Sandale za jednogodišnje dijete


Sezona blagdana izuzetno je ugodno vrijeme za djecu koja uče činiti prve korake. Kad je vrijeme lijepo, možete provesti puno vremena na otvorenom i istraživati ​​prostor. Pri odabiru prvih cipela za dijete slijedimo mnoga pravila i provjeravamo svaki detalj kako bi malo stopalo bilo zadovoljno.

Izrada cipela

Ljeti morate uzeti u obzir činjenicu da, budući da često nosimo sandale, rijetko koristimo čarape. Nježna dječja koža tada pojačava sve ono s čime dolazi u izravan kontakt. Pa koje sandale za jednogodišnje dijete trebate odabrati kako bi moglo slobodno i stabilno prevaliti prve udaljenosti na otvorenom, bez žuljeva i ogrebotina?

Obratimo pažnju na kvalitetu materijala od kojeg su cipele izrađene. Najbolje djeluje prirodna koža. Što je tanje i mekše to bolje. Ako su kaiševi kruti, debeli i nefleksibilni, brzo će ih početi boljeti i iritirati djetetovu nogu. Pogledajmo i sve metalne kopče. Ako nisu pokriveni ni na koji način, izravni kontakt s kožom može je zarobiti (npr. Prilikom pričvršćivanja cipela). Također, pripazite na ukrase, šljokice, mašne ili druge dodatne elemente pričvršćene na cipelama. Važno je da su na pravom mjestu na cipelama, bez ometanja stopala.

Položaj stopala

Ljetne cipele za jednogodišnje dijete moraju biti što prozračnije, ali istodobno stabilne. Ako, osim sandala, kupujemo i sportsku obuću, obratite pažnju na prisutnost rupa i mreža koje vrše ventilacijsku funkciju. Također je važno da stražnji dio koji je uz petu spriječi deformacije hoda. Adekvatni prostor za prste spriječit će ih stiskanjem i ograničiti slobodu kretanja tijekom uravnoteženja u igri.

Pogledajmo i potplat, je li dovoljno mekan i savija li se 1/3 svoje duljine. Ako je sirovo, gusto i nije podložno radu na nogama, definitivno će ograničiti udobnost djeteta koje hoda. Sjetite se težine cipela - što su sandale lakše za učenje hodanja, to bolje.

Ljetne cipele za starije dijete

Koje sandale za dvogodišnjaka treba odabrati roditelj? Iako je učenje hodanja osnova i prilikom odabira prvih cipela za dijete, pazimo na mnoge detalje, za malo veću djecu kupujemo i čvrste i zdrave cipele. Stopalo mališana oblikuje se tijekom prvih sedam godina njegova života, a ovo je strateški najvažnije vrijeme za sprečavanje raznih nedostataka i problema.

Kada kupujemo sandale za dvogodišnjaka, uzmimo u obzir oblik njegovih stopala. Visina zavoja i širina stopala su ključni. Može se ispostaviti da će uska i filigranska noga u preširokoj sandali imati previše prostora sa strane, a što se tiče dužine, ispada da će cipele biti premale. Zbog toga je rez presudan. Svaka marka ima različite dimenzije umetka. Sjetimo se ovoga.

Ortopedska obuća

Izbjegavajte pretjerano izgrađene, ukrućene (još ortopedske!) Cipele, osim ako ih liječnik nije preporučio. Dovoljno je da dječje sandale imaju dovoljno kruta (ali ne pretvrda) leđa i profilirani uložak. Pogledajmo i prednje naramenice da vidimo jesu li pravilno držali prste. Ispravno odabrane sandale za dvogodišnjakicu sprječavaju klizanje stopala prema naprijed ili bočno savijanje.

Imajte na umu da je stabilizacija hoda prvenstveno osnova za sigurno kretanje i smanjeni rizik od ozljeda (npr. Uganuće gležnja). Djeca samo stječu preciznost pokreta i uče svoje vještine ravnoteže, pa ako obuća na bilo koji način šteti tim sposobnostima, dijete može puno češće pasti na tlo. Ista se stvar događa kada cipele nisu pravilno veličine. Pretijesno - ograničavaju pokrete i izvor su nelagode. S druge strane preveliki iskrivljuju hod, povećavaju premetanje i neoprezne korake.

Zdrav razvoj dječjih stopala

Dobro odabrane sandale za jednogodišnje dijete izuzetno su važna karika na putu izgradnje zdrave figure i stava našeg djeteta. Legure su ovdje ključne. Sve deformacije hoda utječu na razne poremećaje i disfunkcije, za čije ćemo postojanje saznati kasnije, kad se suočimo s njima. Iako održavamo loše držanje tijela, utječemo na kralježnicu i koljena. Nije pitanje samo estetskih stopala. Brinući se o svom hodu, brinemo o cijelom tijelu i to je dugoročno ulaganje.

Nove ili rabljene cipele za djecu - što odabrati?

To treba naglasiti. Novu obuću kupujemo samo s neiskorištenim, prethodno ne deformiranim uloškom. Cipele, iako blago savijene, pridonijet će konsolidaciji pogrešnih obrazaca kretanja od samog početka. Dijete će se brzo naviknuti na ovaj položaj stopala i dat će mu se. Samo će nove sandale za jednogodišnje dijete biti najbolje rješenje. U ovoj dobi mališan tek započinje avanturu samostalnim hodanjem. Ne dopustimo da ti prvi trenutci imaju negativne posljedice. Čuvajmo stopala mališana. Zdrava stopala znače zdravo tijelo.