Reći ćemo vam o cipelama - tri sitnica obuće, što vrijedi znati!


Voliš cipele baš poput nas? Svakako! Zato se ovaj radni tjedan završava kratkim uvodom o ne toliko o cipelama i njihovim vrstama, već zanimljivim činjenicama o cipelama. Ako želite saznati nekoliko zanimljivih činjenica, pozivamo vas da pročitate prvu ovu vrstu blogova na blogu ButyModne.pl!

Voliš cipele baš poput nas? Svakako! Zato se ovaj radni tjedan završava kratkim uvodom o ne toliko o cipelama i njihovim vrstama, već zanimljivim činjenicama o cipelama. Ako vas zanima saznanje nekoliko zanimljivih činjenica, pozivamo vas da pročitate prvu od ovih vrsta blogova ButyModne.pl!

Cipele bez para, posebne kuke za cipele i ukradene cipele

Do prije jednog stoljeća nije se proizvodila cipela s razlikom između desnog i lijevog stopala - stvarno! Ova informacija nas je također šokirala, pogotovo što u današnjem životu ne možemo zamisliti da hodamo u drugačije obrisanim cipelama, vodeći računa o obliku stopala. Da biste cipele učinili savršenim, morali ste otići do obućara koji će krojiti obuću kako bi vam bilo ugodnije za putovanje. Tek izumom industrijskog rješenja za veleprodajnu proizvodnju, problem je prestao postojati.

Također je vrijedno spomenuti u ovom odlomku da su žene majstorice suočavanja s neugodnom odjećom. U 19. stoljeću dame su izrađivale čizme s visokim vrhom, pričvršćene mnogim malim gumbima. Zaglavljene u korzetu, žene bi mogle učiniti malo da stvarno pričvršćuju te nesretne gumbe, zbog čega su izmislile ... posebnu kuku koja je olakšala zadatak!

Cipele također ukradu neke - posebno one jedinstvene. Stoga nije ni čudo što su ukradene rubinaste pumpe, koje su se pojavile u "Čarobnjaku iz Oza", zajedno s Judy Garland. A još nitko nije riješio ovu situaciju. Koje su cipele koje rade s ljudima!

Cipele su umjetnost i igle od profesora ...

Obuća nije samo novo zadovoljstvo, već i umjetnost. Ovo je ono za što su dizajnirane prve cipele, dizajnirane u futurističkom stilu Andre Perugia. Perugia je pokazao da osim praktičnosti u ovom odjevniku cijeni i umjetnost koja može iznenaditi sve ljude. I to je iznenadilo, u prvoj polovici dvadesetog stoljeća. Andre je bio tvorac tzv "Cipela bez pete" i pristupa se ekstravagantno svom radu. Na kraju, cipele nadahnjuju!

A profesor je izmislio ... igle. Paul Stevenson bio je autor maksimalnih potpetica, oko 13 cm. Tijekom razvoja Stevenson je između ostalog uključio i iskustvo nošenja ove obuće, trezvenost, cijenu po paru i nekoliko važnih varijabli koje čine sociološki faktor. Odličan posao, zar ne?