Provjerite kako uskladiti cipele s torbicom da uvijek izgledaju sjajno


Postoje mnoge teorije o slaganju cipela i torbica. Neki vjeruju da je njihovo podudaranje po boji zastarjelo rješenje. Drugi pak smatraju da su cipele i torbica u istoj boji sinonim za eleganciju i dobar ukus. Savjetujemo vam kako cipele uskladiti s torbicom kako bi uvijek izgledale sjajno.

Dobijte moderan izgled s odgovarajućim dodacima

Cipele i torbica ključni su atributi svake žene. Mnoge dame, međutim, imaju problem kako ih kombinirati kako bi izgledale dobro. Pitate se moraju li cipele i torbica biti iste boje? Ili možda tražite odgovor na pitanje trebaju li cipele i torbica biti od istog materijala?

U našem vodiču pronaći ćete vrijedne savjete koji će vam pomoći da dobijete sjajan izgled bez obzira na prigodu. Naučite nekoliko jednostavnih pravila i zadivite se fenomenalnim stilom!

Pravilo 1. Pazite da se boje ne sukobljavaju

Prilikom odabira cipela za torbicu, morate biti sigurni da se boje ova dva odjevna predmeta ne sukobljavaju jedna s drugom. Sigurno rješenje je uskladiti ih u pogledu boja.

Možete se kladiti na jednobojnu kombinaciju i odabrati cipele i torbicu iste nijanse. Za crne, obične cipele možete odabrati crnu prošivenu torbicu. Na taj ćete način dodati izražaj i najminimalističkijem stajlingu. Spajanje različitih nijansi jedne boje također će biti izvrsno.  

Zanimljivo je da cipele i torba na ramenu iste boje mogu stvoriti iluziju optičkog izduživanja figure.

Ako više volite neočitane kombinacije, odlučite se za kontrastne boje. Klasična kombinacija bit će bijela i crna ili crvena i tamnoplava.

Umjesto suprotstavljenih boja, možete odabrati one koje se međusobno nadopunjuju. Ovisno o vašem raspoloženju i preferencijama, kombinirajte tople boje poput žute i crvene ili hladne boje poput sive i ljubičaste.  

Pravilo 2. Kombinirajte blještavost s minimalizmom

Želite li blistave, uočljive cipele? Bez obzira na to birate li crvene štikle s klinovima ili balerinke s uzorkom u više boja, odaberite torbicu minimalističkog stila. Uskladite ga s cipelama u pogledu materijala (npr. koža) i glavne boje. 

Isti princip djeluje i obrnuto. Za torbu s motivom koji upada u oči odaberite prigušene cipele u sličnoj nijansi. Ako imate sličan uzorak na cipelama i torbici, možete izgledati staromodno i neugledno.

Slijedeći ovo pravilo, lako možete izbjeći kičasti krajnji rezultat. Kombinacija blještavosti i minimalizma učinit će da izgledate kao manekenka s poznate dizajnerske revije!

Pravilo 3. Ni u kojem slučaju ne smijete kombinirati sezonske dodatke

Modne čizme i pletena torbica? Ovo je jedan od uobičajenih promašajšto svakako treba izbjegavati. Ako želite izgledati elegantno, ni u kojem slučaju ne smijete kombinirati cipele i torbicu karakteristične za različita godišnja doba.

Kombinirajte ljetne, lagane cipele s nježnim torbicama, a teške, kožne modele zadržite za jesen i zimu. Vidite kako je lako?

Pravilo 4. Uskladite materijal pribora

Ako volite dosljedan izgled, izbjegavajte različite teksture. Na ovaj način možete izgledati nemarno. Kako se to ne bi dogodilo, pokušajte odabrati slične materijale.

Nosite platnene tenisice s platnenim torbicama, antilop loafere s antilopom, a kožne čizme uz kožne torbice. Ovo jednostavno pravilo pomoći će vam svaki put stvoriti zadivljujući krajnji rezultat.

Pravilo 5. Birajte provjerena rješenja

Vrijedno je uključiti tamnu i svijetlu torbicu u svoju kolekciju. Odaberite neutralne, univerzalne boje koje će odgovarati većini vaše odjeće i obuće.

Ako više volite minimalistički styling, možete uspješno kupiti originalnu torbicu. Ako, pak, vaš ormar sadrži uglavnom odjeću s uzorcima, dobro će rješenje biti odabir prigušenije torbice.

Isti je slučaj i s cipelama. Ako su vam cipele uglavnom neutralne i klasične, možete uspješno uložiti u fensi torbicu. S druge strane, kada volite šarene cipele različitih tekstura, odaberite klasičnu torbicu i kreirajte dosljedne stilove bez puno truda.

Pravilo 6. Zapamtite da je vrag u detaljima

Ako ste vrlo konzervativni pobornik krojenih ljestvica, ne zaboravite da je vrag u detaljima. Pobrinite se da srebrni patentni zatvarač na vašim cipelama odgovara srebrnom lančiću na vašoj torbici.

Moda voli napraviti puni krug

U prošlosti žene nisu previše marile za usklađivanje cipela s torbicom. Ipak, pad prodaje dodataka značio je da su proizvođači pedesetih godina prošlog stoljeća odlučili postaviti potpuno novi modni trend, tzv. pomiješati i uskladiti koji se sastoji u usklađivanju cjelokupne odjeće, uključujući cipele i torbice. 

Moda za kombiniranje istih dodataka vratila se na prijelazu iz 90-ih u 2000. Danas mnogi dizajneri još uvijek ponavljaju ovaj trend. To nikoga ne bi trebalo čuditi, jer moda voli zaokružiti. Kombinacija odgovarajućih cipela i torbice svakako će biti trend u sezoni 2022./2023.

Nadamo se da smo uspjeli odagnati vaše nedoumice oko slaganja cipela i torbice. Imati nekoliko bezvremenskih komada u svom ormaru zasigurno će vam olakšati ovaj zadatak, a izgledat ćete skladno i stilski bez obzira na prigodu.