8 učinkovitih načina da spriječite klizanje cipela


Klizanje cipela je prava muka. Ne samo da su neugodni i izgledaju neprivlačno, mogu biti i vrlo opasni za korištenje. Srećom, znamo nekoliko učinkovitih načina da se lako nosite s ovim problemom i spriječite da klizne cipele uzrokuju san na vašim očima.

Kućni lijekovi za klizanje cipela

Zasigurno vam se ne jednom dogodilo da su vam noge u hodu iskliznule iz cipela ili su mušketiri božanstvenog izgleda pali ispod koljena, remeteći pomno odabran stajling i kvareći WOW efekt.

Ako ste to doživjeli, sigurno znate koliko je iritantno. Štoviše, osim iz estetskih razloga, može se pokazati vrlo opasnim. Srećom, postoji nekoliko kućnih lijekova koji će vam pomoći u rješavanju ovog problema. Započnimo!

#1 Riješite se problema prekomjernog znojenja stopala

Među uzrocima klizanja stopala u cipeli, vrijedi obratiti posebnu pozornost na problem prekomjernog znojenja stopala. Ako to ispravite, cipele će vam vjerojatno prestati klizati dok hodate.

Jedan od načina smanjenja znojenja stopala je talk. Možete koristiti i onu za bebe i onu namijenjenu stopalima. Osim što njime poškropite stopala, vrijedi ga staviti malo u cipelu prije obuvanja. Tako će se znoj kontinuirano upijati i moći ćete se slobodno kretati. 

Za smanjenje ovog problema možete koristiti i uobičajene dezodoranse za stopala ili antiperspirante iz ljekarne. Ako se sami ne možete nositi s neugodnim mirisom, vrijedi se obratiti liječniku koji će provesti posebne mjere.

# 2 Budite poput Jessice Albe i koristite dvostranu ljepljivu traku

Tajno oružje, koje je omiljeni radni alat slavne glumice koja se graciozno kreće crvenim tepihom, je... dvostrana ljepljiva traka.

Jessica Alba je u jednom od intervjua priznala da je nakon nekoliko nesretnih nezgoda počela koristiti dvostranu traku za lijepljenje stopala na cipele. Na taj način štikle ne klize s nogu, a zvijezda može ponosno šetati pod svjetlima reflektora. 

Ovakvo rješenje, iako zvuči pomalo smiješno, nije iznenadilo manekenke, koje se modnom pistom kreću u štiklama visokih peta, a svaki kiks ili pad može značiti i kraj njihove karijere.

Pažnja! Ova metoda možda neće dati željene rezultate ako imate problema s prekomjernim znojenjem stopala.

# 3 Koristite… lak za kosu

Da biste se riješili problema neuglednih cipela, sve što trebate učiniti je ...malo laka za kosu na kosu, a ne da vam odvlači pažnju :-) Ovu metodu koristile su naše bake prije mnogo godina, a popularna je do danas . Zanimljivo, obožavaju ga čak i modeli i celebrityji! 

Samo poprskajte stopala lakom za kosu prije nego što ih obujete. To će ih učiniti pomalo ljepljivima, što će omogućiti da cipele dugo ostanu na mjestu. Osim visoke učinkovitosti, nedvojbena prednost ovog rješenja je što nema potrebe za dodatnim troškovima. Gotovo svaka žena u svojoj kolekciji kozmetike za kosu ima lak, koji u ovom slučaju također može učiniti čuda!

#4 Malo vate

Rješenje za proklizavanje cipela, koje je već dugi niz godina iznimno popularno, je staviti malo vate na područje prstiju. To je relativno jeftina opcija koja će poslužiti kada je uzrok klizanja stopala unutar cipele prevelika obuća.

Kad nemate pri ruci vatu, možete koristiti komad bilo koje tkanine. Ipak, pobrinite se da tkanina koju odaberete dopušta vašim stopalima da dišu.

Također, zapamtite da vata uopće neće funkcionirati u slučaju sandala ili salonki proviriti nožni prst s otkrivenim prstima.

# 5 Štikle, pete i ulošci

U trgovinama obuće postoji veliki izbor dodataka za sprječavanje klizanja stopala u cipeli koji će zasigurno poboljšati vašu udobnost. Hoćete li odabrati gel štikle ili štikle, ili možda posebno dizajnirane protuklizne uloške, ovisi samo o vama. 

Iako ovo rješenje nije posebno skupo, na njemu svakako ne treba štedjeti. Dodaci loše kvalitete mogu se odvojiti od cipele i pridonijeti stvaranju bolnih ogrebotina i žuljeva.

# 6 Protuklizne čarape ili tajice

Kako biste spriječili problem klizanja cipela, isplati se uložiti u protuklizne čarape ili tajice. Čak i princeza Kate Middleton priznaje da koristi ovu metodu. Završna obrada koja ne klizi svakako je također vrijedna vaše pažnje!

# 7 Različite teksture za klizne čizme

Ako imate problema s klizanjem čizama, ne bojte se eksperimentirati s teksturama. Izbjegavajte skliske tajice i svjetlucave tajice. Umjesto toga, odlučite se za traper, pletivo ili tajice simpatične teksture kako biste svojoj odjeći dodali zanimljiviji izgled i prije svega kako vam cipele ne bi klizale.

Ako ne želite odvlačiti pažnju s elegantnog outfita, ispod čizama obujte dokolenice ili vunene čarape. Prednost ovog rješenja nije samo držanje čizama pod kontrolom, već i dodatna porcija topline na mraznom danu.

# 8 Tajno oružje koje je pištolj za vruće ljepilo

Pištolj za vruće ljepilo nije samo učinkovit alat kada želite trajno spojiti dva elementa. Upotrijebite ovo tajno oružje da ukrotite klizne čizme. 

Nanesite dva sloja ljepila paralelno na gornji dio gornjeg dijela s unutarnje strane. Pričekajte da se osuše i uživajte u savršenom pristajanju čizama uz bedro. 

Kao što vidite, izuvanje cipela više ne mora biti naporan posao. Za prevenciju ovog neugodnog problema potrebno vam je samo nekoliko pribora koje sigurno imate kod kuće.