7 provjerenih načina za produljenje vijeka trajanja vaših tenisica za trčanje


Proljeće je zadnji poziv za figuru iz snova za nadolazeće ljeto. Ako ste se osim restriktivne dijete odlučili baviti sportom, zasigurno ćete uspjeti postići rezultate iz snova. Jedan od najpopularnijih načina za skidanje masnog tkiva i toniranje tijela je trčanje. Provjerite kako njegovati tenisice za trčanje kako biste dugo uživali u njihovom besprijekornom stanju.

Produžite vijek trajanja svojih tenisica za trčanje

Neki trčanje smatraju savršenim načinom opuštanja, dok se drugi prisiljavaju na to kako bi se riješili neželjenih kilograma. Bez obzira s koje strane barikade bili, tenisice su jedan od najvažnijih elemenata koji će vam omogućiti da prijeđete zadane kilometre.

Nažalost, ni najskuplje tenisice za trčanje neće vam služiti zauvijek. Srećom, postoji nekoliko učinkovitih trikova koji će vam pomoći da im produljite život. Sakupili smo ih za vas na jednom mjestu. Raditi!

#1 Osušite uloške prije sljedećeg treninga

Najlakši način da produljite život svojih tenisica za trčanje je da osušite uloške prije sljedećeg treninga. Mokre, znojne cipele mogu ne samo neugodno mirisati, već i potaknuti neugodne bolesti, poput mikoze.

Nakon treninga obavezno izvadite uloške iz obuće i stavite ih na dobro prozračeno mjesto gdje se mogu nesmetano sušiti. Bolje ih je ne ostavljati na radijatoru, jer to može oštetiti materijal. Dobro je imati barem dva para uložaka koje ćete koristiti naizmjenično.

#2 Koristite stare novine

Za najbolje rezultate i za uklanjanje znoja s unutarnje strane cipela koristite stare novine. Nakon što izvadite uloške iz obuće, u njih stavite stare novine koje upiju višak vlage. Izbjegavajte sjajne časopise s fotografijama u boji koje bi mogle ostaviti promjenu boje na cipeli. Umjesto toga odaberite rokovnik od novinskog papira lošije kvalitete ili koristite promotivne letke iz trgovina. Papirnati ručnici djeluju na sličan način. Ostavite ih u cipelama preko noći i gotovi ste.

#3 Neka vaše cipele odmore

Kao što vašem tijelu treba odmor između treninga, tako je i vašim cipelama. Znoj koji se nakuplja u njima mora ispariti kako bi se izbjeglo stvaranje nepovoljnog okruženja. U protivnom se na nogama mogu pojaviti neugodne gljivice, a cipele mogu početi pljesniviti.

Kako biste izbjegli ovaj problem, opskrbite se s barem dva para tenisica za trčanje. Zahvaljujući tome, cipele će se moći učinkovitije sušiti između treninga, a vi ćete dulje uživati ​​u njihovom dobrom stanju.

Nuspojava: Korištenje dvaju različitih stilova tenisica za trčanje može pomoći u jačanju mišića stopala i nogu. Sve zahvaljujući suptilnoj promjeni visine potpetice.

#4 Redovito čistite svoje tenisice

Trčanje po kolnicima, asfaltu i šumi uzrokuje brzo prljanje potplata, a samim time osjetno je smanjeno i prianjanje obuće na tlo. Kako biste to spriječili, ne zaboravite redovito čistiti tenisice za trčanje.

Najprije se riješite prljavštine i krhotina s potplata. Za to koristite staru četkicu za zube i toplu vodu. Nakon toga skinite vezice i operite ih u perilici rublja ili ručno u posudi s vodom i praškom za pranje rublja. Ne zaboravite očistiti i osvježiti svoje uloške. Ako su vezice ili ulošci u lošem stanju, jednostavno ih zamijenite novima. 

Pomoću meke četke, tople vode i sapuna ili sredstva za pranje posuđa uklonite prljavštinu s gornjeg dijela. Osušite cipele na sobnoj temperaturi i gotovi ste.

#5 Zaštitite svoje tenisice od izravne sunčeve svjetlosti

Ni u kojem slučaju ne ostavljajte mokre ili vlažne tenisice na suncu. Iako će se na taj način obuća zapravo brže sušiti, na materijalu se mogu pojaviti ružne promjene boje, a spoj između gornjeg dijela i potplata može izgubiti na trajnosti.

#6 Nosite tenisice za trčanje kako je predviđeno

Ne zaboravite koristiti svoje tenisice za njihovu namjenu. Dodatni kilometri prijeđeni u njima svaki dan učinit će da se Vaša omiljena sportska obuća brže istroši.

Osim toga, pazite da trail trčanje ne koristite za trčanje po asfaltu ili betonu. Gumeni klinovi kojima je ova cipela opremljena mogu se puno brže istrošiti na neusporedivoj površini.

#7 Redovito mijenjajte cipele novima

Nažalost, čak ni najbolje održavane tenisice za trčanje neće vam trajati cijeli život. Prema riječima stručnjaka, takve cipele treba mijenjati svakih 800 km. Za to vrijeme pjena potplata gubi elastičnost, a cipele prestaju tako dobro apsorbirati udar stopala o tlo.

Ako tražite nove tenisice za trčanje, pronaći ćete ih na našu internetsku trgovinugdje nudimo tisuće modela ravno od renomiranih proizvođača kao što su Reebok, Nike i Adidas. Odaberite svoj omiljeni stil treninga i ostvarite rezultate iz snova!