Sandale za jednogodišnje dijete


Blagdansko vrijeme iznimno je ugodno vrijeme za malu djecu koja uče napraviti prve korake. Kad je lijepo vrijeme, možete puno vremena provoditi na otvorenom i istraživati ​​prostor. Prilikom odabira prvih cipela za dijete pridržavamo se mnogih pravila i provjeravamo svaki detalj kako bi malo stopalo bilo zadovoljno.

Izrada cipela

Ljeti morate uzeti u obzir činjenicu da, budući da često nosimo sandale, rijetko koristimo čarape. Nježna dječja koža tada pojačava sve s čime dolazi u izravan kontakt. Pa koje sandale za jednogodišnje dijete trebate odabrati kako bi lako i stabilno prevalile prve udaljenosti na otvorenom, bez žuljeva i ogrebotina?

Obratimo pozornost na kvalitetu materijala od kojeg su cipele izrađene. Prirodna koža najbolje radi. Što je tanje i mekše to bolje. Ako su naramenice krute, debele i nefleksibilne, brzo će početi boljeti i iritirati bebinu nogu. Pogledajmo i sve metalne kopče. Ako nisu pokrivene na bilo koji način, izravni kontakt s kožom može je zarobiti (npr. Pri pričvršćivanju cipela). Također, pripazite na ukrase, šljokice, mašne ili druge dodatne elemente pričvršćene na cipele. Važno je da su na pravom mjestu na obući, bez ometanja stopala.

Položaj stopala

Ljetne cipele za jednogodišnje dijete moraju biti što prozračnije, ali istodobno stabilne. Ako osim sandala kupujemo i sportsku obuću, obratite pozornost na prisutnost rupa i mreža koje imaju funkciju ventilacije. Također je važno da stražnji dio uz petu sprječava deformaciju hoda. Adekvatan prostor za prste spriječit će njihovo stiskanje i ograničiti slobodu kretanja tijekom balansiranja u igri.

Pogledajmo i potplat, je li dovoljno mekan i savija 1/3 svoje duljine. Ako je sirov, gust i nije podložan radu nogu, definitivno će ograničiti udobnost hodajućeg djeteta. Zapamtite težinu cipela - što su sandale lakše za učenje hodanja, to bolje.

Ljetne cipele za starije dijete

Koje sandale za dvogodišnje dijete roditelj treba izabrati? Iako je učenje hodanja osnova i pri odabiru prvih cipela za dijete pazimo na mnoge detalje, za nešto veću djecu kupujemo i čvrstu i zdravu obuću. Noga mališana oblikuje se tijekom prvih sedam godina njegova života, a ovo je strateški najvažnije vrijeme za sprječavanje raznih nedostataka i problema.

Kad kupujemo sandale za dvogodišnje dijete, uzmimo u obzir oblik njegovog stopala. Visina nagiba i širina stopala su presudni. Može se ispostaviti da će uska i filigranska noga u preširokoj sandali imati previše prostora sa strana, a što se tiče duljine, cipele će se pokazati premale veličine. Zato je rez ključan. Svaka marka ima različite dimenzije umetka. Sjetimo se ovoga.

Ortopedska obuća

Izbjegavajte pretjerano nagomilane, ukrućene (osobito ortopedske!) Cipele, osim ako ih je liječnik preporučio. Dječjim sandalama dovoljno je imati dovoljno ukočen (ali ne pretvrd) naslon i profilirani uložak. Pogledajmo i prednje naramenice kako bismo provjerili drže li pravilno prste. Pravilno odabrane sandale za dvogodišnje dijete sprječavaju klizanje stopala prema naprijed ili savijanje ustranu.

Upamtite da je stabilizacija hoda prvenstveno temelj sigurnog kretanja i smanjenog rizika od ozljeda (npr. Uganuće gležnja). Djeca samo stječu preciznost pokreta i uče vještinu ravnoteže, pa ako obuća na bilo koji način šteti tim sposobnostima, mališani mogu puno češće padati na tlo. Isto se događa u slučaju pogrešno odabrane veličine cipela. Previše tijesno - ograničavaju kretnje i izvor su nelagode. S druge strane, preveliki iskrivljuju hod, povećavaju miješanje i nemarno poduzete korake.

Zdrav razvoj dječjih stopala

Dobro odabrane sandale za jednogodišnje dijete iznimno su važna karika na putu izgradnje zdrave figure i stava našeg djeteta. Legure su ovdje ključne. Sve deformacije hoda imaju utjecaj na različite poremećaje i disfunkcije, o čijem postojanju ćemo saznati kasnije, kad se s njima suočimo. Održavanjem lošeg držanja utječemo na kralježnicu i koljena. Nije samo pitanje estetskih stopala. Brigom o svom hodu brinemo se o cijelom tijelu i to je dugoročno ulaganje.

Nove ili rabljene cipele za djecu - što odabrati?

To treba naglašeno naglasiti. Novu obuću kupujemo samo s neiskorištenim, prethodno deformiranim uloškom. Cipele, iako blago savijene, pridonijet će učvršćivanju netočnih obrazaca kretanja od samog početka. Dijete će se brzo naviknuti na ovaj položaj stopala i podleći će mu. Samo nove sandale za jednogodišnje dijete bit će najbolje rješenje. U ovoj dobi mališani tek započinju avanturu samostalnim hodanjem. Ne dopustimo da ti prvi trenuci imaju negativne posljedice. Čuvajmo stopala mališana. Zdrava stopala znači zdravo tijelo.