6 kućnih lijekova za mrlje od vina i ulja na cipelama


Postoje mrlje na vašim omiljenim cipelama koje neće nestati ni za kakvo blago? Kada ste prolili crno vino po štiklama od brušene kože ili su vam se omiljene cipele zaprljale teško skidajućim auto uljem, od njih se uopće ne morate odvajati. Znamo najučinkovitije kućne lijekove koji će vam pomoći da se u tren oka riješite tvrdokornih mrlja s cipela. Spreman?

Tvrdokorne mrlje na cipelama? Nama to nije problem!

Crveno vino proliveno po vašim skupim bež štiklama od brušene kože tijekom romantične večere? Ili ste možda na putu na važan poslovni sastanak odlučili provjeriti razinu ulja u automobilu koje je iscurilo ravno u nove baršunaste cipele za koje ste platili pravo bogatstvo? 

Bez obzira na to zašto vaše omiljene cipele imaju tvrdokorne mrlje, nećemo vas osuđivati. Štoviše, reći ćemo vam najučinkovitije kućne lijekove koji će vam pomoći da ih se riješite u tren oka. Počnimo!

#1 Pospite mrlju od vina solju

Svijetlo bež štikle od brušene kože bile su savršene za vaš outfit za izlazak, ali kada je konobar donio crno vino na stol, kap ovog pića slučajno je udarila u gornji dio i pokvarila vam raspoloženje? Glavu gore! Za nas ništa nije nemoguće!

Kada se nosite s mrljama od crnog vina, ključno je brzo djelovati. Odmah obrišite mrlju papirnatim ručnikom, nježno ga pritišćući na gornji dio. Ni u kojem slučaju ne smijete ribati zamrljani materijal kako tekućina ne bi ušla u dublje slojeve cipele. U suprotnom, riješiti se tvrdokorne mrlje bit će pravo čudo.

Zatim temeljito prekrijte mrlju solju tako da je potpuno prekrije. Pustite da se proizvod upije u mrlju od crnog vina i obrišite ostatke suhim papirnatim ručnikom. Vidite kako je jednostavno?

#2 Koristite sodu bikarbonu na mrlji od crnog vina

Ako mrlja od crnog vina nije nestala s gornjeg dijela vaših cipela od svijetle brušene kože, spasit će vas soda bikarbona. Od njega i malo vode napravite pastu koju nanesite na mrlju. 

Pripremljenom pastom obilato prekrijte umrljano mjesto i ostavite da se potpuno osuši. Četkom za antilop obrišite ostatke sode bikarbone i gotovi ste.

#3 Koristite izbjeljivač za uklanjanje mrlja od crnog vina

Mrlja od crnog vina na bijelim tenisicama od tkanine? Ništa izgubljeno! Da biste ga se riješili, možete koristiti izbjeljivač za tkanine. Ipak, budite oprezni i razrijedite ga vodom kako se ne bi pojavila žuta obojenost.

Na mjesta prolivena crnim vinom nanesite razrijeđeni izbjeljivač, pričekajte 10-ak minuta i prelijte mrlju vrućom vodom iz kuhala za vodu. Zatim ostavite cipele da se potpuno osuše u dobro prozračenoj prostoriji.

Da biste ubrzali proces, možete u cipele staviti stare neobojane novine. Budete li ih redovito mijenjali, vaše će se omiljene bijele tenisice još brže osušiti.

#4 Uklonite mrlju od ulja u automobilu tekućinom za pranje posuđa

Sada kada znate kako se riješiti mrlja od crnog vina, vrijeme je da se pozabavite ostacima automobilskog ulja. Srećom, ovaj je zadatak jednako lak sve dok djelujete brzo i slijedite provjerene metode. 

Izvrsno sredstvo u borbi protiv svježe mrlje od auto ulja je sredstvo koje se nalazi u svakoj kuhinji, a to je tekućina za pranje posuđa. To je jako sredstvo za odmašćivanje koje će savršeno djelovati ako na gornjim dijelovima cipela imate mrlju od ulja koju je teško ukloniti.

Natopite čistu spužvu ili krpu vodom, zatim dodajte nekoliko kapi tekućine i nježno trljajte mrlju dok se na materijalu ne počne pojavljivati ​​pjena. Zatim obrišite cipele i gotovi ste.

#5 Koristite koru od banane da biste se riješili mrlja od ulja

Dokazani način da se riješite mrlja od auto ulja na tamnim kožnim cipelama je kora od banane. Gornjište trljajte unutarnjom stranom dok masna mrlja ne nestane s površine cipela. Zatim obrišite cipele i uživajte u savršenom učinku.

#6 Kukuruzni škrob ili dječji talk puder na mrlju od ulja od starog automobila

Mrlja od ulja na automobilu vas prati već duže vrijeme? Nanesite kukuruzni škrob. Pomiješajte ga s vodom da dobijete gustu pastu kojom temeljito utrljajte tvrdokornu mrlju.

Pričekajte 24 sata i riješite se ostataka proizvoda suhom krpom ili četkom namijenjenom materijalu od kojeg su vaše cipele napravljene. Baby talk djeluje na sličan način.

Recite zbogom tvrdokornim mrljama jednom zauvijek!

Kada vam se čini da će vam neke mrlje ostati zauvijek, odagnajte crne misli i našim provjerenim kućnim lijekovima recite im zbogom jednom zauvijek. Čak ni najtvrdokornije mrlje od crnog vina ili automobilskog ulja neće vam pokvariti raspoloženje ako koristite učinkovite metode o kojima smo govorili u ovom članku. Prekriženi prsti!