vašeg rođaka. 

upoznati se s naš vodiču kojem smo saželi sve najvažnije aspekte odabira veličine dječje obuće.

Fleksibilnost, stabilnost i sigurnost

Kako bi se osigurala maksimalna udobnost korištenja, proljetne cipele za dijete trebaju imati ne samo odgovarajuću veličinu, već i stabilan, ali fleksibilan potplat. Ove karakteristike su svojevrsno jamstvo sigurnosti za stopala vašeg djeteta.

Prirodni materijali? Naravno da je!

Kada kupujete cipele za dijete u proljeće, svakako obratite pozornost na materijal od kojeg su izrađene. Izbjegavajte sintetičke materijale koji mogu uzrokovati nelagodu i pridonijeti pretjeranom znojenju stopala.

Radije se odlučite za prirodne materijale. Koža ili antilop bit će pun pogodak! Toliko su mekane da vam neće trljati pete niti stezati nožne prste. Štoviše, kožna obuća savršeno se nosi s raznim vremenskim uvjetima. Zapamtite da proljetno vrijeme može biti promjenjivo. Srećom, koža će pri blagim mrazevima pružiti dovoljnu toplinsku udobnost, a kad sunce jače zagrije - jamčit će potrebnu cirkulaciju zraka. Jednako je važna činjenica da se kožne cipele mogu prilagoditi specifičnostima dječjeg stopala, a relativno su jednostavne za održavanje. 

Ako više volite cipele od tekstilnih materijala, obratite pozornost na pamuk ili lan. Ovi tekstili su udobni za korištenje i osiguravaju slobodan protok zraka. No, za kišnih dana neće raditi.

Što je s izgledom?

Kod odabira proljetnih cipela za veću djecu vizualni aspekti su iznimno važni. Sigurno bi puno dao da izbjegneš svađu kad ideš svaki dan u vrtić. Kada kupujete dječju obuću za ovogodišnje proljeće, pobrinite se da obuća baš bude zadovoljna vašim mališanom. Srećom, vodeći proizvođači obuće za najmlađe dokazuju da decentne, udobne cipele za dijete mogu izgledati privlačno. 

Kladite se na model s junacima omiljene bajke vašeg djeteta ili prepustite djetetu da samo odabere boju. Ako kroj za koji mislite da će biti odličan izbor dolazi u ograničenoj paleti boja, odlično rješenje je promijeniti vezice onima koje će se svidjeti korisniku.

Wellingtonke, molim!

Osim udobne obuće za svakodnevnu upotrebu, vrijedi se pobrinuti i za obuću koja će položiti ispit kada se na nebu pojave kišni oblaci. Sjetite se kako ste se kao dijete zabavljali skačući po ogromnim lokvama! Želite li svom djetetu stvoriti jednako ugodne uspomene, svakako mu osigurajte wellingtonice.

Iako je guma sintetički materijal, ona svakako pokazuje vodoodbojna svojstva, zahvaljujući kojima pomaže u prevenciji prehlada i infekcija. Ipak, pripazite da u cipele stavite uloške od prirodnih materijala.

 

Rastuće stope i rastuće cijene? Imamo rješenje!

Kako dani postaju duži, a ptice cvrkuću vani, svi znakovi na nebu upućuju na dolazak proljeća. Kako bi vaše dijete nesmetano uživalo u ljepotama ovog godišnjeg doba potrebna mu je odgovarajuća obuća.

Iako su u odnosu na prethodne godine cijene u većini trgovina drastično porasle, kupnja cipela za stopala vašeg mališana koja stalno rastu ne mora opteretiti obiteljski budžet. Sve što trebate učiniti je napraviti svjestan izbor i odabrati nas online trgovinagdje ćete pronaći dječju obuću za svaki budžet, ravno od renomiranih proizvođača. Uživamo u vašoj kupnji!