Za dijete biramo prve cipele


Odabir prvih cipela za dijete može postati izazov za roditelje. Mnogi ortopedski kirurzi savjetuju da odijevaju stopala malog djeteta spremna da učine prve korake u odgovarajućim cipelama. Roditelji često imaju dvojbe i pitaju se koju obuću odabrati tako da će dijete naučiti pravilno hodati. Predlažemo koja će prva dječja obuća biti najbolja.

Prvi koraci u stanu

Poduzeti prve korake na domaćem katu vrlo je dobra vježba. Ako je dječje stopalo golo, dijete ima priliku osjetiti teksturu tla i naviknuti se na promjenu temperature. Također je dobar način očvršćivanja đona. Dječja koža je ovdje vrlo osjetljiva, a kontakt s podom učinit će je malo debljom. Naučiti hodati u kućnim uvjetima lekcija je pažljivosti i za roditelje. Međutim, u sigurnom okruženju vertikalizacija treba ići bez problema. Situacija je malo drugačija kada dijete počne hodati tijekom šetnji.

Šetnje vani - izvrsno učenje hodanja

Dopustiti djetetu da izađe iz kolica i samostalno hoda sjajno je naučiti hodati. Dijete koje se kreće samo može prošetati oko bloka. Važno je da roditelj bude blizak i drži dijete za ruku. Takve lekcije, međutim, zahtijevaju uspostavljanje odgovarajuće obuće. Sigurnost i higijena trebaju biti najvažniji. Čak i debele čarape neće osigurati odgovarajuću izolaciju od nepoznatih podloga. Koje bi trebale biti prve cipele za bebe?

Koje bi cipele trebale imati dijete?

Roditelji trebaju obratiti pažnju na nekoliko značajki obuće prilikom odabira najboljeg para za svoje dijete. Cipele trebaju biti lagane tako da će dijete naučiti pravilno postavljati noge. Zapamtite da su prvi koraci za mališana veliki izazov, pa kad učite hodati, morate imati utjehu. Važno je da cipele imaju fleksibilan potplat koji podržava učenje hodanja. U dobro konturiranom paru mjesto savijanja nalazi se na 1/3 dna dna. Izabrani par trebao bi biti mekan i prilično širok na vrhu. Ovaj je prostor važan za široko raširene dječje prste. Obratimo pozornost i na to je li cipela prozračna. Nijedno dijete neće voljeti hodati ako ima mokre i hladne noge. Potražimo obuću od prirodne kože ili visokokvalitetnih tekstilnih materijala. Što još vrijedi uzeti u obzir pri odabiru dječjih cipela?

Pravilna potpora za stopalo

Do prije nekoliko godina najviše su se preporučivale visoke, ukočene cipele koje su trebale stabilizirati djetetovo stopalo i zaštititi gležanj dok je uči hodati. Ispada da su tijekom prvih koraka od velike važnosti pokretljivost gležnja i pružanje potpore s unutarnje strane stopala. Najvažnije je da se cipele dobro pridržavaju područja oko hodanja. Štoviše, prvi par trebao bi imati fleksibilnu petu (ili jezičak) koja će se dobro prianjati za djetetovu petu. Element treba biti dovoljno fleksibilan da ne ograničava djetetove pokrete. Važna značajka je i elastičnost - prikladno fleksibilna cipela podržava pravilno postavljanje stopala. Također je važno da cipele za dijete nisu previsoke. Modeli ispod kocke dobro će raditi. Ako odaberemo trapera, potražimo kopije s mekim i fleksibilnim gornjim dijelom. Modne i udobne dječje cipele možete pronaći u internetskoj trgovini ButyModne.pl.

Prve cipele za dijete trebaju se dobro prianjati za stopalo, ali ne ograničavati kretanje. Važno je da su mekani, lagani i prozračni. Dijete koje će se osjećati ugodno, brže i željnije će poduzeti prve korake.