Trekking cipele

Proljeće nas ove godine ne kvari, ali dugi svibanjski vikend već nam se bliži! Idete li nekamo ili ostajete kod kuće? Bez obzira na to, trebaju vam prave cipele! Jer put u nepoznato u neprikladnoj opremi može rezultirati neugodnim iznenađenjem. Neka mjesta, posebno planine, trebaju odgovarajuće okruženje. Ali polako, pogledajmo cipele koje mogu biti korisne tijekom aktivnog vikenda.

Mnogi će ljudi otići u planine za vikend u svibnju. Čini se da je pitanje obuće vrlo jednostavno. Teoretski, svi znamo da je u planinama bitna odgovarajuća obuća, ali je li to stvarno?

Izvor: demotywatory.pl

Mislim da svi ljubitelji planina ovu fotografiju gledaju s užasom. Ako ne želite platiti vožnju najskupljim taksijem na svijetu, tj. Spomenutim helikopterom GOPRU, naoružajte se udobnim i odgovarajućim cipelama.

Skup pravila za odabir treking cipela započinje osnovnim pravilima za odabir cipela općenito. Prije svega, cipele moraju biti odgovarajuće veličine za veličinu stopala. Drugo, čak i ako su cipele odgovarajuće veličine, ne mogu nigdje naštetiti. Sada ulazimo u višu razinu složenosti. Kad smo u planinama, obično provodimo 8-10 sati na nogama i za to vrijeme cipele su stalno na nogama i jako puno rade. Pod utjecajem napora, temperature i drugih čimbenika nateknu stopala i telad, zbog čega je vrlo dobro cipele isprobati navečer kad je noga već umorna. Strastveni planinari sugeriraju da biste trebali kupiti cipele koje možete udobno nositi čak i kad navučete dva para čarapa. Bolje sigurno nego žaliti, ali ako ne planirate šetati planinama zimi ili u kasnu jesen, to nije nužan faktor.

Još jedan važan aspekt odabira planinskih čizama je gornji dio. U alpskim čizmama gornji bi trebao dosezati iznad gležnja kako bi ga zaštitio od bolnih uganuća. Ne zaboravite da potplat treba biti debeo, ali fleksibilan i pun utora! Oni će vas zaštititi od spuštanja poput skijanja!

Postoji nekoliko pravila, ali vrijedi zapamtiti jer su cipele u planinama ulaganje u vlastitu sigurnost, to je takvo osiguranje za cijelo tijelo.

Ako se ne planirate penjati na Orlu Perć, također možete odabrati cipele koje će vam nesumnjivo biti od koristi prilikom planinarenja po ravnom terenu. Tada se možete odlučiti za gornji dio iznad gležnja i fleksibilniji potplat.

Svakako se sjetite tih malih nogu! Uostalom, i djeca idu u planine!

Sada, puni znanja, možete ići kamo god vas odvedu oči.

Odličan piknik! :)